Jakov Kedmi: pokud Rusko řekne „dost“, odejdou se staženým ocasem

Janinna  17.8.2021 PolitNavigator,  Pokec24
Jakob Kedmi: Ukrajina skončí jako Afghánistán

Evropská unie ani Spojené státy nebudou moci zastavit Rusko, pokud Kreml přijme vojenské řešení ukrajinské otázky. V tomto případě západní spojenci a jejich klientela narychlo opustí Kyjev, stejně tak jak se to stalo v Afghánistánu při odchodu Američanů.
(Jakov Kedmi)

Ve vysílání doněcké televizní stanice «Юнион» to oznámil izraelský vojenský expert Jakov Kedmi, uvádí „PolitNavigator“.

„Pokud zítra Rusko řekne ‚basta!‘, bouchne do stolu a rozhodne se udělat to, co udělá – nikdo na světě, kromě hulvátství a pláče o tom, oh, jak jsou špatní, ti Rusové‘ nepohne prstem. Ani na hranicích Ukrajiny, ani v zámoří.

Všechno, co se děje na Ukrajině, je tedy výsledkem politiky Ruska, které problém raději řeší diplomatickou cestou než silou. Ale za Ukrajinou nikdo a nic nestojí … Ukrajina, spoléhající na podporu Západu, jde přímo vpřed cestou Afghánistánu. A tak to taky skončí, to je ostuda.

Ukrajina nezajímá ani Spojené státy ani země Evropy, kromě jedné možnosti – konfrontace s Ruskem. A konfrontace s Ruskem závisí na jiných věcech. Pokud se konfrontace s Ruskem dostane do bodu, kdy Rusko řekne: „Dost“, odejdou se staženým ocasem – stejně jako se to dnes děje v Afghánistánu, jak to bude na Blízkém východě, jako tomu bylo vždy v historii – jak Vietnam a všechno ostatní,“ řekl Kedmi.