Čtyři roky trápení za poznání, že jsou to tlučhubové

Ta budoucí čtyři léta budou prý Bohem požehnána, když v nich pražskokavárnický duch konečně a úplně do základu vyhnije.

Zdroj: VašeVěc

Je to vysoká cena. A budeme ji platit všichni, tedy i my, kterých se ono poznání až za čtyři roky netýká, protože my už to poznání máme za sebou. Prožili jsme vládu Topolánkovu a Nečasovu a víme tedy, co tihle chlapíci umí. A teď si to zopakujeme – my, kteří jsme nastávající kalamitu nezavinili, spolu s těmi, kteří ji svou volbou přivolali. Trpět budeme tedy oba stejně a vlastně jen s tím rozdílem, že my budeme mít svědomí čisté. My jsme budoucí utrpení nezavinili.

Ale, bohužel, tohle vědomí naši bolest neumenší. Přibude k ní totiž naše nevraživost na ty, kteří nás do nastávajícího bezčasí uvrhli. Cožpak museli projevit tolik slepoty, hluchoty a zabedněnosti, že neviděli to prázdno ve tvářích těch, kterým dali svůj hlas? Že neslyšeli bezobsažnost slov, která jim plynula z úst? Že si nepoložili otázku, zda tihle vždy skvěle upravení panáci a tlučhubové budou schopni spravovat stát tak, jak se spravovat má, úspěšně řešit složité otázky hospodářské, stanovit a dodržovat mravní normy, vést společnost k prosperitě, vyhýbat se všem nebezpečím, před která nás současný neklidný vývoj Evropy a světa bude stavět? Nebo jsou skutečně tak tupí, že mají za to, že lidé jako Fiala, Pekarová, Rakušan, Gregorová či Bartoš jsou z onoho typu vůdců, kteří v případě živelné pohromy zavelí ke stavbě hráze – a národ se jako jeden muž na ten povel pohne?

Ne, ne, na nic takového nemohou tihle chlapci a děvčata, co se právě hotoví usednout ke kormidlu našeho národního korábu, a též my, jejich kmáni u vesel, ani pomyslet, a o to se naše budoucnost jeví ještě bezútěšnější. A jaksi sama sebou nese otázku, je-li či není možno v téhle naší bídě nalézt aspoň zrníčko čehosi dobrého, co by naši současnou špatnou náladu přece jen a třeba i jen o malý kousek pozvedlo?

Kdesi jsem to slyšel. Ta budoucí čtyři léta budou prý Bohem požehnána, když v nich pražskokavárnický duch konečně a úplně do základu vyhnije. Vláda Topolánkova a Nečasova byly prý k dosažení tohoto cíle už blízko, blizoučko, ale přece jen cosi chybělo. Tentokrát má po dalších čtyřech letech vlády pěti stran – a možná i dřív – pražská kavárna konečně vypustit duši. A to natrvalo.

Takže se obrňme. Těch pár let snad ještě vydržíme – a po nich – slastný život. Bez prapodivných a netušených individuí, o jejichž existenci na tomto světě bychom neměli tušení, nebýt života politického.

4.5 10 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety

Obávám se, že je pan Man velkým optimistou. Jestli někdo vyhnije, budeme to my. Nepovažuji lídry vítězů za geniální, ale tak hloupí, aby nechápali sílu kavárny v Praze a ostatních velkých městech, skutečně nejsou. I když se jeho domněnka hezky čte.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Výhra nějakých uskupení je podrazem na ostatních pol. stranách, které šly do voleb samostatně. Respektoval jsem demokraticky zvoleného Babiše, Zemana budu respektovat i tuto sebestřednou bandu. Ale rozhodně je nebudu ničím podporovat, ani šitím roušek. Oni přeci při ataku covidu naprosto ale naprosto přesbě věděli, co dělá vláda blbě a jak by to… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Správně zlodějka rohlíků chce být presidentkou ČR

„To není scénář filmové komedie, ale realita ČR.“ Senátorka Němcová zahájila prezidentskou kampaň?
https://cz.sputniknews.com/20211015/to-neni-scenar-filmove-komedie-ale-realita-cr-senatorka-nemcova-zahajila-prezidentskou-kampan-16179164.html

spartak
spartak
před 2 lety

To chce klid a nohy v teple ,nebo nějak bylo nějak bude. Pravice využívá všech možností a levice se jen hádá tzn.ČSSD a KSČM. Většina voličů utekla za Babišem a je jim jedno co se stane s levicí ,hlavně že to sype pro důchodce a část státních zaměstnanců. Krátkozrakost těchto lidiček pocítíme všichni my obyčejní vlastenci.

cablik
cablik
před 2 lety

Britského konzervativního poslance zavraždil útočník přímo v kostele, motiv nejasný
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Britskeho-konzervativniho-poslance-zavrazdil-utocnik-primo-v-kostele-motiv-nejasny-680405

Ať vládu sestaví pětikoalice, vzkazuje Babiš. Hodlá být v opozici. Prezident prý nejí
https://cz.sputniknews.com/20211015/at-vladu-sestavi-petikoalice-vzkazuje-babis-hodla-byt-v-opozici-16184122.html

Americký torpédoborec se pokusil narušit ruské hranice. Co následovalo?
https://cz.sputniknews.com/20211016/americky-torpedoborec-se-pokusil-narusit-ruske-hranice-co-nasledovalo-16184195.html

maxim
maxim
před 2 lety

Nefňukelte vlastenci …
Lišák Zeman to má už vymyšlené a nepustí je k tomu, i ta Vaše spd se bude moci podílet na vládnutí ..

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Možná k takovému poznání, jako národ, opravdu jednou dojdeme. Alen než tam dojdem, tak třikrát pojdem ! Bojím se, abychom si za čtyři roky nezpívali třeba takto: Kde domov můj kde domov můj. Nejsou stáda na lučinách supi krouží po skalinách. Z  EU na nás prší jed Sorošland tom na pohled. Tak… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Hokarc

Tak to se vám povedlo za 4 roky může být pozdě a je třeba počítat i s nejhoršími možnostmi. Pokud si navozí migranty dají jim volební právo tak s kavárnou na věčné časy a nikdy jinak.

cert
cert
před 2 lety

Tak vidis Basosi, z Babise uz to leze: “Právě jsem řekl na @Frekvence1 u Luboše Procházky, že nabídku pana prezidenta na pověření sestavit vládu nepřijmu. Půjdeme do opozice bez jediného pokusu.”

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  cert

Babiš odmítne ale ano ne ..

Nofran
Nofran
před 2 lety

Ano…Naprostá pravda!!!! Bohužel způsobí to také mnohá tragická neštěstí Českému národu…Nebýt 40% sudeťáků v Praze,tak se to nestalo!!!

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Nofran