Ostravšti haviři vitaju jaderne zbraně v Mošnově

Ladislav Větvička

Ladislav Větvička
6.2. 2020 blog autora
Včera v dopolednich hodinach byla přijata delegace ostravskych haviřu na jaderne zakladně ameryckych strategickych sil v Mošnově. Haviři zhledli film ameryckych přatel o jejich lasce k pracujicimu lidu Ostravska


a nasledně se zučastnili exkurze v betonovych silach byvale vagonky ve Studence, kaj su fčil skladovane nejnovějši jaderne zbraně obranneho charakteru.

Na zavěr navštěvy si haviři a jejich ameryčti pruvodci vyslechli pasmo pisni a tancu dětskeho suboru Vaginka Studenka a nasledně se vratili do svych rubani. Tedy jako haviři. Ameryčani ni.

Zeptali zme se Ivoša, inycijatora jednani s ameryckyma obrancama miru, hate-mana za hnuti “YES – FČIL JE MI LIP”, co řika na to, že je srovnavany se slavnym signatařem zvaciho dopisu, udatnym krejčim Vasilem Bilakem:

“To srovnani samozřejmě neni na mistě. Zatimco Vasil zval Rusaky, ja zvu Ameryčany. Navic Vasil neuměl anglicky a ja sem tak zručny, že aji na sako bych si trufnul, takže nevim, o čem to tu mluvite.

Za moju partyju možu řict, že o umistěni vojenske amerycke posadky na mojem letišťu v Mošnově dluhodobě usilujeme. Kdysik zme totiž byli blbi a roli hlavniho letišťa regionu nam ukradli Polaci v Katowicach. A tak zatimco v Katowicach přistavaju desitky letadel denně, u nas na letišťu Leoša a Lijany Janačkovych v Mošnově přijižďa vic vlaku než letadel. Taku chybu už nezrobime, nenechame si Polakama vyfuknut možnost mět tu amerycke jednotky a s nima klidně aji jaderne zbraně.

Jsem si jisty, že amerycka vojenska posadka zvyši prestyž mojeho regijonu a setka se s pozityvnim zajmem ostravskych žen. Navic nam tu budu konečně litat letadla…”

(Poznamka pro hlupe: To je parodyja, takhle to Ivoš samozřejmě neřeknul. Tady je oryginal jeho řeči:


Hmm, tak soryjako, to pry je proti kodexu blogařa zveřejňovat věci z jinych novin, tuž si to najděte sami tady anebo na mojem osobnim blogu.

Ivoš tak potvrdil to, co zminil na sjezdu svoji strany havloid Saša, tedy že se vedu tajna jednani s Ameryku o umistěni strategicke jaderne zakladny v Mošnově: “Radar je pasé, ale odvážně navrhujeme Američanům, abychom v Mošnově zřídili strategickou leteckou základnu.”


Ladislav Větvička, vratny na strategicke amerycke zakladně lišky Bystroušky Mošnov

PS: Slovo “strategicka”, kere Saša použil, je kličove. Nic se neděje nahodou a Saša moc dobře vi, proč ho použil. V amerycke vojenske terminologii tento přivlastek odlišuje “obyčejne” zakladny od všech ostatnich. Na take zakladně byvaju umistěni dustojnici US Strategic Command a zakladny su vybavene pro uskladněni a montaž jadernych zbrani na letadla a rakety. Mezi taketo zakladny patři napřiklad znamy Ramstein v Německe spolkove republice nebo Inčirlik v Turecku. Strategicka zakladna nemusi nutně mět uskladněne jaderne zbraně, ale musi byt připravena na jejich přijeti, logistyku a nakonec aji použiti, bo ze strategickych letišť startuju bombardery s jadernyma zbraňama a bylo by hlupe, kdyby v připadě valky vystartovaly bez nich, že… Kratkodoba sila su poctivě vyložena olověnyma deskama, v dluhodobych su jaderne zbraně izolovane pomoci borove vody. Takže se neni čeho bat.

Je jasne, že Saša vypustil zkušebni balonek, jak budu reagovat haviři. Bo on osobně a tajak potvrdil aji hateman Ivoš, už se o umistěni strategicke zakladny s Ameryčanama jednaju a čeka se enem na oficialni pokyn od ameryckych sudruhu.

Se sudružskym pozdravem “Patria o muerte, jaderne zbraně do každe domacnosti, za socialismus a mir!!!”