Vrchol pokrytectví, farizejství, lží

Růžena Chrastekova
8.10.2019 

Těžko už asi lze překonat tuhle šílenou faleš, oděnou do pláště dobrodiní, humanity, ba až laskavosti. Bok po boku Šimon Pánek a Eva Holubová, sehraná dvojka, která bojuje za projevování toho dobra v každém z nás.

Šimon Pánek káže o nutnosti, důležitosti a zdůrazňování “… že nenávisti a útokům nemá být vystavován nikdo, ať už má jakýkoliv názor a přesvědčení.https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Yes-sejmuli-jsme-ho-Takto-dopadl-bloger-ktery-debatoval-s-aktivisty-zastitenymi-Clovekem-v-tisni-598692

Eva Holubová zase veřejně lidem s jiným názorem “Jsme jak hovada a ubožáci, když si nevážíme neziskovek“. (https://www.parlamentnilisty.cz/…/VIDEO-Eva-Holubova-Jsme-j…)

Tak nevím, co je pravda? Že máme být k sobě tolerantní, i když má někdo jiný názor, anebo ten s jiným názorem je to, co veřejně deklaruje paní Holubová?

Pan Pánek ještě upřesňuje: “Vždycky mi vadily osobní útoky na lidi s jiným názorem, názorový oponent přece není nepřítel. Někomu, kdo si myslí něco jiného není potřeba nadávat, zesměšňovat ho, vyhrožovat mu…”

Hmm, nějak mi ale nepasuje do tohoto sluníčkem zalitého vyjádření to, jak se vypořádali jeho lidé s kritikem, oponentem, dokonce Tereza Hronová, koordinárka #JsmeTu, se pochlubila, že příspěvky nahlásila. A zvesela si zvolala dál: “Yes, sejmuli jsme ho!”
Je smutné, že se formují takové různé platformy, jako facebooková iniciativa #JsmeTu, která dle své definice „staví a podporuje konstruktivní dialog bez nenávisti a dezinformací na sociálních sítích a v on-line prostoru“, aby vzápětí veřejně nevybíravě napadaly své oponenty.

Že vůdce Člověka v tísni, politické neziskovky, Šimon Pánek „přiznal“, že Člověk v tísni stál za vznikem internetové iniciativy #JsmeTu, ale on sám s vděkem přikyvuje herečce Holubové, když velkou část občanů, které nemá v přízni ČVT, nazve “hovady a ubožáky”.

Jsou teda tu, zase vytvořili další bič na své nepříznivce, s téměř zrůdnou chutí a s vítězoslavnými pokřiky likvidují na soc. sítích své oponenty. Všechny ty jejich deklamace jsou, ve světle už zkušeností toho blogera Bratříčka, jednou velkou lží, obrovským farizejstvím, ve své podstatě podvodem směrem ke společnosti.

Anebo jak je to s těma “hovadama a ubožákama”, s tím pokřikem “Yes, sejmuli jsme ho!”, pane Pánku? To je vaše tolerance, to je konstruktivní dialog, to je opravdu bez nenávisti, to je “vybíravé” napadání oponentů? No, máme asi každý nějak jinak nastavený řebříček hodnot …

A vůbec se nestydí, že kážou vodu a chlemtají kořalu přímo.

Zase někdo může všechno a někdo nesmí nic.

My, pamětníci, víme, že tohle je cesta do pekel totalitarizmu a bojíme se nástupu těchto fašistických metod. A ještě jsme “nevychcípali”, jak si také veřejně zapřála paní Holubová.