Zastaví vakcína šíření viru? „Nevíme,“ řekl Albert Burla z Pfizeru

Ivan David

4. 12. 2020


Ředitel společnosti Pfizer Albert Burla (na fotografii vpravo) uvedl krátce po schválení vakcíny v Británii, že není jasné, zda očkovaní budou přenášet virus na ostatní. Skutečnou otázkou samozřejmě je, co dalšího podstatného „neví“ o vakcíně vyrobené společností!


Ačkoli Albert Burla uvedl, že očekává, že vakcína bude dodána do Spojených států rychlým tempem, poznamenal, že si není jist, zda ti, kteří budou očkováni, mohou virus přenášet.
„I když mám ochranu, mohu ji předat dalším lidem,“ požádal ve čtvrtek v noci Lestera Holta (NBC) o odpověď Burlu: „Myslím, že je to něco, co je třeba řešit. „V tuto chvíli si tím nejsme jisti.“
To je zjevně důležitý faktor ve státních očkovacích strategiích a tato „mezera“ vyvolává, pokud nic jiného, ​​otázky ohledně vhodnosti vakcíny.
V této souvislosti stojí za to připomenout všechny politiky a celebrity, kteří věří, že vakcína firmy Pfizer musí být skvělá, protože je americká. Také například europoslanci Polčák (Starostové) a Charanzová (ANO) projevili spokojenost, že paní von der Leyen vakcínu nakoupila bez výběrového řízení za peníze, které jí nepatří pro celou Evropskou unii dříve, než byla vůbec vyvinuta. Epidemie jedny ničí, pro jiné je obchodní příležitostí, kšeft je kšeft. Kam se hrabou všichni čeští tuneláři.