Duchem doby je blbnutí a společenský kretenizmus.

Vladimír Balhar
3. 9. 2019
K pochopení dnešní doby je potřeba znovu si pozorně přečíst Haškova Švejka, nebo Černé barony od Švandrlíka. Ona se ta blbost stále vrací. Neboli, boj s lidskou blbostí nelze vyhrát, ale bojovat musíme. Jinak nás blbci umoří. Vemte si pana Babiše, už tři roky slavní Holmesové a Poirotové se snaží kriminalizovat Čapí hnízdo. Přitom to v době vzniku byla malá akciovka s kapitálem 2 mil kč. ZZN. Ovšem po tři roky jsme museli slýchat hýkání demokratů, že …


Taky se sešlo kdesi 250 tisíc lidí, osobně jsem tam byl, opět jsem slyšel hýkání antibabiš a mnoho dalších nesmyslů. A pan Svěrák, umělec, tam davu vysvětloval, že cosi smrdí. Pokud to cítil pouze on, je věc samovysvětlena.

Dnes se blbne se sochou sovětského vojevůdce, opět se hýká, ovšem hlupáci a hýkalové si nechtějí uvědomit, že nebýt sovětských vojevůdců, tito hlupáci a hýkalové by dnes neexistovali. Protože konečným cílem německých vojevůdců bylo, Slovany a Židy suše vyvraždit. Ovšem, vysvětlete to nějakému blbcovi, který ani neví, kdy začala druhá světová. No nic. Dědkové hýkalů by vyletěli komínem a bylo by. V Praze by se mluvilo německy. Dodnes.

Blbnutí neprobíhá pouze mezi občany, ale přímo na úrovni justičně státní. Vezměme si třeba občanský soudní řád. Tam je přímo uvedeno, že soud může některé důkazy vynechat, nebo změnit pořadí. Řekněte to nějakému programátorovi, že může řádky s IFy klidně prohazovat a dostanete ránu pěstí. Pokud by to opravdu programátoři dělali, svět se zhroutí. Občanský soudní řád v našem neprávním státě popírá zákony logiky a kauzality. Což je vidět. Miliony podivných exekucí, 20 let se táhnoucí trestní kauzy a jiné, vždyť to víte jako já. Pouze odpovědní mlčí.

Ostatně, jak je to vlastně s tou odpovědností? Máme neodpovědného prezidenta, čehož hýkalové vždy zneužijí, když si potřebují do prezidenta kopnout, ovšem máme taky 200 neodpovědných poslanců, 3000 neodpovědných soudců a ….. Ten výčet je překvapivě dlouhý.

Tato společnost se pomalu hroutí, v některých ohledech již vůbec nefunguje, v rozporu s tvrzením ideologů, že se dnes máme nejlíp, jak jsme se měli. Není to pravda. Pravdivé je říci, že dnes jsme nejvíce dotováni a dnes se nejvíce zadlužujeme, než kdykoliv dříve.

Prostě, někdo si nás krmí a živí, protože mu neseme zisk. To je celé.

Mohu tedy doporučit, vypněte televizi, přečtěte si Haška a Černé barony a běžte na procházku.

Ono totiž, se nic jiného dnes dělat nedá.