“Uškodit Rusům a zemřít šťastný” – na Ukrajině byla zformulována národní idea

Igor Petrov
29. 11. 2020 politnavigator
Západ vnutil Ukrajině scestnou národní ideu kladení odporu Rusku, když ji přeměnil na bojiště v možné válce s Ruskem. Ve vysílání talk show “Sólo” na televizním kanálu 112 Ukrajina to prohlásil lidový poslanec za stranu Opoziční platforma – Za život Renat Kuzmin, informuje korespondent PolitNavigatora. “Ukrajina není subjektem mezinárodní politiky, ale je objektem. Když prezident Porošenko podepisoval Strategii národní obrany, předpokládající, že území Ukrajiny bude využito zeměmi NATO pro válku s Ruskem, tak je to vrchol cynismu. Právě to je podle mého státní zločin.

Jinými slovy, v geopolitickém čelení USA a Ruska bude území Ukrajiny použito jako dějiště válečných událostí. Takže, nejde o stát, ale o bojiště s názvem “Ukrajina”. A co udělal prezident Zelenský? Svým dekretem povolil cvičení zemí NATO na území Ukrajiny v průběhu celých 366 dnů tohoto přestupného roku 2020.

Nyní každý den na území Ukrajiny mohou cvičit cizí vojska, což vlastně také dělají, létají sem-tam k ruské hranici a zpět. S bombardéry B-52 Američané hlídkují podél rusko-ukrajinské hranice, … a všechny tyto manévry provokují Rusko na uskutečnění odvetných akcí.

A představte si situaci, kdy bombardéry NATO s území Ukrajiny na cvičení pilují přístup k ruské hranici, vpád, bombardování a odchod zpět. Co mají dělat Rusové v této situaci, tak jak mají reagovat? A když to všechno pochopí ne jako cvičení, ale jako útok na Rusko? Začnou ničit ta letadla, která k nim přiletěla s území Ukrajiny, ale ukrajinská centra přijetí rozhodnutí budou ničit také.

Chceme to vůbec? Tak to je tedy to naše směřování do NATO a Evropské unie? Vyplývá z toho, že nám všem vnutili scestnou národní ideu, vymyšlenou v pracovnách zvláštních služeb západních zemí. Tato idea spočívá v tom, aby se udělalo z Ukrajiny “antirusko”, my všichni máme zemřít kvůli tomu, aby se nějak zasolilo Rusku.

Naši úředníci soutěží v tom, kdo víc uškodí Rusům, a kdo víc uškodil, ten je u nás nejlepší patriot. A v tomto závodě, kdo víc uškodí Rusům, jsme zlikvidovali svůj průmysl, úplně jsme zlikvidovali sociální oblast, medicínu, vzdělávání, v podstatě jsme zlikvidovali naši budoucnost”, uzavřel Renat Kuzmin.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová