Máme se na co těšit

Světové korporace to s námi Čechy myslí jistě dobře, to se můžeme plně spolehnout. Proto také obdivuji českého voliče, který se nebojí zvolit do svého čela osvědčené udavače a staré kozly a hledí nadcházející nevyhnutelné bídě nebojácně zpříma do očí.

Zdroj: e-Republika

Před volbami nám slibovali uchazeči o zvolení změnu. Volby skončily tak, jak skončily, dobrá věc se podařila, máme se tedy nač těšit. Odcházející vláda zvyšovala důchody, průměrné platy, nemocenskou a nadělovala drobným podnikatelům kompenzace. S tím je konec, zvolili jsme změnu. Pro tu naši malou hezkou českou zahrádku je zahradníků škoda. Zvolili jsme tedy staré osvědčené kozly, abychom v neposlední řadě vyšli vstříc zahradníkům ve Francii, Německu a dalších zemí v jejich nelehkých problémech. Nač umožňovat pobírání evropských dotací českými podniky v Čechách, když je mohou pobírat v Německu? Proč by měla EU dotovat nějakými drobnými český Agrofert, když může pořádně podpořit francouzskou korporaci SAS SUCRIERE DE LA REUNION ?

A tak je dobře, že jsme zvolili změnu. V těchto kapitalismem pohnutých dobách je lepší, když nás povede profesor Fiala, expert na pobírání grantů a dotací do neziskového sektoru, než celoživotně byznysem poznamenaný a vedením korporace zkušený Babiš. Od toho si také volíme svoje europoslance, aby naše české pidipodniky zbytečně neodčerpávaly dotace těm opravdu velkým hráčům vpravdě světového významu. Proto jsou naši europoslanci přece placeni, aby dohlédli na to, aby tomu, kdo má hodně, bylo ještě přidáno. Světové korporace to s námi Čechy myslí jistě dobře, to se můžeme plně spolehnout. Proto také obdivuji českého voliče, který se nebojí zvolit do svého čela osvědčené udavače a staré kozly a hledí nadcházející nevyhnutelné bídě nebojácně zpříma do očí. Český volič se prostě nebojí a utáhne si opasek a navlékne zimní oblečení.

Naši přátelé z USA totiž prodávají plyn především do Asie a ruský plyn my nechceme. Podle amerického vládního zdroje může za zvýšenou cenu plynu a jeho potenciální nedostatek kombinace několika faktorů. Po propadu výroby v USA způsobeném pandemií Covid-19 se dramaticky zvýšila poptávka především v Asii, zejména v Číně. To v kombinaci s nízkými zásobami v Evropě žene ceny vzhůru na hranici paniky. Prostě kdo dřív přijde, ten dřív nakupuje. V tomto případě dříve nakupovala Čína, EU tedy bude muset počkat. Politika EU vychází z přesvědčení, že krátkodobé kontrakty jsou výhodnější a tak nyní na tuto spekulaci tak trochu doplácíme. Nu což, možná tomu tak není a příčiny jsou v Putinově Rusku a komunistické Číně, jelikož EIA, tento vládní úřad USA, zmanipuloval Putin, podobně jako volby v USA, Francii a Dolních Kotěhůlkách.

My budeme kupovat od Němců, ale až co zbude. A pokud do toho můžeme mluvit, nejenže bychom neotevřeli kohoutky plynovodu Nordstream 2, ale navíc bychom i zavřeli všechny zbývající „ruské“ kohoutky a to nejen plynu, ale i ropy. Rusko tak místo České republiky bude muset zásobovat jedno středně velké čínské město, čímž zasadíme zásadní úder oběma státům, které nerespektují naše základní lidské právo zvolit si do svého čela největší idioty a gaunery pod středoevropským sluncem. Náš volič má prostě za ušima. Proč by volil podle svých zájmů, když může dopřát cizím? Rittig se raduje v Monaku, Bakala ve Švýcarsku. My v Čechách budeme totiž jezdit na koloběžkách a co se týče elektřiny, počkáme si na zbrusu novou jadernou americkou elektrárnu, co svět neviděl. Kdo si počká, ten se dočká. Pokud ovšem dřív neumře. Takový už je život.

 

Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na banner v úvodní stránce. Děkujeme

 

Související články:

5 16 hlasy
Hodnocení článku
23 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
adam
adam
před 2 lety

No, také jsem z toho na nervy, když si uvědomím, kolik lidí volilo ty podlé a zrádné “staré kozly” a “nadějné” mladé bonzáky. Nicméně si my ostatní musíme přiznat, že ti druzí nebyli líní poskakovat na Letné a nestyděli se vykřikovat stupidní hesla a roky “hejtovat” každého, kdo projevil pochybnosti o té jejich jediné pravdě. Byli… Číst vice »

Falka
Falka
před 2 lety

Tady je ten A. Vondra: https://www.email.cz/download/k/RNMoEQ4jKmSpcxxAOVaGtmLsplMcfmDLIfbOlSqWMfQck1OS543OiZKB1IueDeAXm5nso54/Příloha bez názvu_ 00258.mp4.mp4
a všichni odesáci tomu jeho návrhu tleskali!

Falka
Falka
před 2 lety

Přidávám na co se ještě můžeme “těšit”: Např. A. Vondra na 29. kongresu ODS navrhnul abychom Amíky pozvali do Mošnova a tam s nimi vybudovali “společnou strategickou základnu”!

tomaskova
tomaskova
před 2 lety

Jediným řešením je krach EU, který dříve, nebo později nastane, protože současný stav je neudržitelný. Navíc prosakuje na veřejnost, že německé banky chystají znovuzavedení marek.

P.K.
P.K.
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Krach EU nenastane, dokud si členové EU nechají kálet na hlavu. Tak jako nenastane krach dolaru, dokud finančníci můžou problémy dolaru přenášet na jiné měny. Nejmenší zlo, je pro nás odchod z EU, společně s dalšími státy střední Evropy. Ale nově zvolená většina demobloku, chce zmrazit vztahy s Ruskem i se státy V4, neboli… Číst vice »

MON
MON
před 2 lety

Tak si představte že ti co volily změnu i ti co nepřišly vůbec k volbám pořádají v Práglu demonstraci kvůli drahotě

spartak
spartak
před 2 lety

Pravičáci si stále testují ,co si mohou dovolit v Česku. Tu se postaví symbol nacismu nebo sundá socha sovětského maršála a ejhle občanům je to jedno.Naopak se daří protivládní uskupení Milión kobylek. Potom je jednoduché , odstranit poslední demokratickou stranu KSČM.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Komunisté si za propad mohou z větší částí sami zrovna tak,jako pro mě po puči proti Paroubkovi ČSSD!

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

sparto.

sem starej, komouse jsem tenkrat moc nemusel, ale vzpominam si na jednu jejich pisnicku, a kousek ti zanotuju, tak cti

…..” a kdyby sme padli vsici vstanou novi bojovnici…….”

Voni komousi fakt demokraticky do 89 nebyli, ale demokratickou stranu z nich udelali ti dnesni– tedy bejvali OF dissidenti

Rob
Rob
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Se vzpomínkou na tu dobu, mám dnes pocit, že tenkrát bylo více svobody než je dnes. A pokud někdo tvrdí, že dnes je demokracie, tak lže.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Rob

robe,

tak takle nesmis psat, nebo ti da nejakej zpovykanej pitomec – (minusa)

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Odstranit KSČM z parlamentu bylo opravdu jednoduché. Nemuseli hnout prstem. Komunisté odjeli sami. Silné protikomunistické výpady jsem naposledy zaznamenal někdy před deseti lety. Jinak pouze obvyklá klišé, temná varování apod. Poslední čtyři roky i to sporadicky. KSČM už jim nestála za nějaké masové sofistikované akce. Už srocení Miliónu chvilek bylo proti Babišovi… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

To není tak jednoduché. Pokud se tu děje to, co píšete (a ono se to děje, viděl jsem to v televizi), pak ti aktivisti mají nějaké páky. A občané, kterým se to nelíbí, nemají páky žádné. Aspoň já teda nevím o tom, že bych měl nějakou páku. Takže když se srocovali chvilkaři, byla to… Číst vice »

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Spíš než tunel mi to připomíná…..

Tatran
Tatran
před 2 lety

Ano máme u nás už nyní, především v malé, senátu s malým předsedou lidi, kteří zařídili, že Čína a Rusko nám budou ukradeny a turisté z Ruska a Číny nás budou míjet z daleka. Tím naší “odvážní” politici pomohou k bídě v ČR. A to ještě není u kormidla všeznalý politruk Filaja as jeho levou rukou Stan Jurou.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

…uz se stalo

cablik
cablik
před 2 lety

Tak správně popsáno co se bude dít jejich voliči potřebují utáhnout opasky aby se vzpamatovali. Hodně jich je zmasírováno propagandou že je někdo chce tahat na východ troubové.

Rob
Rob
před 2 lety

Nad tímto národem masochistických sebemrskačů, jsem už dávno zlomil hůl.
Tento marný národ v tomto beznadějném absurdistánu, kde zdravý rozum naprosto vymizel, si lepší život ani nezaslouží.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Rob

Kdosi moudrý před vznikem samostatného státu Čechů a Slováků řekl”
“”ČešiMoravané,Slezané a ani Slováci si NEumí a NEbudou umět vládnout sami,potřebují moudrého a osvíceného tyrana na trůně!””

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  anti Havel

Můžete nám prosím prozradit, kdo že “moudrý” to byl? Tento výrok je připisován Adolfu Hitlerovi.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Rob

Nemůžu si pomoct, ale já se nad tím článkem opravdu srdečně řehnil. Pojal jsem to jako skvělý povolební vtípek. Byť náramně přesně vystihující jistou část voličstva i překvapení, které na ni (tu část) nepochybně čeká.

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Rob

A vy si zasloužíte CO?
Vy nejste Čech? Vy jste Američan? Aha. Tak se o nás nestarejte.
Starejte se o svou novou vlast. Problémů tam máte víc, než my zde.
A taky vám neradíme.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Anonym

Anaku, timhle blabolkem si se projevil jako typickej zpovykanej cechacek, ktery si mysli ze je furt pupek sveta….. a kazda kultura (no Robik to taky tak trosku s tim sebemrskactvim trefil) … doporucuji ti zpev choru z Nabucco, .. z hloubi bidy…. Bohuzel mnohym z vas co ted narikate, nad tim co se deje, nedoslo,… Číst vice »