P.C.Roberts: Kolaps americké armády

Dan Goure, analytik pro národní bezpečnost a David T. Pyne, bývalý armádní důstojník,  zjišťovali  jak dobře nebo špatně by si USA vedly ve vojenském konfliktu s Ruskem a Čínou.

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Zdroj: pcroberts,  Paul Craig Roberts, americký publicista

Články Dana Goura a Davida T. Pyna jsou pravděpodobně upřímnými obavami vojenských analytiků, kteří se obávají nereálného arogantního chování Washingtonu. Také je možné, že Goure a Pyne jsou poradci obranných firem a lobují za ještě větší vojenský rozpočet. Přesto mají oba pravdu v tom, že Washington se Rusku a Číně nevyrovná a že je příliš ambiciózní na to, aby se vyrovnal každému. Přesto je skutečný vojenský problém USA zcela odlišný od toho, co si myslí.

Goure je znepokojen tím, že pozornost Washingtonu je příliš zaměřena na Čínu, než aby se zabýval ruským ohrožením Evropy. Neříká, proč si myslí, že by Rusko napadlo Evropu. Kreml dal jasně najevo, že Rusko nemá žádné územní úmysly. Pamatujte, Washington a Izrael vyzbrojili a vycvičili armádu bývalé ruské provincie Gruzie a poslali ji k invazi do Jižní Osetie, což v reakci na to vyvolalo lehké ruské dobytí Gruzie. Znovu začlenilo Rusko svou bývalou provincii zpět do své federace? Ne. Po poučení Gruzínců se Kreml stáhl. Pamatujte si, že Ukrajina zaútočila na ruské obyvatelstvo v oblasti Donbasu na východní Ukrajině a Doněcké a Luhanské národy požádaly Putina, aby znovu začlenil jejich území do Ruska, kde země historicky sídlily. Na Ukrajině byla nulová možnost, USA a NATO blokují reinkorporaci ruského území do Ruska, ale Kreml postoupil pozemkový grant. Pokud Kreml nechce zpět vlastní bývalé provincie, proč by se Rusko zatěžovalo východní a západní Evropou? Goure k tomu nic neříká.

Pyne si klade otázku, proč si Washington vytváří vojenské potíže provokativními akcemi, které spojují Rusko a Čínu dohromady. Proč se s nimi nemůžete vypořádat jednotlivě, proč zdvojnásobuje nezvladatelné zatížení? Navrhuje, aby se Washington vzdal svého nedosažitelného cíle světové hegemonie a aby se sféry vlivu vypořádaly s Ruskem a Čínou. Toto je racionální a inteligentní doporučení, ale je to nereálné. Vojensko -bezpečnostní komplex se nevzdá dvou nepřátel nezbytných pro pokračování obrovského rozpočtu, který je jeho zdrojem zisku a moci.

Ačkoli Goure identifikuje problém a Pyne přichází s řešením, ani jeden nechápe, že nejhorší hrozbou, které USA čelí, je demoralizace americké armády, námořnictva, námořní pěchoty a letectva Bidenovým režimem. Demoralizovaná armáda se zlomenou morálkou není omezením disciplinovaných sil vysoké morálky Ruska a Číny. Přesto v Bidenově probuzené Americe nelze skutečný problém uznat. Americká armáda je ničena.

Americká armáda je ve stavu rychlého úpadku. Obrovský rozpočet jde z velké části na „překročení nákladů“ nebo zisky pro zbrojní průmysl a vede k nákladným, ale druhořadým zbraňovým systémům. Hlavním problémem je však morálka amerických vojsk.

Bílí mužští vojáci, páteř armády, letectva a námořnictva jsou nuceni absolvovat „výcvik citlivosti vůči rasám“, to znamená, že jsou indoktrinováni, že jsou rasisty a misogynisty, a musí přehodnotit své údajné postoje k „preferovaným menšinám“ a ženy. To znesnadňuje bílým důstojníkům ukáznit černé a ženské jednotky. Černoši mohou se mohou bránit „rasismem“ a ženy „sexuálním obtěžováním“.

Současně jsou pozastaveny propagace pro bílé muže za účelem dosažení „rovnováhy“ propagací černochů a žen. Jinými slovy, propagace není na základě zásluh, ale na základě rasy a pohlaví. Bílé mužské jednotky pravděpodobně nebudou respektovat důstojníky povýšené z těchto důvodů.

Na tuto demoralizovanou vojenskou sílu nyní Bidenův režim zavádí povinné očkování vakcínou mRNA, která neposkytuje ochranu před virem, ale uvolňuje vrcholný patogen do těla, což v mnoha případech způsobuje vážné zranění a smrt a činí očkované náchylnější k očkování Covid. Důkazy jsou průkazné – „vakcína“ je pro mladé nebezpečnější než virus Covid. Vojáci, kteří jsou si vědomi faktů, na tuto politiku velmi zanevřeli. Strážníci mají možnost odstoupit a opustit službu, ale muži v řadách armády čelí válečnému soudu, pokud nebezpečnou vakcínu odmítnou. Dopad na morálku je zničující.

Černí ministři obrany USA, najímání kvůli kvótám a předseda sboru náčelníků štábů, který svému čínskému protějšku řekl, že ho předem upozorní na americký útok, jsou vojáky opovrhováni, a jsou přesvědčeni, že Bidenův režim zradil americkou armádu.

Zjevným závěrem je, že kromě kvality zbraňových systémů nemá taková demoralizovaná armáda schopnost bojovat s ukázněnými silami s dobrou morálkou. Washington nemá možnost bojovat najednou s Ruskem a Čínou.

„Můj vlastní názor je, že ani Rusko, ani Čína nehodlají zaútočit na USA. Mnohem méně chce Rusko odpovědnost za východní Evropu. Agresivní politikou Washingtonu lze Rusko a Čínu vyprovokovat k tomu, aby se staly vojenskými hrozbami. Když Washington identifikuje Rusko a Čínu jako hrozby, to pro Washington znamená, že vzestup obou zemí ukončil americkou krátkodobou unipolární vládu. „Hrozba“, které Washingtonu dělá starost, je ztráta americké nadvlády.
 
Vzhledem k tomu, že Washington porušuje svou dohodu o „jedné Číně“ podporou nezávislosti Tchaj -wanu, Yalta 2.0 není nic jiného než akademická rétorika.
 
Američanům už desítky let vymývají mozky kvůli „komunistické hrozbě“, která je spojena s Ruskem a Čínou. Nebezpečím je indoktrinovaná populace v kombinaci s bezohledností Washingtonu, jako například vyslání vojenských poradců na Tchaj -wan, může vyústit v provokaci, která je příliš velká na to, aby ji vyprovokovaná země ignorovala. Rusko i Čína dosud ignorovaly provokace a urážky, které v minulosti mohly mít za následek válku. Vyjádřil jsem své obavy, že zatímco odpovědné chování Ruska a Číny odmítající reagovat na provokace provokacemi si zachovalo mír, hrozí, že způsobí další provokace. Dříve nebo později bude jedna z nich příliš velká na to, aby byl ignorována,“ končí komentář Paul Craig Roberts.

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

to co se deje v Evrope je celkem pro Rusko nezajimave, a proto Rusove celkem plati “lip service” i plynovodu do Nemecka. (lip service = jen tak mluvit). Rusko pred rokem? se dohodlo s cinou o zemnim plynu a aj i o rope, takze Rusko ma zajisteny odber, a verim tomu ze je pro Rusko dlouhodobe vyhodnejsi videt EU… Číst vice »

Josef Sukup
Josef Sukup
před 2 lety

No, a myslíte že by Američani bopadli lépe než ve Vietnamu nebo Afganistánu? Myslím že ani v to zbožné přání už nemohou věřit.

Primak
Primak
před 2 lety

Oprava překladu: “…a činí očkované náchylnější k očkování Covid.”
škrtněte “k očkování Covid” a nahraďte “ke Covidu”.
(“making the vaccinated more susceptible to Covid”)

cablik
cablik
před 2 lety

Žoldácká armáda nemůže porazit země co brání svoje území ještě likvidovaná falešnou multikulti navíc na to nemají ani vybavení lepší mají naštěstí Rusové.

danny
danny
před 2 lety

“O vítězství nebo porážce rozhoduje morální stav mas, které na bojišti prolévají svoji krev”. Napsal jeden pán na začátku 20. století. Ale nejde pouze o bojující armádu. V té samé knize upozorňuje na fakt, že válku už nevedou armády ale národy. I. světová válka mu dala za pravdu. Státy byly nuceny přejít na válečné… Číst vice »

Tatran
Tatran
před 2 lety

Největším nebezpečím pro mír na světě je USA a její USD.