20 let za „terorismus“ – rozuměj boj na ideologicky špatné straně

Dodávám, že v Oděse v roce 2014 jsme viděli, co dokáží ukrajinští fašisté, navazující na tradici Stěpana Bandery. Pokud by obsadili „vzdorné republiky“, vědí tamní obyvatelé, co by je čekalo.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Zdroj: FB

Parlamentní listy píší: „Městský soud v Praze dnes odsoudil za účast na teroristické skupině a teroristický útok k 20 letům vězení Jiřího Urbánka, který bojoval na Ukrajině v řadách proruských separatistů. Muž byl stíhaný jako uprchlý.

Ano, není horšího provinění. Kdyby bojoval v praporu Azov, byl by vyzdvihovaným bojovníkem za demokracii. Neboť tento prapor či batalion, který „bojuje“ proti tzv. separatistům, tedy Doněcké a Luhanské republice na východě Ukrajiny, se skládá „z příznivců krajní pravice, veteránů ukrajinské armády i zahraničních nadšenců“, jak píše česká Wikipedia. V Azovu by tedy byl „nadšenec“, v řadách „separatistů“ je terorista. Myslím, že je zbytečné připomínat tradici českých bojovníků proti fašismu a nacismu, interbrigadistů bojujících proti Francovým fašistům ve Španělsku. To vše bylo pro žalobce i soudce nepodstatné. „Soudní senát se přiklonil k argumentaci obžaloby. Podle předsedkyně Hany Krestýnové byly předložené důkazy průkazné, obžalovaný svoji účast na bojích nijak nezastíral. „Už jenom zapojení a účast na fungování těchto jednotek z něho pachatele jmenovaných trestných činů taktéž dělá,” uvedla soudkyně.

Dodala, že separatistické hnutí má jasně za cíl narušit ústavní strukturu Ukrajiny, a má tak znaky organizované teroristické skupiny. Připomněla, že české právo poskytuje ochranu proti teroristickým činům i cizím státům. S ohledem na to senát vyhověl návrhu státního zastupitelství a udělil trest 20 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Výše trestu podle Krestýnové odpovídá tomu, že jde o úhrnný trest za dva zvlášť závažné trestné činy a že šlo o organizovanou trestnou činnost s obligatorní vyšší sazbou. Nejnižší možnou sazbou tak podle ní bylo 19 let a čtyři měsíce,“ píší PL. Dodejme, že žaloba vycházela v podstatě z postů na facebooku! Dodávám ještě, že v Oděse v roce 2014 jsme viděli, co dokáží ukrajinští fašisté, navazující na tradici Stěpana Bandery. Pokud by obsadili „vzdorné republiky“, vědí tamní obyvatelé, co by je čekalo.

I v Erdoganově Turecku jsou kurdským „separatistům“ a „teroristům“ udělovány tresty kolem 15 let. I za posty na facebooku, které mají prokazovat účast v odboji proti tureckému státu. My jsme v potírání „protiukrajinského separatismu“ tedy ještě daleko lepší! Spolu s Robertem Jordanem, hrdinou Hemingwayova románu o španělské občanské válce, je třeba se ptát, komu tu zvoní hrana.

4.8 22 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 2 lety

Ten rozsudek je skandální v několika ohledech! Ona soudkyně účelově (politicky motivovaně) klasifikovala obranu základních práv, jak ji praktikují východoukrajinští domobranci, za terorismus, což je pokrytecká podlost. Ve skutečnosti to je kyjevský režim, který od dob tamního převratu (“majdanu”) organizuje státní teror vůči ruskojazyčným obyvatelům (a zejména proti lidem z DLR a LLR), a to… Číst vice »

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety

Možná bude pan Jiří Urbánek náš příští prezident, tak to u nás chodí. Z rozsudku je zřejmá ubohost a podřízenost naší justice “vyšší moci”. Kdy tomu tak nebylo?

Tatran
Tatran
před 2 lety

To je trest za boj proti fašismu, který tam vzkřísili “demokraté” USA a CIA. A tomu se říká právní stát v zájmu protektorů za louží! To je skutečně k neuvěření. USA rozbili a rozvrátili Irák, vraždili v Afganistánu, ve Vietnamu, Jugoslávii dokonce humanitárně a ten který proti nim bojuje je obviněn z vlastizrady. Pomalu abychom se báli říct… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety

těmito rozsudky jsme se znemožnili v celém rozumném světě, a myslím, že z dlouhodobého hlediska na to i doplaítme, je to hanba. předpopkládám, že stejně jako představitele kosovských Albánců budou naši politici vinout na hruď (samozřejmě s ouškou) i představitele praporu Azov a jeho ozbrojenci – i ti z Čečny a patrně i z ČR – se bodu léčit na naše útraty…… Číst vice »

JK
JK
před 2 lety

Já se tomu našemu “právu a spravedlnosti” už můžu jen trpce smát. Za úkladnou vraždu matky 8 let vězení, za pomoc civilům proti agresi neonacistické junty, používající i zakázané nášlapné miny, 20 let. Za stamiliardové škody zproštění viny a amnestie, za nesplácení lichvářské půjčky exekuce bytu. Funguje v tomto divnostátě ještě něco “normálně”? Je… Číst vice »

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  JK

“”Naše””sOUDY mají rozdané notičky a jako správný poddaný musí skákat,jak pánýšek od amiokupantů a fašoEU píská!