BIS vytváří falešné stopy o pohybu důstojníků GRU na území ČR, a ještě k tomu nekvalifikovaně. Názorným příkladem je ostravský hotel Corrado. Vyšetřuje vůbec někdo tuto kauzu?!

EXANPRO

27. 4. 2021
Specifická analýza (13099)

Bývalí zpravodajci Armády České republiky zr společnosti EXANPRO kopou BISce do pracně splácaných báboviček. Odhalují i pravou podstatu naše státu, jehož administrativa i mediální mainstream slouží cizím zájmům.

S hodnocením činnosti Bezpečnostní informační služby* (BIS) a jejího vlivu na českou vládu jsme si vzpomněli na Pákistán. Obecně platí, že každá země má svoji armádu, ale o Pákistánu se říká, že tamní armáda má svoji zemi. To hodně napovídá o poměrech v této zemi. V souvislosti s BIS bychom mohli říct, že každá národní vláda má své zpravodajské služby*, ale v České republice má kontrazpravodajská služba* BIS svou vládu, jejíž činnost usměrňuje. To by samozřejmě nebylo možné, pokud by za BIS nestál „mocný“ zahraniční partner, kterému celá BIS prostřednictvím jejího ředitele Michala Koudelky slouží jako „jednolitý“ agent*. Vzhledem k postavení BIS ve státní správě lze BIS podle zpravodajské terminologie* označit termínem agent s vlivem*.

Vláda tuto skutečnost ohledně podporovaného postavení BIS zahraniční mocností bere na vědomí a pasivně se požadavkům BIS podřizuje. Předseda vlády Andrej Babiš už jednou zmínil, že požadavky zpravodajských služeb je potřeba respektovat, přičemž měl na mysli především požadavky BIS (viz produkt 12075 „Jaký byl skutečný záměr BIS ve sledování vozidel/osob a proč poslanci působí tak omezeně a premiér lhostejně?“).

Zdá se, že vedoucí funkcionáři BIS si jsou svou beztrestností až příliš jistí, avšak neměli by zapomínat, že všechno, co učiní, může být později použito proti nim (což už připomíná poučení obviněného). Je velmi udivující, že česká politická scéna jen pasivně přihlíží, ba co víc, většina politiků Bezpečnostní informační službě bezmezně věří a její poškozující činnost podporuje. Přitom se BIS dopustila už tolika viditelných a snadno prokazatelných prohřešků, že už dávno měla být větší část důstojníků BIS minimálně propuštěna. Je to ale těžké, protože i státní zastupitelství se uvolilo hrát podle scénáře BIS. Přitom lze lehce rozpoznat a určit, že údajné důkazy* a stopy* předkládané ze strany BIS jsou podvržené, případně že se jedná jen o tvrzení příslušníků BIS, která nemohou ničím doložit. Taktéž je zajímavé, že najednou zde nejsou žádní investigativní novináři, kteří by se do případu vložili a zjistili, jak se věci mají.

Než přistoupíme k rozboru údajného pobytu důstojníků GRU v ostravském hotelu Corrado, připomeneme ještě neblahou úlohu BIS v kauze označované jako „Zabiják s ricinem“. BIS tuto kauzu rozpoutala na základě údajného anonymního dopisu. Jako autor dopisu byl identifikován Igor Rybakov, zástupce vedoucího Ruského střediska vědy a kultury (RSVK) v Praze. V jednom z produktů z června 2020 jsme uvedli, že BIS mohla pochybnosti v této kauze rozptýlit tím, kdyby zveřejnila obsah onoho anonymního dopisu. BIS to však odmítla, přitom zveřejnění nic nebránilo: kauza už byla ukončena, obsah dopisu byl smyšlený a část detailů z obsahu dopisu stejně unikla do médií. BIS moc dobře věděla, proč dopis nemůže zveřejnit, přičemž ani neuvedla, zda byl dopis psán v ruštině, češtině nebo třeba v angličtině (pokud byl vůbec napsán). Ono už použití konkrétního jazyka je významnou informací, která by mohla BIS usvědčit z podvodu (podrobněji viz produkt 12086 „BIS pokračuje ve své kompromitaci a diskreditaci“ a též viz produkt 12085 „Zfušovaná klamná operace BIS musela být nějak zakončena, a tak přišla závěrečná fabulace – díl 2/2“).

A nyní se už pojďme seznámit s podrobnou analýzou údajného pobytu důstojníků ruské vojenské zpravodajské služby* GRU* (GU*) v ostravském hotelu Corrado a na tvrzení BIS a majitele hotelu Maxmiliána Šimka, která obsahují výrazné trhliny. Kromě toho rovněž vysvětlíme, proč si BIS pro vytváření falešných stop pro svou zpravodajskou historku* zvolila zrovna hotel Corrado v Ostravě. A dále doplníme, jakým způsobem mohli policisté v případu už dávno pokročit, pokud by opravdu chtěli.

Přístup k celému produktu získáte po uhrazení předplatného. Předplatit.