Mediální hovínka XXXI.

LU LINA
27.2.2020  MEDIÁLNÍ HOVÍNKA
Před třiceti lety Václav Havel pronesl svou slavnou řeč v americkém kongresu při které ho třiadvacetkrát přerušily ovace nadšených kongresmanů. A kongreswomanek určitě také, ačkoliv web ČT je pravděpodobně z důvodu maskulinní toxicity vůbec nezmiňuje. Přemýšlím, jestli tu zjevnou dezinformaci nemám někam trestně oznámit, když nás k tomu média včetně ČT neustále vyzývají. No nic, byl to prý zkrátka fantastický úspěch. Z mého pohledu je s odstupem těch třiceti let opravdu velká škoda, že si tam toho tolik zábavného „Čečence“ tehdy nenechali na semeno, když je tak strašně uchvátil.


Vox populi, vox Dei

Slovenská prezidentka, kterou Slovensku všichni velice závidíme, protože je mladá, přitažlivá a nikdy neříká do rádia kunda na jakémsi dalším námi placeném mejdanu našich pomazaných vládců sloužícím primárně k jejich opájení se vlastní dokonalostí a neomezené konzumaci exkluzivních lahůdek prohlásila, že Západ čelí velké výzvě vzestupu populismu, extremismu a dezinformací, které rozdělují společnost. Má pravdu, předsedo. Sám bych to lépe neřekl. Populismus, extremismus a dezinformace jsou skutečně velkou výzvou a političtí lídři by se tomu skutečně „měli postavit a vyjadřovat solidaritu s těmi, na které extremisté utočí.“ Jen se velice pravděpodobně s paní prezidentkou tak úplně neshodneme na tom, čo si paní prezidentka predstavuje pod takým slovom „populista“ , kdo šíří dezinformace, kdo je extremista a na koho vlastně útočí.

Magor? Ne. Xenofob!

Na první, druhý i každý další pohled 110% německý magor zastřelí devět „osob s imigračním pozadím“, svojí matku s německým pozadím a nádavkem i sebe, ale pro média je okamžitě pouze xenofobním rasistou inspirovaným neonacistickým volebním programem AfD. Jinými slovy všechno krásně souvisí se vším, alles klar. Zatímco když na první, druhý i každý další pohled dokonale příčetný islámský terorista s imigračním pozadím inspirovaný svým imámem a koránem zastřelí, podřízne či přejede libovolný počet nevěřících domorodců, protože ho k tomu vybízí oficiální doktrína jeho mírumilovného náboženství, tak je to v médiích od první minuty vždycky označováno za s ničím nesouvisející zoufalé volání o pomoc osamělého a rasisty z AfD utlačovaného magora. Zajímavé.

Dycky Most!

Mostecko terorizují stále častěji lupiči z řad dětí, píše iDnes. Vida. Vzhledem k tomu, že autor článku to dále nijak neupřesňuje předpokládám, že pod pojem „děti“ zahrnuje všechny mostecké nezletilce dohromady. Co tedy asi stojí za tou v takovém případě nevysvětlitelnou záhadou, že chování dětí zrovna mosteckých horníků, zámečníků, kadeřnic, učitelek, právníků, prodavaček a úředníků vykazuje takovou zvláštní, jinde se nevyskytující sociálně patologickou anomálii? Asi to bude tím severským uhelným luftem, hádám.

Řemeslo má čím dál zlatější dno

Zoufale nám chybí řemeslníci a jejich služby prudce zdražují, dočítám se. Asi tak po stopadesáté. Takže po desetiletích systematické společenské dehonestace manuálního řemesla jako něčeho, k čemu se výhradně z nouze uchylují jen ti největší lůzři, celoživotní socky a naprostí blbci, co se nedostali ani na Oxfordskou střední školu mentálního koučinku pokojových rostlin, opravdu sklízíme, co jsme zaseli? Plody toho, že živit se rukama je přežitek komunistické minulosti a diskriminace, protože úplně každý se přece s trochou dobré společenské vůle může stát akademikem nebo alespoň státním úředníkem? No, to jsem ale opravdu velice překvapený.

Jste rasistka. Dostanu 2 500 dolarů

Bohaté bílé Američanky se za 2 500 dolarů mohou účastnit soukromé večeře, při které se dozvědí, že jsou skryté rasistky. Kromě neocenitelných rad co s tím také získají informaci, že když jejich indický manžel tuto aktivitu označí za tu největší hovadinu o které letos slyšel, je token, který pomocí gaslightingu navozuje stav internalizované oprese. Asi celkem nemám co bych k tomu napsal, jsem zastáncem svobody. Pokud si takových služeb americký trh žádá a zjevně podnikavé slečny Jacksonová a Raoová na něm naleznou dostatek úplně vydlabaných blbek ochotných dát jim za něco takového 2 500 dolarů, kdo jsem já, abych to soudil.

Manon jsi motýl

Projekt Respekt je sexy učí, jak poznat sexuální obtěžování v nočních klubech. Za tímto dalším skvělým nápadem, jak si k zajištění vlastní bezpracné obživy sosnout na základě hovězího nápadu nějaké peníze z veřejného cecku, který neúnavně plní ti, co takové nápady nemají či z kapes občansky uvědomělých lidí, stojí nezisková organizace Konsent. Její guru je v tom evidentně schopná neboť loni dostala jakousi evropskou cenu za občanský aktivismus, přičemž porazila i Gretu. Fíha, zřejmě nějaký lepší oddíl. Podobně jako v takřka identickém případě uvedeném výše s tím nemám nejmenší problém. Pokud Konsent najde dostatek dutohlavů ochotných nechat se za nějaký vlastní obolus překvapit objevem, že noční kluby zpravidla navštěvuje o něco větší procento sexuálně potřebných predátorů než asexuálních intelektuálů toužících diskutovat o aristotelské logice a co s tím faktem dělat, či lidí ochotných na tuto vysoce potřebnou činnost přispět z vlastní kapsy, proč ne. Ale myslím, že by se dalo najít pár argumentů, proč rozhodně nepodporovat poměrně neoriginální nápad slečny Johanny a spol. žít z lidské blbosti ještě také z veřejných rozpočtů.

Každý třetí

Každý třetí muž v Česku čelil týrání, odpaluje odvážně bombu mediální divize Agrofertu. Protože pokud stejnému osudu u nás čelí pouze každá šestá žena, je s  oficiálně přijatým a široce podporovaným diskurzem o toxické maskulinitě něco špatně a především pokroková média by si v tom měla udělat jasno. Buď jsou největším neštěstím západní civilizace chlapi, nebo ženské, obojí to být nemůže. Ačkoliv, nedivil bych se ani tomu. Nicméně neziskoví trubci živící se v těchto úlech bijí na poplach. Je třeba zákon na ochranu týraných mužů, více peněz, více intervenčních center, více psychologů a terapeutů! Na další problém, který jsme pro vás sami vytvořili a kterého vás za vaše peníze už nikdy nezbavíme, protože který kapr si sám vypustí rybník, že. Tak každý třetí muž, jo? To bude hádám světový rekord za celou existenci lidstva, včetně období matriarchátu a vlády Amazonek. Bože, ty to vidíš a nic s tím neuděláš? My nepotřebujeme další intervenční centra, další dementní projekty, další vychcané neziskovky a víc peněz na psychology. Potřebujeme jen dostatečně efektivně používat obsah toho kulatého mezi ušima, cos nám tak milostivě naděliti ráčil. Nic víc.