Kromě těch Vrbětic neotrávili Rusové ještě Bečvu a nezapálili Notre-Dame?

8. 4. 2021  PrvníZprávy

„Poslanci, zařaďte do Ústavy Česka už konečně vedoucí úlohu České televize, kterou už dávno stejně redakce zpravodajství a publicistiky uplatňují. Příkladem bylo asi 270 minut politické masáže k oznámení premiéra Babiše a člena vlády Hamáčka k řádění Rusů ve Vrběticích,” míní student politologie.

(Na snímku: Zuzana Tvarůžková vyzpovídává zlínského zpravodaje Josefa Kvasničku)

Už tušíte, že se jedná o studenta politologie, který si nepřeje být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu a spolužáci za idiota, kterého všechno rozhodí. K utajení jména má náš student vážný důvod zvláště v této zvláštní době.

Co se stalo, že vás zase napadla vedoucí úloha České televize? Způsobily to snad před sedmi lety výbuchy ve Vrběticích?

„Vždycky, když televizní obrazovka zežloutne, tak se vyděsím. Buď se rozebírají nějaká neštěstí třeba v USA, kde skutečně čas od času nějací šílenci vyvraždí deset a více spolužáků ve škole či na ulici stejný počet spoluobčanů nebo spravedlivě rozhořčení netolerantností bělochů jiní borci na tuto skutečnost upozorní pleněním obchodů a restaurací občas i úřadů a policejních stanic. Pokud to je za velkou louží, tak si říkám, že je to daleko a k nám se taková neštěstí nedostatnou. Jenže pokud obrazovka zežloutne na základě domácí události, tak to už ve studiu nastoupí agitační skupina přestarlých svazáků a začne se rozjíždět politické školení diváků. Ze soboty 17. dubna na neděli 18. dubna 2021 ta masáž stála zato. Vše zavinilo mimořádné Babošovohamáčkovo sdělení o tom, že sedm let staré výbuchy ve Vrběticích asi odpálili dva Rusové, kteří vraždili už v Anglii nějaké agenty. Hamáček sdělil, že vyhostil 18 ruských diplomatů, na které je podezření, že jsou příslušníky ruské tajné služby. A pak se to ze žluté obrazovky na diváky jen sypalo. Ten první poslanec v barvách Starostů sám přiznal, že Babiše a Hamáčka sice neslyšel, ale že ty ruské vypovězené diplomaty, na které se Tvarůžková ptala, jsme vypověděli správně. Politology střídali politici nejrůznějších stran. Nejlepší byl nějaký z houfu Pirátů, který byl celý pryč z toho, že jim, Pirátům to nikdo dopředu neřekl, že Hamáček bude na ruské ambasádě vylučovat. U těch politologů se vždycky podívám, odkud jsou a přitom žasnu, kde se všude ta politologie, učí. Jeden takový sice podpořil rozhodnutí Hamáčka, ale přitom asi nechtěně přiznal, že to bylo patrně domluveno s přátelenými tajnými a zpravodajskými službami, protože exkaluje napětí na rusko – ukrajinské hranici. Zajímavý rozhovor vedla Zuzana Tvarůžková se svým kolegou ze Zlína s Josefem Kvasničkou, který popsal své zážitky po výbuchu v okolí Vrbětic. Občané vůbec netušili, co se děje za jejich humny, co tam je, netušili ani tamější dobrovolní hasiči. Nepochopitelné bylo, že ke druhému výbuchu došlo v době, kdy celá oblast byla neprodyšně uzavřena vojskem a  policií. Kvasnička svým vyprávěním popsal v jaké situaci byli a ještě jsou bezradní občané, kterým dodnes nikdo nevysvětlil, jak je možné, že tak nebezpečný zbrojní materiál tam skladovaly soukromé firmy obchodující se smrtí.”

???

„Aby to nebylo černobílé, nastoupil do programu místo Tvarůžkové zpochyňovač zásluh prezidenta Ludvíka Svobody Jakub Železný. Přišel do studia ve správný čas, aby oznámil divákům, že sledují nejdůležitejší událost roku a kdyby nebyl Covid tak možná i desetiletí.

K odhalení řádění “zabijáků ve službách Ruska” ve Vrběticích se vyjádřili i zástupci SPD a KSČM, kteří oba trvali na tom, aby poslanci znali důkazy. Když Železný komunistovi Luzarovi předhodil výsledky práce údajných stejných ruských zabijáků ve Vrběticích, ale také i v Anglii, tak jediný poslanec s křestním jménem Leo k tomu nevěřícně dodal, že to vypadá, jakoby Rusové měli jen dva podle Železného zabijáky. To redaktora, jehož tatinek se narodil za druhé světové války v Sovětském svazu, dovedlo k přesvědčení, že komunisté schvalují působení zabijáků v politice. Načež se televizní diváci od komunisty dozvěděli hned několik zabijáckých případů izraelských, amerických a dokonce i francouzských tajných služeb.

Také se k celému případu vyjádřil generál Petr Pavel, který ve vojenském zpravodajství sloužil už jako důstojník armády Varšavské smlouvy, aby později své zkušenosti a dovednost uplatnil jako vysoký činovník NATO. Nutno dodat, že generál ve výslužbě zatím neřínčel zbraněmi ani zatím by Rusku válku nevyhlásil.”

Proč to mimořádné vysílání považujete za masážní politické školení televizních diváků?

„Dokonce si myslím, že to bylo dopředu organizované masážní školení. Ptejme se, kdo má moc peněz, které další tady v Česku chce vydělat. Proč se Tvarůžková a Železný, pokud to účastníci diskuse neřekli sami, všech dalších ptali na to, zda může ruská firma tady stavět atomovou elektrárnu nebo dodávat vakcínu proti Covidu? Nešlo tady v té kauze především o tohle?

Co myslíte, jak ta žlutá obrazovka zapůsobila na televizní diváky?

„Myslím si, že se raději dívali na jiný program třeba na Dvojce na Bitvu o Británii nebo na Jedničce na Císařova pekaře. Nu a ti, co se dívali na žlutou obrazovku, tak se mohli docela vyděsit. Proč by se jinak několikrát na televizní liště při vysílání objevilo policejní sdělení v tom smyslu, že bezpečnost občanů má policie pod kontrolou.

Osobně na mě všechno působí jako nepovedená nevalná nebo když tady probíráme to Rusko tak Nevalnyja inscenace. Nenarodila se tato kauza proto, aby se zapomnělo na tu průserovou pandemií s tisící neustále připomínajícími mrtvolami? A to není všechno. Možná se dozvíme, že Rusové mají prsty i v té stále nevyřešené otrávené Bečvě a  že Rusové zapálili proč ne i Notre-Dame.”

Co se s tím dá dělat?

„Myslím, že dost lidí, alespoň ti padesátiletí a starší, kteří v minulém století uměli číst mezi řádky, tomu, co nám vládní politikové říkají, nebude moc věřit. Nezapomínejme, že do konce roku 1989 byl pro ně předpokládaný nepřítel na západ od našich hranic. Tak jim to říkali v televizi, ve škole a také při základní vojenské službě. Proto z nich většina byla zvědavá, jak si tam ti jejich nepřátelé žijí. Poslouchali zahraniční rozhlas, prohlíželi a četli si zahraniční časopisy a noviny, pozorně sledovali filmy, aby zjistili, že je všechno jinak, než pro ně vysílala tuzemská televize, učili je ve škole a přesvědčovali na vojně.

Je tu ještě jedna zajímavost. Když stále slyšíme od opozičních politiků, že tato vláda nemá důvěru občanů, proč by ji tedy měla mít zrovna nyní, když nám cosi o zabijácích ve službách ruských tajných služeb říká přeci nedůvěryhodný premiér, snad stále ještě trestně stíhaný a navíc podle slovenské Paměti národa ještě agent státní bezpečnosti a ze stejné nedůvěryhodné vlády je i ministr zahraničních věcí a vnitra.”