Proč Bidenova vláda tlačí Ukrajinu k útoku na Rusko?

Ron Paul
10.4.2021  GlobalResearch, překlad Zvědavec

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj podepsal 24. března v podstatě vyhlášení války Rusku. V dokumentu nazvaném „Prezidentský dekret č. 117/2021“ ukrajinský lídr, silně podporovaný Američany, uvedl, že v rámci oficiální politiky Ukrajiny je získat zpět Krym od Ruska.

Prohlášení Ukrajiny, že si vezme od Ruska zpět Krym, následovalo až po buřičském a nerozumném výroku prezidenta Bidena, že „Krym je Ukrajina“. Právě tento výrok možná podnítil Ukrajinu k tomuto kroku.

Navíc americký ministr zahraničí Antony Blinken, jenž byl hlavním strůjcem převratu na Ukrajině v roce 2014, podporovaného USA, popichoval Ukrajince a sliboval jim ze strany USA plnou podporu pro „územní celistvost“ Ukrajiny. Hodně Američanů si klade otázku, proč se tak alespoň z poloviny nestarají o územní celistvost Spojených států!

Aby toho nebylo málo, na začátku tohoto měsíce americký ministr obrany Lloyd Austin – který dříve působil ve správní radě korporace Raytheon, největšího výrobce řízených střel – zatelefonoval svému protějšku na Ukrajině a slíbil mu „neochvějnou americkou podporu pro suverenitu Ukrajiny“. Vzhledem k tomu, že USA považují Krym za ukrajinské území, je to pro Kyjev jednoznačně jasný pokyn k zahájení vojenské akce.

Washington také posílá zbraně. Během posledních týdnů dorazilo asi 300 tun nových zbraní a další jsou na cestě.

Jak se dalo očekávat, Moskva zareagovala na dekret Zelenského a stále agresivnější rétoriku v Kyjevě a Washingtonu tím způsobem, že přemístila vojenské jednotky a další vojenské prostředky blíže k hranicím s Ukrajinou. Pochybuje snad někdo o tom že kdyby byly USA ve stejné situaci – kdyby například Čína nastolila nepřátelskou a agresivní vládu v Mexiku – že by Pentagon nepřesunul vojáky podobným způsobem?

Avšak podle mediální pobočky vojensko-průmyslového a kongresového komplexu USA není přesun ruských vojsk reakcí na jasné hrozby souseda, ale prostě „ruskou agresí“.

Nepříčetní američtí „experti“, kteří stáli za převratem proti řádně zvolenému ukrajinskému prezidentovi v roce 2014, jsou zpět u moci a jsou odhodláni svou práci dokončit – i kdyby to znamenalo třetí světovou válku! Výslovná podpora vojenských ambicí Ukrajiny v tomto regionu ze strany USA znamená, že Kyjev má volnou ruku.

Kdyby byl Kyjev rozumný, vyhnul by se této „volné ruce“. V roce 1956 americká vláda neustále hustila do Maďarska propagandu a slibovala jim vojenskou podporu pro povstání proti sovětským okupantům. Když Maďaři skutečně povstali, neboť uvěřili Washingtonu, zůstali sami a museli čelit sovětské odvetě.

Navzdory kruté americké propagandě byl alespoň Eisenhower dost moudrý na to, aby si uvědomil, že jaderná válka kvůli Budapešti nikomu neprospěje.

Proč se tedy USA starají o to, zda je Krym součástí Ukrajiny nebo Ruska? Co je Spojeným státům do toho, že si rusky mluvící populace na východní Ukrajině přeje připojení k Rusku?

Ostatně proč jsou neprokázaná obvinění z vměšování Ruska do voleb v USA porušením „mezinárodního práva, založeného na pravidlech“, přičemž skutečný převrat, za nímž stojí USA, proti řádně zvolené ukrajinské vládě nikoli?

Jsme svědky zahraniční politiky, kterou provádí korporace Raytheon a další američtí vojenští dodavatelé, prostřednictvím zásahů ve vládě, např. dosazením Austina a dalších. Zcela nemožní „experti“ na zahraniční politiku USA věří své vlastní propagandě o Rusku a jsou na pokraji toho, aby nás kvůli tomu zatáhli do války.

Zdá se, jako by se Američané procházeli po tomto nebezpečném minovém poli v náměsíčném stavu. Doufejme, že se brzy probudí, než všichni vyletíme do vzduchu.