Sputnikstory IV

 

vlkp
16. 3. 2021 KosaZostra

← Sputnikstory III

Ani v nejdivočejším snu mne nenapadlo, že Sputnikstory se zvrhne v nekonečný seriál….leč události kolem SputnikuV ,vakcín a očkování se doslova valí. Včera během odpoledne jsem vydal dva dodatky Sputnikstory III.Nicméně když jsem narazil na další zcela zásadní agenturní informaci ohledně AstryZenecy, došlo mi, že vydávat třetí dodatek nemá žádný smysl. A že je nejrozumnější vydat další pokračování tohoto neplánovaného seriálu. Kam stáhnu i obě včerejší doplnění. Zejména z důvodu, že většina čtenářů chodí Kosu číst dopoledne a to, co je doplněno by je mohlo minout. K jejich škodě. Omlouvám se těm z vás, kteří ony dva dodatky už stihli zachytit. Ale přidávám jeden další. Velmi a velmi podstatný…

Dodatek z pondělního odpoledne:

O tom, že licenci na výrobu Sputniku V bylo psáno už v minulém díle. Agentury právě vydaly zprávu, že dohodu o licenční produkci uzavřeli také Němci. A dokonce obsahuje také novinku, jenž mne překvapila -prý už obdobná ujednání má Španělsko a Francie. Ovšem pro německou/španělskou, francouzskou produkci platí stejný bobřík nikoliv mlčení, nýbrž ochromení – vyrábět se začne AŽ po …. no po schválení EMA! Zajímalo by mne, když Astra tyhle formality splňuje a na trhu pořád chybí, takže AstraZeneca zjevně nestíhá, proč ti Italové/Němci/Španělé/Francouzi nenabídnou tomuhle farmagigantovi, že radši zakoupí jeho licenci a radši hodlají čekat na Rusa…. Není to náhodou proto, že ohledně Astry, na rozdíl od Sputniku si jaksi, po svých zkušenostech nejsou čímsi jistí? Například kvalitou nebo zdravotní nezávadností?

Dodatek z pondělního podvečera

Od jednoho z kosířů, který se čirou náhodou zrovna toulal po amerických vládních serverech mi došlo následující doplnění tohoto textu:k dnešnímu článku na Kose – náhodně jsem objevil výroční zprávu ministerstva zdravotnictví USA za rok 2020, v níž se na str. 49 píše:

Combatting malign influences in the Americas: OGA used diplomatic relations in the Americas region to mitigate efforts by states, including Cuba, Venezuela, and Russia, who are working to increase their influence in the region to the detriment of US safety and security. OGA coordinated with other U.S. government agencies to strengthen diplomatic ties and offer technical and humanitarian assistance to dissuade countries in the region from accepting aid from these ill-intentioned states. Examples include using OGA’s Health Attaché office to persuade Brazil to reject the Russian COVID-19 vaccine, and offering CDC technical assistance in lieu of Panama accepting an offer of Cuban doctors

„Boj proti zhoubným vlivům v Severní a Jižní Americe: Kancelář pro světové záležitosti Ministerstva zdravotnictví (OGA) využila diplomatické vztahy v regionu Ameriky ke zmírnění úsilí států, včetně Kuby, Venezuely a Ruska, které usilují o zvýšení svého vlivu v této oblasti na úkor bezpečnosti a zabezpečení USA. OGA koordinovala s dalšími vládními agenturami USA posílení diplomatických vztahů a nabídku technické a humanitární pomoci k odrazení zemí v regionu od přijímání pomoci od těchto států se špatnými úmysly. Příkladem může být využití kanceláře zdravotního atašé OGA k přesvědčení Brazílie, aby odmítla ruskou vakcínu COVID-19, a nabídka technické pomoci CDC namísto přijetí nabídky kubánských lékařů Panamě.“

https://www.hhs.gov/…pdf

Z uvedeného vyplývá, že USA už ani nemaskují své cíle a prostředky a jdou si tvrdě za svými cíli bez ohledu na cokoliv.

Sputnik prostě nesmí prorazit…. Dodávám já spojenec největší a nejzásadnější rozhodl…

Ať to stojí životů kolik chce! A Babišové, Blatní, Petříčkové a Korčokové s Remišovými věrně panáčkují.

Ovšem v EU se zjevně začíná být na poplach. Kolem Astry Zenecy! To je ale mela, jak při hospodské rvačce. Agentury sotva stíhají a vlk vůbec. Protože sotva se na necelou hodinku vzdálím od počítadla , už je tady rána jako do piána!

 

Německo, Francie a Itálie naráz stoply AstraZeneku. V ČR není důvod, tvrdí Blatný

převezmu to nejpodstatnější:

Německo pozastavuje očkování vakcínou AstraZeneca, napsal v pondělí server týdeníku Focus s odvoláním na německého ministra zdravotnictví Jense Spahna (CDU). Je to z obezřetnosti vzhledem ke zprávám o výskytu závažných případů krevních sraženin. Vzápětí ke stejnému kroku přistoupila také Francie a Itálie.

Spolková vláda se řídí aktuálním doporučením Institutu Paula Ehrlicha (PEI). Institut považuje za nezbytné, aby se uskutečnily další analýzy. Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) by měla rozhodnout, „zda a jak nové poznatky ovlivní schválení vakcíny“.

„Dnešní rozhodnutí je čistě preventivním opatřením,“ uvedl Spahn. Rozhodnutí podle jeho slov nebylo snadné. Institut Paula Ehrlicha konzultoval rozhodnutí s dalšími odborníky, uvedl Spahn. Aby se uchovala důvěra ve vakcínu, musí nyní odborníci v Německu a EU vakcínu důkladněji prozkoumat. Vedlejší účinky by nakonec neměly převažovat nad výhodami očkování, říká Spahn.

„Jednotlivé dávky vakcíny zůstanou v jednotlivých spolkových zemích, kam byly dodány,“ řekl Spahn. Zdůraznil, že chce počkat na rozhodnutí Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA). „Z toho vyplývá všechno ostatní,“ řekl na otázku týkající se možnosti druhého očkování jinou vakcínou.

Vzápětí se k Německu přidaly v pondělí ještě Francie a Itálie. Počkají na stanovisko EMA.

No a v textu je i pěkná mapička, ukazující, které evropské země mají s Astrou větší či menší potíž a minimálně předběžně omezily její používání. Nebyla kompletní. Scházelo očervenit Švýcarsko, protože to Astru odmítlo vůbec. Tak jsem to neuměle napravil. Správná mapka vyhlíží takto:

 

Co na to český ministr zdravotnictví?

Ten i nadále věří spojencům, jak je od kauzy Skripal v ČR povinností, až za hrob:

Česko k pozastavení očkování vakcínou AstraZeneca podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) nepřistoupí. „I po konzultaci se SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv, pozn. red.) k tomu nenacházím důvod,“ uvedl Blatný s tím, že nebyla doposud prokázána příčinná souvislosti mezi incidenty.

Ne že bych byl překvapen! Babiš je v evidentním průšvihu, viz poslední průzkum od Kantaru, který, pokud je pravdivý, mu bere veškeré naděje pro podzimní volby

V téhle situaci nikdo nemůže čekat, že Blatný přehodnotí stanovisko, nejméně do okamžiku, než případný průšvih veřejně oznámí i EMA. Což neoznámí, jestliže nedojde k podobnému skandálu jako kdysi dávno u léku Contergan. Důvody jste četli včera.

Němci, Francouzi, Italové, Dáni, Irové, Švýcaři, Norové, Holanďané, Islanďané a další nehodlají nic riskovat. A požadují důkladné otestování. Aby nevystavovali své občany sebemenšímu riziku.

Ne tak Babišland. Jsme v maléru. Špitály přeplněné, 200 a více mrtvých denně. Volby na krku. Jediná cesta, jak je snad zachránit, je přes co nejrychlejší naočkování. Stůj co stůj. Takže Babiš ani Blatný nekoukají napravo nalevo a píchají jako o život. O život českých pokusných králíků. Astra je dobrá. Ale skoro už jen pro český póvl.

Zatím máme štěstí, že AstraZeneca naštěstí nestíhá a neplní sjednané, podepsané a předem zaplacené dodávky a superspojenec, který sice Astru zatím neschválil, asi ví proč, ale má jí několik desítek milionů dávek v magacínech dostal náhlou politickou sklerózu, dokonale zapomenul na transatlantickou solidaritu a odmítá truhle ne/bezpečnou vakcínu postoupit svým knechtům… omlouvám se – spojencům.

Česká republika už není pevná hráz socialismu a míru, nýbrž pevná hráz proti SputnikuV a ráj očkování AstrouZenecou.

Babiš vědomě spustil druhu vlnu na podzim, aby uspěl v krajských volbách. Kvůli volbám parlamentním nastartoval třetí tsunami vánočním rozvolněním a nyní si už zcela a bezskrupulózně zahrává s celou populací a očkuje cosi o čem už většina členských zemí EU má nepokryté pochybnosti!

Všimnou si toho a pochopí to vyznavači Církve Koblihy nejsvětější? Co s nimi jejich za živa svatý vyvádí? Co takhle zavést pravidlo, že Astru aplikují jen Babišovým voličům a ostatním ze zákona přidělí Pfizera nebo Modernu? Soudím, že by to bylo vrcholně spravedlivé! Přemýšlím, jak by se tohle Babišákům líbilo…