Exkluzivně! Pavel Novotný: Vězení a padák z ODS? Policie teď trestně stíhá starostu Řeporyjí kvůli podněcování k trestnému činu vraždy jeho jmenovce, bývalého policejního prezidenta

3. 7. 2020 ArFa

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) je teď trestně stíhán za výtržnictví a podněcování k trestnému činu, kterého se měl dopustit proti svému jmenovci, bývalému policejnímu prezidentovi Stanislavu Novotnému. Tentokrát mu již hrozí vězení. Exkluzivně na Arfa.cz.



Pavel Novotný při rozhovoru v pořadu Rozstřel TV iDnes se šéfredaktorem MF Dnes Jaroslavem Pleslem. Celé video TV iDnes ZDE

Bývalý policejní prezident 
Stanislav Novotný

Usnesení policie České republiky bylo Pavlovi Novotnému odesláno 24. června.

Je v něm uvedeno: Pavel Novotný (39) se měl dopustit trestného činu výtržnictví a podněcování k trestnému činu tím, že dně 9. 12. 2019 v pořadu pro pořad Rozstřel internetového média iDnes uvedl následující.

“Stanislav Novotný zradil Českou republiku a měl by za to, vlastizrádci by měli viset.”

“Stanislav Novotný zfetovanej nebude, on vypadá, že to myslí vážně, buď mu někdo míří na jeho děti, nebo to myslí vážně. Každopádně je to vlastizrádce a vlastizrádci by měli viset.”

“Panu Novotnému by měl být pomočen hrob. Novotný je vlastizrádce, pičus. Za tohle normálně vlasovce tahali s auta a zapalovali benzínem.”



První strana usnesení o zahájení trestní stíhání Pavla Novotného (ODS) z 24. června 2020
Stanislav Novotný (60) je bývalý policejní prezident, předseda Asociace nezávislých médií a spoluzakladatel Křesťanské demokratické strany.

Sebestředný tlachal?

Policie vzala v potaz, že je “Pavel Novotný veřejně známou osobou, která přispívá k posilování, či naopak k oslabování veřejné morálky a právního státu. Výroky tak nelze hodnotit pouze jako výlevy bezvýznamného sebestředného tlachala”, jak uvedl při podání vysvětlení .….bývalý policejní ředitel Stanislav Novotný.

Policie konstatovala, protiprávní jednání obviněného Pavla Novotného vykazuje naplnění vysoké míry společenské škodlivosti.

Pavel Novotný (ODS) v ruské televizi Rossia 1, kterou sledují stovky milionů diváků. 
Vpravo nahoře Stanislav Novotný, bývalý policejní prezident.
Čtěte též:
Extremistický starosta Novotný: V předvečer odhalení pomníku esesáků obviněn z podněcování k trestnému činu vraždy. V Praze klíčí semena nacismu, míní expert v České televizi

Trestních oznámení jako máku

Dozorový státní zástupce uvedl, že sociální aspekt jednání podezřelého Pavla Novotného vyvolal značně negativní emoce široké části veřejnosti, které se projevily mimo jiné i řadou trestních oznámení na podezřelého.

Míra nebezpečnosti jednání Pavla Novotného byla zvýšena výběrem internetového média iDnes, jakožto nejrozšířenějšího internetového zpravodajského média v České republice s dopadem na širokou veřejnost.

Pavel Novotný v ruské televizi Rossia 1

“Chci zavraždit tu zrůdu“

Zdaleka nejde o jediný konflikt Pavla Novotného se zákonem. Ten před několika měsíci kandidoval na post místopředsedy konzervativně liberální strany ODS. Už se toho načetlo tolik, že jen pokuta by už neměla přicházet v úvahu.

Bývalý bulvární novinář Pavel Novotný (38) byl letos v únoru pravomocně odsouzen na dva měsíce vězení nebo k pokutě 66 tisíc korun za nebezpečné vyhrožování manželovi bývalé televizní moderátorky podnikateli Markovi Vítovi. Zaplatil pokutu a vyvázl tak vězení.

Novotný o Vítovi mimo jiné napsal dopis, který poslal policii:

“Připravuji úkladnou vraždu člověka, protože se jedná o skutečně zrůdu. Rozhodl jsem se jej zabít. Jsem duševně zdráv a rozhodl jsem se pana Marka Víta zavraždit,“ napsal Novotný v dopise policii v roce 2016.

Pavel Novotný během přímého přenosu pro Russia 1 obvinil moderátora, že je zfetovaný
Čtěte též:
Kokain? Policie zabavila bílý prášek v kanceláři starosty Řeporyjí Novotného (ODS). “Pár boulí, papíra a vystřelit…” Šest dávek LSD najednou! Proč mu neudělali krevní testy?

O poslanci Parlamentu ČR: “Chci, aby visel!”

Pavel Novotný byl letos v dubnu obžalován za vyhrůžky oběšení poslance Zdeňka Ondráčka(KSČM) za přečin navádění k trestnému činu. Novotný uvedl, že tentokrát už se vězení zřejmě nevyhne.

O poslanci Parlamentu České republiky Novotný mimo jiné řekl nebo napsal:

“Já bych si přál, aby visel.” “Je to duševní mrzák, kterého nepovažuju za sobě rovnou lidskou bytost”. “Přeju mu smrt, za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d.“ “Je to bolševická svině.”