Proč Navalnyj odmítá vypovídat německé policii?

Jiří Vyvadil
16. 9. 2020 VašeVěc


Připusťme, že Západ se svými médii dokonale umí vyvolávat hybridní války. Dnes již klasickým příběhem byla válka proti Iráku pod záminkou, že Saddám Husajn má přichystány zbraně hromadného ničení. Jiným fakem byla údajná otrava plukovníka Skripala a jeho dcery ze strany Ruska tři dny před triumfálním vítězství Vladimíra Putina v prezidentských volbách a celý západní svět jako poslušné ovce, s výjimkou několika odvážlivců jakým byl Sebastián Kurz z Rakouska, na to šel.

A teď tu máme otravu Alexeje Navalného, opět novičokem ze strany Putinova Ruska…

To, že asi Navalnyj měl v sobě stopy takové látky je pravděpodobné. Ale nic nenasvědčuje tomu, že ji měl při odletu z Ruska.

Nejsem investigativní novinář a v jistém smyslu vím, že i u nás jednoznačně a stále se bude opakovat, že za to může Putin.

Je ovšem pikantní, že Merkelová i Macron tlačí na Putina, aby věc vysvětlil, ale podle prohlášení časopisu New York Time, při svém v podstatě zázračném uzdravení (a na fotce vypadá skvěle) při komunikaci s německým prokurátorem odmítl vypovídat a navíc prohlásil, že se chce vrátit do Ruska.

Když se podle zpravodajství uváží, že již pět dní je ve stavu, kdy se mu plně vrátila paměť na události před otravou, je absurdní, že nechce vypovídat. Vždyť jak jinak by to mohl natřít ruskému putinovskému režimu, který tak nenávidí.

No takto se těžko může chovat člověk, který byl právě otráven z příkazu prezidenta Putina.

Mimochodem. Je absurdní, že Německo che vysvětlení po Rusku, ale nijak nezareagovalo na žádost ruského prokurátora, aby byla vyslechnuta žena, která s trávila poslední dny před otravou s Navalnym a dokonce po příletu transportního letadla do Německa byla na místo manželky Navalného v sanitce. Po příletu obratem odletěla do Británie.

Asi tak