Rozhodně jsem se nezastal Babiše

Ivan David
21. 6. 2020   První zprávy
 
Napsal jsem článek na FB a Novou republiku, který převzaly První zprávy ZDE o hlasování v Bruselu. Zkrácený název usnesení zněl „Česká republika“ (viz obrázek ZDE), celé usnesení v českém jazyce je ZDE. Je naprosto zjevnou nepravdou, kterou se hájí navrhovatelé usnesení Vrecionová (ODS) a Zdechovský (KDÚ-ČSL) podporovaní Piráty (Peksa), že prý o Českou republiku nejde, ale jen o Babiše. Usnesení ovšem kritizuje Českou republiku a sesílá na ní zostřené unijní kontroly a slibuje sankce – mínus 20% dotací.

To není sankce proti Babišovi, ale proti České republice. Poslanci z jiných zemí v 99% případů nevědí která bije, a jen málokdo se obtěžoval studiem návrhu usnesení. Většina schválí všechno, pod čím jsou podepsáni navrhovatelé z jejich frakce. Česká republika je vykreslena jako eldorádo zločinců, jako by se tím lišila od jiných „demokratických“ zemí Evropy.

Zdechovský a Peksa se v pátek zúčastnili tiskové konference jako členové „Zjišťovací mise v České republice“ (záznam v češtině ZDE). Je pozoruhodné, že v návrhu usnesení není doloženo žádné trestné jednání Andreje Babiše. Ani z tiskovky nebylo možné se dozvědět nic konkrétního, proč by měl být premiér odvolán, jen vágní tvrzení jako „jsou problémy v justici, jsou problémy v oblasti auditu…“. Vedoucí zjišťovací mise paní poslankyně Hohlmeier z lidovecké frakce odpověděla na otázku redaktora ČT Dolanského („Vy sama říkáte, že vaše kritika je politická kritika, sama to říkáte, co k tomu řeknete?“). „Ano, my jsme politici, proto musíme dělat politické usnesení, ale za tímto usnesením stojí pět velkých frakcí Evropského parlamentu, …rezoluce obsahuje mnoho závěrů, které z toho můžeme politicky vyvodit. Politici musí klást politické požadavky, a my požadujeme IT systém v reálném čase, který by odhaloval skutečné příjemce. To je politický požadavek.“ O takovém požadavku ale v přijatém usnesení není nic.

Je dojemné, že nevadí daňové ráje a skutečnost, že některé největší monopoly neplatí daně vůbec. Evropa je totiž ovládána právě majiteli těchto společností. Paní Hohlmeier se nám snaží namluvit, že je bude „odhalovat“. Jeden ze skutečných účelů Evropské unie je sebrání peněz členským státům a jejich rozdávání soukromým firmám na soukromé ziskové projekty. Zcela legálně. Občané nejsou dotazováni, jestli s tím souhlasí. Daně, které se od nich vyberou se prostě vezmou a rozdají firmám. Úředníci, kteří rozhodují, na co se budou peníze vydávat, a také schvalují splnění často na tělo šitých podmínek jsou spřízněni s příjemci dotací. Jenže korumpovaný korumpujícího neprozradí.

Vedle korupce místní, krajské a celostátní máme od vstupu do EU ještě korupci unijní. Evropská komise nám vrací naše peníze formou dotací, ovšem s určením, na které projekty, totiž pro které zájmové skupiny smějí být použity. Kromě toho stanovuje podmínky, které udržují a zhoršují nevýhodné postavení naší země.

Proč tedy není navrženo usnesení ukládající Evropské komisi zavést IT systém odhalující „skutečného příjemce“? Protože korumpovaní by to neschválili. Nehledě na to, že odhaleny by byly politicky činné osoby, ale nikoli několikanásobek nepolitiků příjemců dotací, kteří korumpují úředníky a politiky dotace jim dodávající. Ti „ve střetu zájmů“ nejsou, ale jejich zájmy jsou zajišťovány korupcí.

Nemám nejmenší pochybnosti, že premiér Babiš je ve střetu zájmů a ovlivňuje distribuci dotací, a to jistě i ve svůj prospěch, vůbec se ho nezastávám jak tvrdí titulek v Parlamentních listech. Jenže nemám důkazy. „Zjišťovací mise“, přijaté usnesení, ani 510 poslanců, kteří ho podpořili také nepředložili žádné důkazy, ale Českou republiku odsoudili. Jsme prý stejně příšerní jako Maďarsko v čele s Orbánem. Aspoň to na tiskovce řekl pan Sándor Rónai z opoziční maďarské „Demokratické koalice“. Podle něj: „Orbán a Babiš šíří protievropskou propagandu a destruktivní politiku, což zažívám každý den. Mezi jejich praktikami existuje několik paralel, zejména to, jak se snaží uchvátit svobodná média a vytvářet oligarchické struktury.“

Zdechovský, Vrecionová, Peksa nebo Rónai se nějak zapomněli přiznat ke konfliktu zájmů. Jsou přece politickými protivníky Babiše, resp. Orbána. Všichni přece víme, že o Čapí hnízdo nejde. Jde o to, aby se politické strany od moci odstavené mohly znovu dostat k penězovodům. Proto je potřeba sejmout Babiše. Aby se k moci dostala ODS s jejími souputníky, která „dokázala, že to dokáže“ jak znělo její předvolební heslo. Ona to dokázala. Stála za rozkradením republiky v devadesátých letech, které z ČR učinilo hospodářsky kolonii a politicky protektorát. Protektorem jsou ti, kteří ovládají struktury Evropské unie, proto se jich tak drží všichni, kterým se dosažený stav líbí, protože z něho žijí. Pro zemi a její občany ovšem představuje chmurnou perspektivu, žádné světlé zítřky. Nezastávám se Babiše, odmítám soudy a rozhodování bez předložení důkazů a volím mezi dvěma zly, dobro není v nabídce.