Asad o americké politice pokusů a omylů. Nazval konflikt v Sýrii miniaturním modelem třetí světové války

11. 11. 2019 russianrussian
Problém se Spojenými státy spočívá v tom, že ze svého pohledu vedou válku o přežití, protože ztrácejí svou hegemonii. Uvedl to v rozhovoru s RT syrský prezident Bašár Asad. “Americká politika jako celek je založena na metodě pokusů a omylů. USA vtrhly do Afghánistánu – nic z toho nebylo. Vtrhly do Iráku – nic z toho nebylo. Začaly invaze do jiných zemí, ale jinými způsoby. Změnili svůj přístup”, řekl.


Podle vyjádření Asada jsou Spojené státy přesvědčeny, že vedou válku o přežití kvůli ztrátě hegemonie.

“Problém s USA spočívá v tom, že ze svého pohledu nyní vedou válku o přežití, protože ztrácejí svou hegemonii. A rozhodly se bojovat s Ruskem, Íránem, Sýrií – se všemi, kteří říkají ne. Dokonce se spojenci, dokonce se západními vládami, pokud ty řeknou ne. Jsou připraveny bojovat i s nimi. Potřebují “nástroje”, dodala hlava státu.

Jak poznamenal syrský vůdce, USA poslaly svou armádu do Iráku, ale pochopily, že tento nápad nezafungoval.

“Ztráty byly velké a dokonce za to musely zaplatit i Spojené státy”, uvedl.

Asad dříve uvedl, že Donald Trump se stal nejlepším prezidentem USA, ale ne kvůli své politice, nýbrž kvůli transparentnosti prohlášení.

Asad nazval konflikt v Sýrii miniaturním modelem třetí světové války

Konflikt v Sýrii je miniaturním modelem třetí světové války, která je vedena zprostředkovaně. Uvedl to v rozhovoru s RT syrský prezident Bašár Asad.

Nevyloučil, že ropu lze považovat za jeden z faktorů pro zahájení války v Sýrii.

“Nezapomínejte, že USA jsou ve válce z celým zbytkem světa. Zde mluvíme o tektonických posunech a “zemětřeseních”. Vždyť starý světový řád, ustavený po druhé světové válce, se přežil, zejména po rozpadu Sovětského svazu. Model unipolárního světa již nefunguje. Vyčleňuje se řada mocností, které jsou na vzestupu, jako je Rusko, Čína, Indie a další”, uvedl.

Jak prezident poznamenal, “ve věci světového lídrovství si USA nepřejí nikoho uznat za partnera”, dokonce ani Velkou Británii, Francii a další velké státy.

“USA neuznávají partnery a proto nyní bojují. Válka v Sýrii je takový miniaturní model třetí světové války, který je veden zprostředkovaně”, dodal.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová