Totalitní Rusko vs. Evropský ráj

Jan Prášek
3. 5. 2021 Outsidermedia

Předem upozorňuji, že se jedná jen o jakousi „literární nadsázku“, jejímž účelem je pokus o nastavení onoho pověstného zrcadla.


(Na snímku holandská policie domlouvá lidem, aby nosili roušky)

Rusko je typický totalitní stát. Klidně tam lidi nechávají volně sportovat, chodit na koncerty, do kin, restaurací, hospod, barů, fitness center, bazénů, obchodů, do škol, atakdále, aniž by je alespoň příkazem ochránili zacpáním úst, čímž nejen podporují všechny tyto bolševické přežitky minulých dob, a zároveň tak připravují zdravotnický průmyslový komplex o velkou část zasloužených zisků, ale navíc tak obyvatele bezostyšně vystavují smrtelnému nebezpečí, v podobě jejich krvelačných spoluobčanů, kteří se je snaží na každém kroku nakazit smrtícím virem.

Zatímco my, v EU, jsme si takové rozvracečské a život ohrožující aktivity demokraticky zakázali, statečně bojujeme proti nevhodným názorům, do ochrany našich obyvatel před životem dáme klidně i jejich poslední peníze, novými a novými dluhy podporujeme kolabující finanční systém, nuzné bankéře i nešťastné vlastníky nadnárodních korporací, s láskou se staráme o naše islámské bližní, kterým jsme ohněm a mečem pomohli očistit jejich země od bezbožného sekularismu, a stále větší část svých příjmů investujeme do budování zeleného ráje na zemi, který nás ochrání před cyklicky se měnící sluneční aktivitou, která je beztak již miliony let řízena z Kremlu. A tím výčet našich budovatelských aktivit zdaleka nekončí. Budeme usilovně pracovat až do té doby, kdy se vizionářské Orwellovy sny o dokonalé společnosti stanou skutečností.

Ostatně soudím, že naše budoucnost se rýsuje v těch nejnádhernějších, duhových barvách.