Vlastní hovno by… Šéf poslanců SPD se fakt naštval, pak vstal a popsal chování Pavla Novotného. Tady a teď

Poslanec Radim Fiala – SPD

28. 11. 2019 ParlamentníListy
Pomník vlasovcům v katastru řízeném „extrémním starostou“ Pavlem Novotným nabírá rozměry mezinárodní aféry. Starosta městské částí Praha-Řeporyje napsal v této záležitosti dopis Vladimiru Putinovi, ve kterém prezidentovi Ruské federace prostě sděluje, že se s ním o věci nemíní bavit. A mezinárodní iniciativa městské části už zaujala i nejvyšší politiku. K hojně skloňovanému tématu se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil rovněž šéf poslanců SPD Radim Fiala.

„Starosta Řeporyjí Novotný píše urážlivý dopis prezidentu Putinovi a chce postavit pomník vlasovcům. Pan Novotný má vše prokalkulováno. Potřebuje se zviditelnit, a tak si vybral téma, které je politicky a mediálně atraktivní. Musíme být protiruští, jinak ohrožujeme pořádek v EU. Pan starosta nasadil tvrdou notu a samozřejmě doufá v politickou kariéru. Musíme být proti Číně a proti Rusku. To je politický požadavek, kterému se dnes tleská. Za pár let budeme s politickou diplomacií pana Novotného obchodovat jak s Čínou, tak s Ruskem pouze přes Německo. Za politickou válku s Ruskem a Čínou zaplatíme. Doufám, že jen penězi,“ konstatuje místopředseda SPD Radim Fiala.

Pokud by se prý to zvrtlo, a to není vyloučené, neboť v každém století se Evropa vydá hledat v Rusku válečné štěstí, „tak doufám, že pan starosta bude aktivní a objeví se v prvních řadách nového Drang nach Osten společně s těmi, kteří mu tleskají. V květnu v Praze vlasovci hledali alibi. To je vše! Když ho nenašli, odtáhli,“ neskrývá dále Fiala své rozhořčení.

Co přesně ovšem vyvolalo bouřlivé reakce? … … … (celý text najdete zde)