Senátor Doubrava: Vrbětická hysterie je zpravodajské hra

rozhovor se senátorem Doubravou

19. 4. 2021 PrvníZprávy

Spíš bych očekával zaručenou zprávu, že senátorní Miroslavu Němcovou znásilnili ufoni, než že speciální ruští mutanti agenta Bonda vyhodili ve Vrběticích do vzduchu starou munici proložených pancéřovkami, samopaly a kulomety

(Na snímku Jaroslav Doubrava, senátor)

Tak hodnotí senátor Jaroslav Doubrava operetní árii premiéra Andreje Babiše, zazpívanou v sobotu večer ve vládním kabaretu pro mediální šmouly.

Reagoval tím v rozhovoru s publicistou Františkem Ročkem na světodějnou zprávu, že prý špioni z ruské větve rodiny Jamese Bonda nechali bouchnout firemní skladiště válečnického herberku v moravských Vrběticích.

Co víme oficiálně:

Sklad číslo 16 ve Vrběticích explodoval 16. října 2014, druhý sklad číslo 12 a 3. prosince 2014. Při prvním výbuchu zemřeli dva lidé. Policie exploze vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení. Prý se toho měl dopustit přesně nezjištěným způsobem neznámý pachatel. Oba sklady si pronajala ostravská firma Imex Group. To jsou oficiální informace.

Ale co 17. duben 2021? Prý existuje prý  d ů v o n é    p o d e z ř e n í , že Moskva stála za výbuchem muničáku ve Vrběticích v roce 2014. Opakuji podezření. To, podle mne, není důkaz viny.

Chvála zpravodajské záložny

Jediné rozumné vysvětlení Babišovy pohádky je přečtení scénáře připraveného tajnými službami. Co na to senátor?

Doubrava: Náhle obvinit nějaké agenty po 7 letech od výbuchu? Bylo využito prefabrikátu zpravodajských služeb. V politickém světě je normální, že zpravodajské služby připravují do zásoby různé prefabrikáty obvinění, aby byly ve vhodný okamžik využité k prosazení určitých zájmů. Monitorují se hovory zájmových osob, sledují tzv. zájmové osoby, cizí diplomaty, aby podle potřeby mohli být tito lidé obviněni z podvratné činnosti.

Jak se těchto informací využívá?

Doubrava: Buď dojde k nějaké katastrofě, třeba k výbuchům ve Vrběticích, nebo někdo spadne nebo je hozen pod vlak, nebo není objasněna automobilová nehoda nějakého člověka, dojde k výbuchu v chemičce atp., a k události jsou přiřazeni údajní pachatelé z řad sledovaných podvraťáků. Nebo tajná služba způsobí nějaký incident (třeba pseudo otravu Skripala) a je k tomu přiřazen příběh a údajní pachatelé. Někdy jsou využívány neověřené zprávy opozice proti státu, který je v hledáčku tajné služby.

Ale vytvořený příběh o agentech na první pohled bývá přitažený za uši. To nevadí?

Doubrava: Asi nevadí, protože jde pouze o momentální politickou zbraň, aby mohlo dojít k nějakým momentálním sankcím, ke kterým jinak nejsou žádné důvody. Jde o příběhy vytvořené pro média. Tedy pro oblbnutí čtenářů a diváků TV ptákovin. Za nějakou dobu se na to pozapomene a nikdo se nezabývá tím, jestli vyprefabrikované podezření bylo prokázáno.

Co vykazuje tento typ manipulace?

Doubrava:: Důležité je, když při konspiraci je pozornost zaměřena na nějaký symbol zla – třeba novičok. Byli v Anglii v březnu 2018 přiotráveni bývalý ruský dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija, další bizardní příběh následoval, aby skripalovský příběh „přihustil“, že v červenci 2018 se otrávili další lidé, když údajně měli nalézt lahvičku s Novičokem – Dawn Sturgessová a Charlie Rowley z městečka Amesbury. Sturgessová na otravu zemřela…

Samozřejmě, že zlí Rusové měli trávit novičokem v srpnu 2020 Alexeje Navalného při letu z Tomska do Moskvy „nade vší pochybnost“. Vyčmuchaly to německé vojenské laboratoře. Objevily v těle Navalného prý „neupřesněnou“ látku ze skupiny Novičoků. I tyto případy jsou, řekněme, praštěné do palice. Otráveni prý byli Novičokem, jedem, který spolehlivě zabíjí do pár minut přičemž proti němu není obrana, není protilátka. A ejhle, všichni byli jako zázrakem zachráněni. No řekněte, není to na svatořečení „zachránců“.

Vaší hypotézu potvrzuje i fakt, že tuto bojovou chemickou látku znají i země NATO. Kulantně je tradováno, že podle listu Süddeutsche Zeitung získala v 90. letech vzorek novičoku německá tajná služba BND, která odeslala látku na analýzu ve švédské laboratoři. Německo sdílelo informace o novičoku se spojenci v USA, Británii, Francii, Nizozemsku a Kanadě a armádní laboratoře v těchto zemích mohly podle deníku Süddeutsche Zeitung v malém množství novičok připravovat, aby vyvinuly protilátky. Média jako užitečná prodejná děvka jsou nositeli údajů, o kterých nechtějí státy oficiálně informovat. Úsměvné je, že prezident Zeman informoval, že noviček je potřeby pokusů v malém množství byla vyrobena i v ČR.

Doubrava: Na to se pamatuji. Čeští magoři na stránce manipulatori.cz uveřejnili dne 21. 9. 2018 dezinformaci, kteří sami vytvořili a nestydí se za to: „…Rusové snažili dokázat, že jed …nevyráběli jen oni, ale i další státy, mezi nimiž měla být také Česká republika a Slovensko. Toto tvrzení však české a slovenské politické špičky odmítly. Jediným, kdo Kreml podržel, byl český prezident Miloš Zeman, který počátkem května prohlásil, že Češi novičok opravdu vyráběli. Jeho tvrzení však ihned negovala česká Bezpečnostní informační služba (BIS) a později se se ukázalo, že Sergej Skripal byl v Salisbury otráven látkou A234. V ČR se testovala A230. Tedy jiná látka. Podle vyjádření Ministerstva obrany byla tato látka navíc syntetizována v množství několika mikrogramů….“

Manipulatori.cz chtěli označit Zemana za lháře, protože Skripal se setkal s látkou A234, ale u nás vyrobili trošku dobroty A230, tedy jiné látky. Záměrně lhali. Několik vět předtím psali, že „rodinu Skripalových opravdu otrávila látka typu novičok…“ Zeman měl pravdu, protože hovoříme o látkách typu / skupiny / druhu novičok. Existuje několik variant novičoku. Anglická wikipedie o tom uvádí: „První připravená látka této skupiny dostala název K-84, později byla přejmenována na A-230.“

Stačilo říci novičok a viníky hned byli Rusové. Přitom to byla nejspíše připravená provokace. Protože by z otravy Skripala Rusové nic neměli. Vše co ten odpadlík mohl říci, již řekl, v roce 2018 to již byl jenom důchodce, který dokonce zjišťoval, zda by se mohl vrátit do Ruska. Nikoho nezajímá, že tuto látku dnes již může vyrobit jakákoliv vojenská laboratoře na světě.

Čechůnští politici až na výjimky mají vykulené oči, z toho, že rámus ve Vrběticích mohli způsobit ruští agenti. Takovou ztrátu rozumu jsem zažil v době reálného socialismu, kdy ústřední výbor KSČ něco nařídil, a podle toho byl někdo špatný. Ale teď vidím to samé. Jen proto, že to někdo řekl. Jak si to vysvětlujete?

Doubrava: Politika je byznys. Politik, žel, jedná tak, aby měl postaráno o koryto i v dalších letech. Realita není příliš podstatná. Proto v senátu potkávám sotva desetinu rozumně se chovajících senátorů. A chovají se tak i mimo politiku, aby se mohli udržet v prostředí, které jim vyhovuje. V době výbuchu byl premiérem Bohuslav Sobotka. Označil to za teroristický útok. Sobotka ze sebe vypustil: „Proč by se Rusko dopouštělo státního terorismu na území České republiky? Podle mého názoru s tím cílem destabilizovat situaci, protože Rusům naše vláda nevyhovovala.” Přitom Sobotkova vláda byla stejně nijaká jako předchozí vlády. Prostě, účelové žvásty.

Ale proč se to zjevilo náhle v dubnu 2021?

Doubrava: Je to v rámci „spolupráce“ NATO proti Rusku. Teď je hledání záminek „diplomatického“ postupu proti Rusku téměř každodenním hitem. Kromě toho je doslova oficiálně předváděna snaha vyšachovat Rusko z ohromného mnohalimiardového kšeftu na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. Nic jiného nad „náhlým objevením“ ruského teroru není.

Prý se GRU měla zaměřit na vrbětické sklady, protože tamní munici měli Američané dodat povstalcům v Sýrii. Rusko se naopak ve válce angažovalo na straně syrského prezidenta Bašára Asada.

Doubrava: Je to debilní zdůvodnění. Islamisté dostávali starou munici z východního bloku horem dolem. V březnu 2017 vyšel v Deníku rozhovor s teplickým europoslancem Jaromírem Kohlíčkem krátce po té, co navštívil Sýrii. Vzpomínal na cestu do rozbitého Allepa. Uvedl: „Nejvíce zabavené munice bylo z Velká Británie, Bulharska a České republiky.“ Vyhodit dva baráky s municí, pancéřovkami, minami, samopaly a kulomety ve Vrběticích? To by byla jen nepatrná kapka v moři zbraní a munice, kterou NATO cpalo do rukou bestiálních islamistů. Vzpomeňte na vyjadřování se a prohlášení různých odborníků kritizujících závažné nedostatky v uskladnění munice, závažné nedostatky v bezpečnosti skladů, včetně jejich ochrany. Kdo si tato vyjádření vybaví, musí vidět, jaké lži dnes slyšíme.

Proč se do toho zapojil Babiš a Hamáček?

Doubrava: Řekl bych, že to dostali to rozkazem od StB. Dnes se tomu říká BIS. Dříve StB byla mateřskou školkou Moskvy, dnes je BIS genderově vyváženou mateřskou školkou Washingtonu. Že k tomu došlo právě teď? Hamáček chtěl letět do Moskvy. Vezměte si tu politickou tragédii, kdyby Rusko souhlasilo s velkorysými dodávkami Sputniku V, po kterém volá a chce většina našich občanů. To by Rusko bylo najednou andělem, ne klubkem teroristických zmijí. Proto připravený scénář byl spuštěn v právě teď. Jiné vysvětlení mě nenapadá.

Kdo mohl výbuchy způsobit?

Doubrava: Napadá mě jenom konkurenční kšeftařská skupina se zbraněmi. A skutečnosti, o kterých jsem mluvil. Závažné nedostatky při zacházení s „uskladněnou municí”.