Pavel Novotný: Na Bartošové budeme parazitovat, až ji zabijeme.

Lubomír Man
2. 5. 2020
Takový je titul rozhovoru webu iDnes.cz z 22. července 2013 (a tedy z doby, kdy zpěvačka Iveta Bartošová ještě žila), s tehdy bulvárním novinářem Pavlem Novotným, dnes starostou pražské městské části Řeporyje. Člověk ten rozhovor čte a ptá se: vědí obyvatelé Řeporyjí, jaká lidská zrůda jim to starostuje? A pokud se snad někomu ta „ zrůda“ zdá výrazem nepřiměřeným, nekritizujte a čtěte z rozhovoru P.N. pro iDnes.cz dál:


„Já jsem ublížil i mnoha lidem ne celkem mainstreamového ranku. Mrzelo mě to, ale nedá se s tím nic dělat. Jsem dobře placený za to, abych se s tím vyrovnal“, říká budoucí starosta na úvod a dává tím čtenářům na vědomí, že dle jeho hodnotového měřítka zahladí peníze pohodlně vše, snad i vraždu. A po tomto vskutku parádním úvodu tehdy ještě jen novinář a ještě ne starosta Řeporyjí P.N. pokračuje, a to už jen směrem k zatím stále ještě živé zpěvačce Ivetě Bartošové:

„SAMOZŘEJMĚ, MY JI SKUTEČNĚ ZABIJEME. Ona se však zabíjí i sama, ale o tom se nebavme. Faktem je, že na ní dlouhá léta parazitujeme. Lidsky ji už i lituji…skutečně přispíváme k jejímu blížícímu se konci. Poptávka po ní je neskutečná, články o ní si otvírají i lidi, kteří bulvár nečtou. Pak jdou hranice stranou a BUDEME NA NÍ PARAZITOVAT AŽ DO KONCE a ještě půl roku po něm. Je to tvrdé a morálně špatné, ale tak to je“.

Nevím, ale není tohle vědomé ubíjení a nakonec i zabití ničím se nepronivšího člověka záležitostí trestního stíhání. Anebo je hon, uštvání a posléze i zabíjení celebrit, které si bulvár vzal na mušku, normální praxí, která se z našeho právního pořádku nevymyká? A je myslitelné a morálně snesitelné, aby člověk, který vše shora popsané vypustil z úst, zastával v České republice funkci starosty? Rozhodoval o tom, co je v obci spravedlivé a nespravedlivé, kdo je v právu a kdo v neprávu?

A co na to všechno strana ODS, jejímž je starosta Pavel Novotný významným členem? Co? Jste na něj pyšní?