Trump neuhnul

Israel Shamir
1. 10. 2020
Opravdu ne! Zesnulou čarodějnici z Nejvyššího soudu nahradil dobře vyhlížející Amy Barretovou. A jaký to rozdíl i jinak! Pobožná katolička namísto atheistické židovky, žena v rozkvětu a matka sedmi dětí namísto panovačné ženštiny, celé hrrr do sňatků lidí stejného pohlaví a potratů. Léto namísto zimy. Trump se odvážil učinit tento krok v čase, kdy liberálně-feministická Amerika za Bader Ginsburgovou hlasitě štkala a co nejhoněji ronila slzy.

(Pozn. red. I. D. Vadí mi, když někdo útočí na někoho pro jeho zjev, i když je ošklivý jako Madeleine Albrightová)

Její pohřeb se stal událostí, jež nemá obdoby. Jen Stalina v Rusku snad vyprovázeli s takovou pompou. Ginsburgová byla stejně tak ošklivá, jak ošklivé byly její činy a nikdo na světě neučinil pro rozpad rodiny a pro profanaci manželství tolik, jako ona. Bylo jí moc líto izraelských soudců, kteří odcházejí do penze v sedmdesáti letech, namísto toho, aby sloužli doživotně. Třeba do 87 let – jako ona.

Možná že Ginsburgová byla onou tajnou vládnoucí matkou Washingtonu, stejně jako je papež vládcem Říma. Tzn. oním skrytým vládcem amerického impéria a hlavou hlubokého státu, zatímco prezident je jen figurou. Chtěla přežít Trumpa, ale Bůh ji zastavil a dal lidstvu šanci. S Ginsburgovou v Nejvyšším soudu by Trump neměl ani minimální šanci vyhrát volby. Každé právní rozhodnutí by bylo obráceno proti němu. Byl by prohlášen ilegálním okupantem Bílého domu ještě dlouho předtím, než by byly spočteny všechny hlasy. Nyní má šanci.

Všichni pohrobci Ginsburgové vykřikli po jejím skonu na Trumpa: „Neodvažuj se jmenovat nového soudce. Protože nového soudce bude jmenovat až nový prezident, pan Biden!“

Kdyby Trump tomuto křiku, šířenému všemi presstitukami, podlehl, byl by dnes už jen kulhavou kachnou, zralou na oškubání. Ale on se nevzdal. Rozhodl se vybrat nového soudce Nejvyššího soudu ještě před volbami.

A proč je to důležté? Hned to vysvětím. Jiné země jsou ovládány králi, prezidenty, premiéry kontrolovanými parlamenty. Avšak židé jsou už tradičně ovládáni soudci. Což se ujalo i v USA a soudci Nejvyššího soudu mohou zvrátit prakticky jakékoli rozhodnutí Kongresu či prezidenta.

V USA se soudy vysoce zpolitizovaly a prezidenství Trumpa bylo od samého počátku soudci neutralizováno. Prakticky všechna jeho důležitá rozhodnutí byla zrušena či dokonce obrácena v jejich pravý opak. Takže aby jeho zvolení mělo smysl, musel by nějakým způsobem zkrotit draky Nejvyššího soudu.

Na seznamu kandidátů pro úřad soudce Nejvyššího soudu zůstali po úmrtí Ginsburgové nakonec jen dva kandidáti. Vyber Kubánce či Kubánku a nejen floridští Kubánci, ale všichni hispánci tě budou volit, radili poradci Trumpovi, ale on se rozhodl pro pro tradiční Američanku Amy Barretovou. Ta chce, aby země byla řízena v souladu s americkou ústavou a staví se proti tendenci soudů rušit rozhodnutí výkonné moci. Jestliže se prezident rozhodne omezit přistěhovalectví, je to jeho rozhodnutí, míní Barrettová a dodává: Soud by se neměl vměšovat do řízení státu.

Snad se jí i s těmito názory podaří přežít palbu, která ji teď v senátním slyšení najisto čeká.

Vybral a přeložil Lubomír Man