Co bych ještě dodal, a komentáře k článku na facebooku

Ivan David
8. 1. 2021
V dubnu 2015 jsem potkal Miloslava Ransdorfa. Řekl mi přibližně toto: “Ivane, právě definitivně skončila demokracie v USA. Bylo zrušeno omezení výše anonymních příspěvků do volebních fondů.”


Některé komentáře na facebooku jsou vulgární, některé banální, ale velmi mnohé, alespoň pod mými příspěvky jsou přínosné a/nebo výstižné:

Vladimír Michnáč

Kousek komunikace s mým kamarádem, který žije v Georgii 40 let a trochu se omlouvám za jeho čechoameričtinu:

 

Vcera jsem sel pro munici jelikoz mam malo. V obrovskem obchode na zbrane a sportovni zbozi Cabellas se ale na mne smaly prazdne regaly. Munice je zkoupena a deep state ji brzo jeste zakaze. Zbrane mizi z pultu. Nejdrive zmizely dulezite raze 9mm – military 223 a 556 kterou potrebuju – pred 14 dny byly jeste plne regaly munice pro brokovnice – ale vcera uz nejsou ani ty! Jen Stat New York populace nakoupila zbrane za mesic za dve miliardy dollaru.

Ota Moravec

Konec míru a svobody bývá doprovázen potleskem davů. Domnívám se, že “Demokraté” a jejich Pyrrhovo vítězství ke klidu a míru, v USA ani v zemích, ve kterých USA “hájí svoje zájmy”, nijak nepřispěje.

Stanislav Češka

Musím říct, že jsem se právě docela pobavil u Událostí ČT.
Nejprve když ukazovali Pelosiovou, která mi připomíná svým chováním i slovníkem jistou naši osvědčenou senátorku za ODS. Tvrdila, že Trump má buď do pondělka odstoupit, nebo přijde impeachment. Ta madam byla celé 4 roky v čele těch, kteří zpochybňovali Trumpovo prezidentství, okopávala mu kotníky, jak jen to bylo možné, i tím impeachmentem už vyhrožovala. Prostě o nějakém solidním přístupu z její strany nebylo ani vidu, ani slechu. A dnes se rozčiluje, když se Trump chová, jak se chová.

Prostě Trumpa nemusíte zrovna milovat, ale když si představíte tuhle dámu…
A potom druhou komickou vložku poskytla, mimochodem černá, starostka Washingtonu Muriel Bowserová. Ustaraným hlasem starostlivé matky meditovala nad tím, jestli na takové chování, jako byl vpád do Kongresu, si teď budeme muset zvykat. A já se tak pobaveně zamyslel nad tím, jestli měla takovou péči před pár měsíci, když její sestry a bratři ve víře a světonázoru spolu se svými sympatizanty rabovali po celých USA.

Protože to, jak různí renomovaní komentátoři i politici s vážnými tvářemi bez uzardění tvrdí, že násilnosti v ulicích USA není možno srovnávat s násilím v Kongresu a ani se přitom nezačervenají, mě docela fascinuje. A napadá mě, jestli by změnili názor, kdyby od takových BLM demonstrantů dostali osobně “na budku”.