Karasjov: Rusko zahájilo ideologickou demontáž Ukrajiny

Vadim Moskalenko
6. 1. 2021  politnavigator
Rusko, které s úspěchem zvládlo epidemií koronaviru a jako první vyvinulo levnou a účinnou vakcínu, se stalo novým světovým lídrem. To ve vysílání televizního kanálu “Naš” prohlásil ukrajinský politolog Vadim Karasjov, oznamuje korespondent PolitNavigatora. “Vakcína je celosvětové blaho. A kdo vyrábí celosvětové blaho, ten je i světovým lídrem, hegemonem. Sputnik V je přece také ideový koncept.

Znamená to, že pokud tato vakcína bude efektivní, pokud to je celosvětové blaho, a dají vakcínu Africe, Latinské Americe, a Argentina ji již obdržela, jsou spokojeni, oslavovali ji málem jako národní svátek. Takže z toho vyplývá, že je to i celosvětový lídr. Prostě nikoli končící stát, ale celosvětový lídr”, řekl.

Vadim Karasjov zdůraznil, že v takové situaci začíná ideologická demontáž Ukrajiny.

“Potom jde všechno k čertu. To u nás všechno mění. Jak snadno žít, když je to u nás špatné – dochází k agrarizaci, deindustrualizaci. Ale “tam je ještě hůře”. Avšak “to se všechno” mění.

Vyplývá z toho, že i vzor se mění. Vzorovým státem není Amerika, kde jsou vzpoury, pogromy, nekontrolovatelnost, tolik lidí umírá na covid. Vždyť to byl vzor, “americký sen”. A ani Británie, která se viditelně smršťuje, a také neví, co má dělat … To je naše ideologická demontáž”, uzavřel expert.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová