ČT se v podpoře slovenské opozice div nepřetrhne

Lubomír Man
1. 3. 2020
I na Slovensku platí zákon, že místní média se v době voleb musí vystříhat jakýchkoli politických projevů, které by výsledek voleb mohly ovlivnit. Tolik tedy zákon, na jehož překonání se však slovenské opozici podařilo nalézt lék. 


Ale nejspíš ani ne tak, že jej hledala a nakonec našla, ale spíš tak, že jí ten lék už jaksi v předstihu nabídla pražská smečka společně se svým mediálním orgánem Českou televizí: „Poslechněte bratři Slováci, vy máte s volební propagandou o volbách utrum, ale máte to štěstí, že nás máte za sousedy a že si jazykově mezi sebou dobře rozumíme. Takže proč bychom toho nevyužili, že ano. Prostě převezmeme úlohu vaší opozižní propagandy do svých rukou a budeme v čase vašich voleb do Smeru, do Fica a do Pellegriního na ČT bušit, až se budou lidem bubínky v uších trhat. Lidé u Vás naši televizi i normálně dost sledují, a pokud se navíc doví, že vaši propagandu přebírá po dobu vašeho vynuceného mlčení ČT, budou si ji na svých přijímačích ladit a bude to tak, jakoby žádného zákazu politických projevů v čase voleb nebylo. Tak, co, plácnem si na to?“

Že si na to skutečně plácli můžeme v těchto hodinách sledovat 24 hodin denně, během nichž vás doslova šokuje, jakých činů heroického úsílí jsou pracovníci ČT schopni. Propaganda za zájem slovenské opozice a proti Smeru teče z našich televizorů doslova proudem, a pokud si vzpomínám, ještě nikdy předtím takovouto soustředěnou a mohutnou kampaň s politickým zadáním ČT nezorganizovala.

Takže je to jako u ČT ostatně vždycky. Bez mravní úrovně a s podvodem.

Ale jak se říká: Prosím Vás, co od nich chcete? Vždyť je znáte, ne?

Lubomír Man