Markéta Gregorová vyzvala EU k boji s Ruskem. Ano, to je ta s drógami.

Ivan David
4. 1. 2019

Dominika Jeřábková na portálu Forum 24 (“Názorový internetový deník na obranu liberální demokracie) ZDE napsala: “Česká europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) sepsala otevřený dopis unijním institucím s výzvou k akci proti dopadům ruského zákona o „zahraničních agentech“. Navázala tak na usnesení Evropského parlamentu proti legislativě, která umožňuje zvýšenou kontrolu vybraných osob či organizací. Na jeho základě se nedávno dostal na seznam nežádoucích i Člověk v tísni. 
K dopisu, který zaslala Komisi, Radě i Vysokému představiteli Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se připojilo 27 europoslanců.


„Rusko se rozhodlo dále prohloubit svůj demokratický deficit a je na cestě k policejnímu režimu. Sledování novinářů a zaměstnanců neziskových organizací a jejich označení za „zahraniční agenty“ je zcela nepřípustné, vytváří prostředí strachu a potlačuje základní funkce občanské společnosti. Jako zástupci evropských občanů musíme jasně odmítnout, aby obyčejní občané byli sledování jen proto, že sdílejí obsah médií, která jsou na černé listině,” uvádí Gregorová.”


Stojí za to si článek přečíst celý. Paní europoslankyni a paní novinářce zapomněli říci, že zánovní ruský zákon je kopií zákona USA, který tam platí 81 let – od roku 1938!! Američané asi nevědí, že nechat si rozvracet vlastní zemi za peníze ze zahranicí je liberální a demokratické. Skutečnou politickou orientaci Pirátů jsem komentoval před nedávnem ZDE.