Argentina začíná očkovat Sputnikem. Pfizer nevýhodný

-bj-
25.12.2020  Eurabia

Poté, co včera ministerstvo zdravotnictví dalo zelenou ruské vakcíně Sputnik V, vyrazilo první letadlo pro dodávku vakcíny do Moskvy. To je očekáváno ještě dnes zpět v Buenos Aires s prvními 300 000 dávkami. Ministr zdravotnictví García zmínil, že byla vedena i jednání s americkým Pfizerem, který se ukázal nepřijatelný. Sputnik byl prý vybrán vzhledem “k bezpečnosti a jeho bázi, se kterou je více zkušeností”.


(Na snímku noční vykládání letadla na letišti v Buenos Aires, který právě přiletěl s ruskou vakcínou proti koronaviru)

S ruským Sputnikem nakonec chce upgradovat a  zkonkurenceschopnit svou vakcínu i britsko-evropská Astra Zeneca, takže nakonec i sami Evropané zřejmě dostanou odříkaného chleba největší krajíc.

Možná by Ministerstvo zdravotnictví ČR mělo občanům vyjevit informaci, podle jakých odborných kritérií vybíralo vakcínu ono.

zdroj:

https://www.losandes.com.ar/sociedad/llegaran-a-mendoza-11-mil-dosis-para-iniciar-la-vacunacion/

https://www.krone.at/2305267

http://www.laprensa.com.ar/497266-El-Gobierno-aprobo-el-uso-de-emergencia-de-la-vacuna-Sputnik-V.note.aspx

https://www.tiempoar.com.ar/nota/vizzotti-volvemos-de-rusia-con-las-300-mil-dosis-para-iniciar-la-vacunacion-mas-importante-de-Argentina

https://www.elpatagonico.com/vuela-regreso-el-avion-que-trae-las-primeras-300-mil-dosis-n5157805

https://www.lamañanaonline.com.ar/noticia/47896/vizzotti-estamos-volviendo-de-rusia-para-iniciar-la-vacunacin-ms-importante-de-argentina/

https://www.lacapitalmdp.com/aterrizo-el-vuelo-que-trae-las-primeras-dosis-de-la-vacuna-sputnik-v/