Poslankyně Radka Maxová (ANO) má velké trápení

Ivan David
19. 9. 2020

Proto se svěřila ostatním poslancům Evropského parlamentu:


Drazí kolegové,
ráda bych se s Vámi podělila o tento dopis, který mám v úmyslu zaslat vysokému představiteli a místopředsedovi Josepu Borrellovi Fontellesovi ohledně stále se zhoršující situace LGBTI komunity v Rusku. 


V Rusku není strategie odvrácení veřejné frustrace nad domácími politickými, ekonomickými a sociálními problémy podporou nenávisti vůči menšinám nic nového. V poslední době je ve světle současných komunálních voleb jako obětní beránek používána LGBTI komunita v Rusku.

Poslední tlak proti LGBTI společnosti přišel v podobě dodatků k rodinnému zákonu, které by výslovně zakazovaly manželství osob stejného pohlaví a zaváděly povinnost mít ve svém rodném listu potvrzeno „pohlaví při narození“, které transsexuální a intersexuální lidi diskriminuje a odnímá jim jakoukoli možnost uzavřít manželství a mít rodičovská práva.
Byla bych velmi ráda, kdybych získala vaši podporu. Pokud se chcete podepsat, dejte mi prosím vědět do pátku 18.9. V poledne.
S pozdravem
Radka Maxová

Hlas statečné poslankyně nezůstane osamocen. Přihlásil se jí Sergey Lagodinsky, že bude šťasten, že bude moci dopis panu Borrellovi spolupodepsat. 

Poslanec Lagodinsky je německý poslanec za Stranu zelených, emigrant z Ruska (za Jelcinovy demokracie), právník se specializací za lidská práva. Pan Borrell, je ten dobrý muž, který projevil pochopení pro zájem Turecka těžit uhlovodíky ve výsostných vodách Řecka. Jistě tedy bude mít pochopení pro LGBT. 

Radka Maxová jako inženýrka chemie možná neví, že uznávat manželství osob stejného pohlaví není povinnost žádného státu a že nemusí být projevem nenávisti a odvrácením frustrace. Také možná neví, že za homosexuální styk v mnoha zemích hrozí vysoké tresty. Například v muslimských zemích, ze kterých jsou imigranti lidmi pokrokovými, jako je Maxová nebo Lagodinsky, tak vítání, protože oni to zvládnou. Asi by se divila, že také v těchto zemích nejsou manželství LGBT uznávána. Kdyby to věděla, určitě by se obrátila na pana Borrella, a ten by jistě zjednal nápravu. „Veřejnou frustraci“ jsem v Rusku nepozoroval. Naprostá většina lidí se tam totiž dovede se svými problémy vyrovnat bez pocitů frustrace, ačkoli jejich potřeby nejsou zcela naplněny.

I v Rusku osoby LGBT manželství uzavřít mohou, avšak nikoli s osobami stejného pohlaví. Paní Ing. Maxová asi neví, že rodičovská práva mají i osoby nesezdané, a to i v Rusku. 

Porodníci určit pohlaví novorozence dovedou a novorozenci nemohou určovat své pohlaví podle aktuálních pocitů, tak daleko jsme ještě nedošli. Nelze to tedy označit jako diskriminaci. Transexuální osoby také při narození nevědí, že jsou transsexuální, uvědomí si to zpravidla nejasně v dětství, jasně během dospívání. Určení pohlaví při narození tomu nezabrání. Ale to jsou detaily.