Liberalismus je neslučitelný s demokracií

Michail Chazin 

16. 10. 2020  ChazinRu, překlad  Outsidermedia


Události v Kyrgyzii začínají svádět k myšlenkám na to, že naši zemi se pokoušejí podpálit po obvodu ze všech stran. Ačkoli Kyrgyzie není Běloruskem, v němž se odehrála čistá manipulace prostým obyvatelstvem (to, kdo zavinil, že se projevilo přinejmenším částečně tak naivní, je téma jiné), nicméně úroveň napětí se opět viditelně zvýšila. A nejen u nás, protože v USA onemocněl koronavirem Trump.

Pravda, on se, dle všeho soudě, velmi rychle zotavil – mimochodem, pokud se příliš situace neprotahuje, tak konkrétně z koronaviru se člověk uzdraví za 5-6 dní; hlavním problémem jsou doprovodné komplikace, které se ovšem, už celkem typickým způsobem léčí (osobní Chazinova zkušenost – pozn. překl.). Ale kravál, který byl přitom rozpoután, hovoří o tom, že Trumpovi protivníci ho velmi chtěli vyřadit z předvolební kampaně. A tady si nelze nevšimnout, že lidé, kteří vsadili na Bidena proti Trumpovi, a ti, kteří se dnes pokouší zničit Rusko – jsou jedni a titíž lidé.

Opačně to, mimochodem, neplatí. Jsou lidé, kteří jsou pro Bidena, ale kteří nemají nic proti Putinovi, ani proti Rusku. Lze se, například, podívat na zajímavou diskusi na Auroře*), ale tady bych vás chtěl upozornit na zásadní okolnost. Spolubesedník Igora Toščakova (moderátor) v této besedě mluvil o tom, že USA potřebují „normálního“, „tichého“ prezidenta, zatímco Trump je příliš agresivní. Řekl bych to jinak: Kterýkoli „tichý“ prezident dnes rozvalí jak USA, tak i jejich liberální impérium.

Celá liberální agrese vlastně souvisí s mimořádně prostou okolností, že totiž před Trumpem existovaly Spojené státy a liberální impérium a  “západní globální projekt“ představovaly jeden celek. Aspoň proto, že bez kontroly nad dolarem není možné vybudovat liberální svět. Ale v jistém momentu začalo být jasné, že vedení Spojených států, bude-li mít alternativu, bude zachraňovat především USA, a nikoli světový finanční systém, třebaže na dolaru vystavěný. A odebrat emisní mašinku zpod jurisdikce USA se bankám nepodařilo (viz „případ Strauss-Khan“ v roce 2011).

A z tohoto důvodu vypadá obrázek jednoduše a jasně: V nejbližší budoucnosti se světový dolarový systém s rachotem sesype. A zachovat bude možné jen to, co je řízeno bezprostředně. Jako například Sorosem řízená Ukrajina. Ale to, kde takové bezprostřední řízení není, se bude rázně přesouvat na stranu konzervatismu, přičemž levicového. Jinak řečeno, pro liberály přišla doba „hop-trop“. Pokud se něco podaří „popadnout“ v nejbližších měsících, možná se to podaří zachovat, ale vše ostatní budou muset odevzdat. Dokonce na „svých“ odvěkých územích (jako je dnešní západní Evropa) bude muset být vytvořena „zóna chaosu“, protože při prudkém poklesu životní úrovně se zachovat liberální řízení nepodaří.

Mně se, mimochodem, stále častěji zdá, že liberálové „podpálí“ Evropu (jako podpálili Ukrajinu), protože peníze na udržení její nynější životní úrovně prostě nejsou. Pokud nebudou viníky oni, budou za ně označení konzervativci, kteří nesouhlasí s liberálními hodnotami. A islámští bojovníci (které obvinit z liberalismu nijak nelze) se stanou příkladem ve smyslu: My jsme upřímně chtěli naočkovat národům EU „opravdové“ hodnoty, ale vy jste to nezvládli. A… nikdo za nic nemůže.

Ve skutečnosti se ale liberálové pokusí v podmínkách jimi vytvořeného chaosu (mj. i na našem území – pokud se jim to dovolí) zachovat svůj síťový systém řízení. Vyvést „Západní“ globální projekt do imperiálního stádia se nepodařilo, ale neumožnit jeho úplné rozbití a vrátit ho do síťového stádia je docela možné. V každém případě se to tak dnes jeví, a je třeba si uvědomit, že veškeré počínání, včetně toho namířeného proti Rusku právě tento cíl sledují.

Často se do mě trefují: Proč Putin čeká? Tady je odpověď: Bělorusko, Navalnyj, Kyrgyzie… Ještě je tu Chabarovsk, a mnoho dalšího. Patří sem, mimochodem, zákaz dodávek kompletačních součástí pro letecký průmysl. Už nám nikdo (a Trumpovi, mimochodem, také) nedovolí žít v klidu, válka jde k vítěznému konci. Buď my, anebo oni.

Jiná varianta není. A jestli tady někdo vykládá, že je třeba dodržovat „svobodu“ a „demokracii“ (jak to prohlašují idioti, kteří vychází do ulic Minska), tak to znamená jen – že jsou pro „ně“.

A ještě něco: Nikdo se nezamýšlí, proč senátoři Klišas a Krašennikov opětovně protlačují svůj návrh juvenilního zákona, proti němuž vystoupil dokonce i patriarcha?

Proč? protože pokud se jim ho podaří protlačit, tak se u nás zrodí velká lobby lidí, jejichž příjmy budou stát na obchodu s našimi dětmi (to se tam před pár lety skutečně dělo, dokud nepřišel tvrdý zákaz – pozn. překl.). Protože rychlé a tajné soudy jsou třeba k jedinému účelu – odnímat děti z rodin a poté je prodávat. Sen liberálů.

Mimochodem, neříkejte, že vás nevarovali. A – nevěřte těm, kteří odmítají přiznat výše uvedenou dichotomii. Protože jen to nejmírnější přiznání priority „svobody“ a „demokracie“ dnes – to je nevyhnutelná nadvláda gay-lobby a juvenilní justice zítra. Nejdřív je nutné zničit liberální totalitarismus a poté budovat demokracii – na zdravém levicově-konzervativním základě.

*) AURORA – informační agentura, jejíž je M. Chazin tváří

Zdroj: Chazin.ru
Překlad: st.hroch 20201014