Uvnitř „Putinova paláce“ našli novináři jenom staveniště

-rp-

31. 1. 2021 EADaily a PrvníZprávy


Telegram-kanál Mash zveřejnil zprávu ze staveniště paláce v Gelendžiku, který podle blogera Alexeje Navaľného údajně patří ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Ze „zámku”



Zveřejněné záběry ukazují, že palác je připraven pouze zvenčí a uvnitř díla nedošlo k dokončení stavby. Video komentoval šéfredaktor Mash Maxim Iksanov .

„Ti, kteří přicházejí do paláce, jsou vítáni předním vchodem bez brány – prostě tam není. Žádná kopie carského orla s korunou Zimního paláce. Lokalitu lze snadno popsat – je to jeden velký beton. Ve skutečnosti je vše v nulové fázi výstavby. Stručně řečeno, svým přátelům se nechlubíte, “uvádí komentář.

Je třeba poznamenat, že v budově je 16 identických prostorů připravených pro budoucí ložnice, koupelny a šatny. Iksanov poznamenal, že za hodinu se mu podařilo navštívit „každou místnost“ a vidět „každý roh“ budovy.

Stavební dělníci v “nevkusném luxusu Putinova paláce”

Video také uakzuje, že v místě jsou pouze stavební pracovníci. Šéfredaktorovi společnosti Mash a provozovateli se podařilo dostat se na území zámku pomocí nejmenovaného „zástupce technického dozoru“, který „stavbu sleduje již šest let“. Stavba bude podle něj dokončena nejdříve za 5-6 let.

Autoři zprávy se navíc obrátili na vlastníky území s žádostí o kontakt.

Podnikatel Arkadyj Rotenberg oznámill, že je majitelem komplexu budov v oblasti Gelendžik na mysu Idokopas.

„Teď už to nebude tajemství <…>. Byl tu poměrně komplikovaný objekt, bylo tam mnoho věřitelů a podařilo se mi stát majitelem. Toto je nádherné místo,“ řekl Rotenberg telegramu Mash kanál.

 

Podnikatel poznamenal, že majitelem se stal před několika lety, když se mu podařilo dosáhnout dohody s věřiteli, a rozhodl se na tomto území postavit aparthotel.

Putin: Je to nuda, děvčata, mohli jste si vymyslet něco lepšího!

Jak dříve bylo uvedeno, tak prezident Vladimir Putin uvedl , že takzvaný „palác poblíž Gelendžiku“, který mu byl přičítán při „vyšetřování“ blogera Alexeje Navalného, nepatří jemu ani jeho blízkým příbuzným.