Velvyslanec USA se setkal s pro-tureckými separatisty v Řecku

22. 10. 2020 pronews
Velvyslanec USA David Berger se včera sešel s pro-tureckými separatisty „turecké“ strany DEB v Thrákii, kterou podporuje Ankara. Americké velvyslanectví ve skutečnosti inzerovalo tuto návštěvu na sociálních médiích, zatímco Řecko vydalo o této návštěvě oznámení s žádostí o vysvětlení.

Zdá se, že po Egejském moři a východním Středomoří si USA udržují „stejné vzdálenosti“ také v Thrákii, protože kromě zvolených místních představitelů řeckého státu navštívili také turecké politické aktivisty v Řecku.

Strana DEB (Strana pro rovnost, mír a přátelství), která označuje muslimskou menšinu v Thrákii jako „tureckou“, se nejprve objevila ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2019 v prefekturách Xanthi a Rodopi a neustále se snaží vytvářet problémy. Jejich konečným cílem je samozřejmě autonomie východní provincie Thrákie a její následné připojení k Turecku.

Nedávno strana DEB vydala oznámení, ve kterém žádá řeckou armádu, aby opustila muslimské vesnice.

Co měl pan Berger společného s nevolenými členy strany, která se otevřeně staví proti Řecku, když američtí představitelé často označují Řecko jako „cenného spojence“?