Koronavirus stojí možná na hraně celosvětového rozšíření

Paul Craig Roberts
27. 2. 2020
Získat spolehlivé informace o koronaviru je obtížné a je to obtížnější i o to, že různé zájmové skupiny využívají šíření koronaviru pro své vlastní agendy. Např. mnozí jak uvnitř tak vně Číny využívají šíření viru ke kritice čínské vlády. A další, a zas jak z Číny, tak z oblastí mimo ní, prohlašují, že virus je biologickou zbraní, kterou na Číňany nasadily USA. A jiní další zase uvádějí, že globální elita se rozhodla splnit program snížení světové populace, a že Bill Gates, člen této elity, před několika měsíci prohlásil, že vypukne pandemie – a to zrovna v čase, který právě teď prožíváme. Na internetu se můžeme dočíst, že krematoria v Číně jedou na plný provoz 24 hodin denně a sedm dní v týdnu.


Oficiální čínské vysvětlení znělo až do nedávna tak, že virus vznikl na trhu, na kterém se prodávalo maso divoce žijících zvířat. A faktem zůstává, že Wu-chan, město větší než kterékoli jiné ve Spojených státech, je před ostatním světem isolováno už déle než měsíc.

Francis Boyle z illinoiské univerzity je expertem, zabývajícím se výzkumem na využití biologických zbraní pro válečné účely a je též autorem protiteroristického zákona s využitím biologických zbraní z roku 1989. Ke koronaviru prohlašuje, že on sám prostudoval čtyři vědecké studie, které bez jakýchkoli pochybností potvrzují, že koronavirus je uměle vytvořená biologická zbraň. Tyto studie též dokazují, že tento virus obsahuje prvky, které k němu byly přidány s cílem snažšího šíření a ke snížení schopnosti imunitního systému živého organizmu viru odolávat.

Boyle dodává, že biologickoinženýrské práce, která viru umožňuje snadné šíření, se zhostila Univerzita Severní Karolíny, a že proces umožňující, aby k viru byla přidána HIV, byl proveden na jistém pracovišti v Austrálii. Kromě toho Boyle uvádí, že čínští vědci z Wu-chanu byli účastníky jak biologickoinženýrské práce s virem na Univerzitě Severní Karolíny, tak na shora uveveném pracovišti v Austrálii, a všeobecně se tak na výzkumu biologické zbraně podíleli.

Čínští vědci se poté vrátili do Wu-chanu se znalostmi i materálem, které pak wu-chanské laboratoři umožnily vyrobit to, co nazýváme koronavirem a co dnes nese oficiální název COVID-19.

Boyle tvrdí, že únik viru z laboratoře byl samozřejmě nezamýšlený a že k takovýmto únikům v minulosti už došlo.

V současnosti vědci uvádějí, že osoba s virem COVID-19 v těle jej může přenášet na své okolí, aniž by sama vykazovala jakékoli známky onemocnění. Nu a jelikož se virus přenáší jak vzduchem, tak přímým kontaktem, a na povrchu čehokoli přežije bez úhony až devět dní, může se šířit do všech stran, aniž o sobě dává vědět. A protože pravděpodobnost smrti po nakažení koronavirem se odhaduje na 15 až 18 procent, lze hovořit o skutečně vážné hrozbě.

Navíc se ukázalo, že původně ohlášená 14 denní doba karantény nestačí, a může se až 30 dní přenášet, aniž by nosič vykazoval známky onemocnění. Jelikož však poměrně velký počet lidí virem nakažených opustil karanténu už po oněch nedostačujících 14 dnech, panují dnes v západním světě obavy a až šok z toho, že ony osoby, propuštěné z karantény už po 14 dnech, mohly již nákazu koronavirem rozšířit do svého širokého okolí.

Vybral a přeložil Lubomír Man