20 let za „terorismus“ – rozuměj boj na ideologicky špatné straně

Dodávám, že v Oděse v roce 2014 jsme viděli, co dokáží ukrajinští fašisté, navazující na tradici Stěpana Bandery. Pokud by obsadili „vzdorné republiky“, vědí tamní obyvatelé, co by je čekalo.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Zdroj: FB

Parlamentní listy píší: „Městský soud v Praze dnes odsoudil za účast na teroristické skupině a teroristický útok k 20 letům vězení Jiřího Urbánka, který bojoval na Ukrajině v řadách proruských separatistů. Muž byl stíhaný jako uprchlý.

Ano, není horšího provinění. Kdyby bojoval v praporu Azov, byl by vyzdvihovaným bojovníkem za demokracii. Neboť tento prapor či batalion, který „bojuje“ proti tzv. separatistům, tedy Doněcké a Luhanské republice na východě Ukrajiny, se skládá „z příznivců krajní pravice, veteránů ukrajinské armády i zahraničních nadšenců“, jak píše česká Wikipedia. V Azovu by tedy byl „nadšenec“, v řadách „separatistů“ je terorista. Myslím, že je zbytečné připomínat tradici českých bojovníků proti fašismu a nacismu, interbrigadistů bojujících proti Francovým fašistům ve Španělsku. To vše bylo pro žalobce i soudce nepodstatné. „Soudní senát se přiklonil k argumentaci obžaloby. Podle předsedkyně Hany Krestýnové byly předložené důkazy průkazné, obžalovaný svoji účast na bojích nijak nezastíral. „Už jenom zapojení a účast na fungování těchto jednotek z něho pachatele jmenovaných trestných činů taktéž dělá,” uvedla soudkyně.

Dodala, že separatistické hnutí má jasně za cíl narušit ústavní strukturu Ukrajiny, a má tak znaky organizované teroristické skupiny. Připomněla, že české právo poskytuje ochranu proti teroristickým činům i cizím státům. S ohledem na to senát vyhověl návrhu státního zastupitelství a udělil trest 20 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Výše trestu podle Krestýnové odpovídá tomu, že jde o úhrnný trest za dva zvlášť závažné trestné činy a že šlo o organizovanou trestnou činnost s obligatorní vyšší sazbou. Nejnižší možnou sazbou tak podle ní bylo 19 let a čtyři měsíce,“ píší PL. Dodejme, že žaloba vycházela v podstatě z postů na facebooku! Dodávám ještě, že v Oděse v roce 2014 jsme viděli, co dokáží ukrajinští fašisté, navazující na tradici Stěpana Bandery. Pokud by obsadili „vzdorné republiky“, vědí tamní obyvatelé, co by je čekalo.

I v Erdoganově Turecku jsou kurdským „separatistům“ a „teroristům“ udělovány tresty kolem 15 let. I za posty na facebooku, které mají prokazovat účast v odboji proti tureckému státu. My jsme v potírání „protiukrajinského separatismu“ tedy ještě daleko lepší! Spolu s Robertem Jordanem, hrdinou Hemingwayova románu o španělské občanské válce, je třeba se ptát, komu tu zvoní hrana.

4.8 22 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 2 lety

Pozor na chybicku. Podle paragrafu 321 Vojenska sluzba v cizi armade se hodnoti uz v 1.odstavci až 5. lety odneti svobody. A pokracuje to dál, pokud se jedna o zavazny trestni čin a organizovany zlocin je to 20 let. Tak co udelal ten clovek? Nevíme

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

On něco udělal????

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Žaloba obvinila a soud odsoudil domobrance Urbánka jako teroristu (nikoli za službu v cizí armádě) … To je ten “zločin podpory terorismu”, který byl vymyšlen po 911 opicemi v USA pro trestání nepohodlných občanů ….,
A všechny justiční opice v koloniích usa lezoucí těm degenerovaným opičákům do řiti terorizují tímto nesmylem vlastní slušné spoluobčany ..

spartak
spartak
před 2 lety

Naši společnost ovládá demo blok s vedoucí stranou ODS nácků. Demokracie se stala chudobou jak při nástupu Hitlera. Ukrajina jen ukazuje kolik fašistů je u moci.Naše justice nemůže jinak rozhodovat ,než podle diktátu EU. Nedivím se politické době v 50tých letech ,kdy boj o moc byl vyvolán také vnější západní tzv.demokratůrou.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Onem sOUDce zdá se má předky v nacistickém Německu a možná i u samotného Rolanda Freislera.
Kéž by za ten rozsudek dopadli jako kdysi on!

eFPe
eFPe
před 2 lety

Kdo skutečnost že se zůčastnil , resp. pomáhal místním lidem se bránit fašistům zjistil, a kdo vlastně dal ten podnět? Je to pokřivené- sedět by měl řeporyjec za instalování desky účastníkům fašistického útlaku, odvolán měl být ten starosta, který bey jen uvažoval odstranit pomník osvoboditelům- a je to naopak. Je to lakmusový… Číst vice »

ladi
ladi
před 2 lety

Osobně jsem zvědav,jak dopadne soud s pravoslavným knězem Hadravou.Pokud vím,rovněž ho obžalovali z účasti na terorizmu za to,že zprostředkoval sbírku pro kluka,který bojoval v řadách doněcké domoobrany a umrajinský granát mu uthl obě nohy. Za zorganizování sbírky pro tohoto kluka,česká justice obžalovala kněze z účasti na terorizmu.Tož se ptám “ a kde to jako žijeme,najde se… Číst vice »

Heimlich
Heimlich
před 2 lety
Odpověď uživateli  ladi

V tomto procesu nepujde jen o pravoslavneho popa Ivana Hadrabu, ale i Ivana Kratochvila, Ladislava Stadlera a dalsi. Ti jsou zase obvineni ze pomahali lidem co chteli odejit branit Dombas pred fasismem. Oba dva velmi dobre znam patri do skupiny “Ceskoslovensti vojaci za mir” z ktere chcou udela teroristickou organizaci. Jsem v te skupine zastupcem… Číst vice »

ladi
ladi
před 2 lety
Odpověď uživateli  Heimlich

Souhlas, je třeba jim ale ukázat,že se zla nebojíme

cablik
cablik
před 2 lety

Jo nacisté se hlásí ke svým k banderovcům takže víme co jsou transatlantický soudruzi zač zaprodané soudy vynesly tento rozsudek.

Vendol
Vendol
před 2 lety

Bojovat proti nacismu je zločin ? Pokud vím, současné ukrajinské vedení považuje Stepana Banderu za národního hrdinu, přitom jde o nacistického válečného zločince a masového vraha, který za II. světové války nechal povraždit nejenom tisíce Poláků a Židů, ale i stovky volyňských Čechů. Bojovat proti nacismu žádný zločin není.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Kdyby bojoval na starně Banderoodpadu,tak ho bude Vystrčil a celý Serenát nosit na rukou!Soudce je svině a vlastizrádce!!!

maxim
maxim
před 2 lety

To rozhodnutí soudu je na palici, jako celá naše justice …. Domobranec Urbánek nebojoval, ani nebojuje, za státní Ruské zájmy ani separaci Donbasu od fašistické Ukrajiny .. Domobranci z cizích států pouze brání ukrajinskou ruskou menšinu před zvůlí jejich zdebilizovaného státu Ukrajina .. Musí se to považovat za “humanitární intervenci” podle… Číst vice »

panan
panan
před 2 lety

Správný komentář, zcela vystihuje můj názor na celou kauzu.
Teď jen chybí, aby bylo vzneseno obvinění proti našemu občanovi za boj v řadách Azova – zřejmě by skončilo doporučením na státní vyznamenání.