Americký režim se obrnil proti falešným pučistům: Kapitol je znovu obklíčen armádou. USA směřují k vládě jedné strany. Bezpečné zfalšování voleb napříště zajistí For the People Act. Američtí čučkaři se překonávají

Viktoria Nikiforova
13. 3. 2021  RIA, překlad ProtiProud

VIKTORIE NIKIFOROVÁ komentuje další „Fake News“ o plánovaném útoku na Kapitol ve Washingtonu a manévry Národní gardy, které mají pojistit přijetí zákona na legalizaci volebních podvodů Demokratické strany

(Armáda v centru dnešního Washingtonu)


Na 4. března byl oznámen vojenský puč ve Washingtonu – chtělo by se už říci takřka obligátní. Zasedání Kongresu bylo zrušeno. Více než tisíc vojáků Národní gardy obsadilo čtvrtě sousedící s Kapitolem. Příslušníci policie a FBI byli ve vysoké pohotovosti. Centrum amerického hlavního města se vyprázdnilo.

Budova Kapitolu byla oplocena ostnatým drátem, všechny přístupy k ní byly zablokovány. Kontrolní stanoviště, ozbrojení vojáci v plné polní… „Vojska vstoupila do města, aby podpořila režim,“ pochmurně oznámil ředitel Foxnews Tucker Carlson. „Kdyby se něco takového stalo v Kamerunu, naše ministerstvo zahraničí by již vyjádřilo znepokojení a nazvalo by to zločinem proti demokracii.“

Důvodem ke stavu obléhání byly rozvědné údaje. Ochranka Kapitolu oznámila vedení Demokratické strany, že počátkem března plánují Trumpisté obsadit hlavní město. K tomu si iniciativní chytráci ze zpravodajských služeb všimli, že několik hotelů ve Washingtonu – včetně pětihvězdičkového Trump International bývalého prezidenta – zvýšilo od 4. března ceny.

Strašidelný hotel

Ve skutečnosti bylo všechno jinak. Levnější pokoj v hotelu Trump International s širokou postelí pro dva (King-size bed) stál celou tu dobu 400-600 dolarů za noc. Královské apartmá – nadstandardní pokoj – stál asi 1300 dolarů. Informátoři však obě kategorie pokojů popletli, a tak došli k závěru, že ceny se najednou zdvojnásobily.

Člověku stojícímu mimo informační bublinu, v níž žije levicová americká veřejnost, není jasné, o čem celý tento příběh je. Pronajmout si pokoj v luxusním hotelu v hlavním městě může každý zájemce vlastnící přebytečné tisíce dolarů. Co s tím má společného politika? Proč by první jarní víkend, když raší první lístečky v Prezidentském parku, nemohl dobrý Američan zajít na víkendovou procházku po Washingtonu a dát si steak v patetickém prostředí restaurace Trump International?

Nicméně vedení Demokratické strany si již vytvořilo temný obraz Trumpova hotelu, v němž se scházejí a množí povstalci a disidenti. Hotový hotel „Overlook“ z horroru „Osvícení“ od Stephena Kinga. Zrodilo se podezření, že hoteloví hosté se chystají zaútočit na Kapitol. Média ihned zahltila informační pole novou dávkou obvinění proti nechvalně proslulým „Trumpistům“, jež tisk už zcela oficiálně označuje za fašisty.

Tajemný QAnon

Demokratická média si znovu vzpomněla na QAnon. Podle legendy se jedná o virtuální komunitu příznivců Trumpa. Čím dál tím víc však QAnon vypadá jako mazaný projekt amerických speciálních služeb, jehož cílem je diskreditace a nejednota všech politických oponentů Demokratické strany.

Čas od času nějaká anonymní osoba zveřejní na sociálních sítích přidružených ke QAnonu vysloveně divokou povídačku. Třeba takovou, že vedení Demokratické strany masivně znásilňuje a zabíjí děti. Trumpovi příznivci obvykle tento nesmysl vyvracejí, nebo ho jednoduše ignorují. Média spojená s Demokratickou stranou (asi 95%) však vše obracejí a staví tak, jako by všichni konzervativní Američané věřili, že Clintonovi jedí k snídani děti. Tak se rychle a technicky každý protest proti diktatuře Demokratů dostane na vedlejší kolej mimo jakoukoli věrohodnost.

Tentokrát média uvedla na adresu příznivců QAnonu, že věří v „Trumpovu inauguraci“, která má proběhnout 4. března. Co to má jako být, jak vše proběhne ve skutečnosti, to samozřejmě nevysvětlila. Média se již dávno shodla na tom, že Trumpisté uvěří čemukoli.

Podle báchorky o 4. březnu se Trumpisté údajně domnívají, že Americe od roku 1871 vládnou „nepraví prezidenti“. Od roku 1933 navíc neregulérně přebírají úřad. Dříve to dělali 4. března, ale za Roosevelta bylo datum inaugurace přeloženo na 20. ledna. Trump údajně slíbil, že vše napraví, a 4. března převezme funkci prezidenta „oprávněně“. Jeho spolupracovníci prý přijedou do Washingtonu na inauguraci a provedou ozbrojený převrat.

Upovídaná Nancy

Odkud se tato šílená legenda vzala? Poprvé ji oznámila autoritativní Demokratka a kongresová mluvčí Nancy Pelosiová. A za poslední týden ji rozšířily nejvlivnější sdělovací prostředky zasvěcené Demokratické straně.

Rozvíření propagandistického nesmyslu uvrhlo desítky milionů Američanů, kteří hlasovali pro Trumpa, do otupělosti. Jak by se mohli ospravedlnit? Vůbec nechápali, o čem jde řeč a jak to souvisí se 4. březnem. „Nikdo z nás se do Washingtonu nechystá,“ komentovali situaci Trumpisté na platformě „theDonald“. „Pokud se něco stane, bude to provokace Demokratů.“

Ale vylhaná hysterie šla už svojí cestou. Neustále běžely zprávy, že Trumpisté se po zuby ozbrojili, že s sebou nesou kilogramy výbušnin, že se znovu pokusí zabít nesmrtelnou Nancy Pelosiovou. Média požadovala zkontrolovat všechny letecké linky směřující do Washingtonu, obrátit na ruby všechny autobusy objednané pro skupiny lidí, vyslýchat zaměstnance hotelů.

Zvláštní rozruch se strhl okolo„domobrany“. Faktem je, že levicové radikální organizace, jako je Southern Poverty Law Center, po celá desetiletí píší hororové příběhy o zástupech jistých pravicových extremistických militantů. V jejich verzi reality se jedná o bílé cisgenderové rasisty ověšené od hlavy až k patě střelnými zbraněmi a ohrožující křehkou demokracii.

Dvojí metr

Jakmile dojde k nějakému teroristickému útoku, levicoví aktivisté okamžitě vymyslí spojení teroristů se „suverénními občany“, „hrdopychy“ nebo „domobranci“. Pak se sice lež provalí, ale známka zůstane. Přitom dosud žádní záhadní bílí „domobranci“ neměli účast ani na jednom faktickém zločinu.

Samozřejmě 4. března „domobranci“ opět nepřišli. Ostatně ani příznivci QAnonu. Američané, kteří hlasovali pro Trumpa, šli jako vždy do práce a starali se o své záležitosti. Ve Washingtonu se nestal jediný incident. Široce rozhlášený puč se ukázal jako typická „fake news“.

Pravda, jeden Kapitol byl přece napaden. Stalo se to ovšem o týden dříve v Georgii, kde útok překvapivě zorganizovali aktivisté Demokratické strany. Kongres v Georgii se totiž 26. února pokusil schválit na americké poměry naprosto pobuřující volební zákon, podle něhož, neslýchané, voliči musí ve volební místnosti předložit průkaz totožnosti s fotografií. Frustrovaní Demokraté zablokovali schody do Kapitolu, potýkali se s ochrankou a zabránili zákonodárcům na několik hodin pracovat. Tentokrát se však pochopitelně jednalo o politicky korektní protest, takže nedošlo k žádnému křiku v médiích ani k zatýkání.

Falešný puč, který vymyslela Pelosiová a rozhlásila média, přinesl Demokratické straně zcela reálný výsledek. V důsledku mediální hysterie budou jednotky Národní gardy střežit Kapitol ještě další dva měsíce. Kromě toho bylo rozhodnuto o vytvoření speciálních oddílů na permanentní ochranu zákonodárců.

Uzákonění volebních podvodů

Proč mají američtí zákonodárci tak panický strach ze svých voličů? Odpověď je pravděpodobně ukryta v návrhu zákona, který 3. března schválil Kongres USA (220 hlasů pro, 210 proti). Díky „Všelidovému volebnímu zákonu“ (For the People Act), známému také jako H.R.1, se z volebního aktu v USA stane už zcela neověřitelný a nekontrolovatelný proces.

Vlády všech států unie jsou povinny zajistit korespondenční hlasování a rovněž předčasné hlasování nejméně 15 dní před termínem voleb. Zákon výslovně zakazuje (!) ověřování pravosti hlasovacích lístků zaslaných poštou.

Volič, který ve volební místnosti nepředloží svůj průkaz totožnosti s fotografií, bude jednoduše vyzván, aby vlastní rukou napsal prohlášení, že on je on. Poté obdrží hlasovací lístek a bude moci hlasovat.

Nelze pouze říci, že by tento zákon otevíral prostor pro zneužívání. Tato absurdita jednoduše dává vládnoucí straně ve Washingtonu možnost stanovit absolutně jakékoli volební výsledky. A nyní vládnou Demokraté, tudíž Všelidový volební zákon formálně ustanoví jejich diktaturu „na věčné časy“.

Republikáni mohou sehrát poslední bitvu proti zákonu v Senátu. Vládní režim na ně proto vyvíjí tlak povoláním tisíců vojáků do Washingtonu. Jako předběžné opatření je to však pochopitelné. Pokud „Všelidový volební zákon“ bude schválen, americký lid by mohl opravdu povstat.