Vítězem je Brusel aneb Veselé volební historky

Piráty nezlikvidovala žádná dezinformační kampaň, jak nyní vytrubují do světa, nýbrž jejich vlastní koaliční partner. Tahle pirátská storka vstoupí do učebnic politologie.

Petr Štěpánek
Petr Štěpánek

Zdroj: FB autora

Piráti strašně toužili volby vyhrát, aby se dredatý Bartoš mohl posadit do Strakovky. Pročež si přifoukli svaly koalicí s plastelínovým STANem. Výsledkem je, že namísto 22 poslanců budou mít 4, zatímco jejich přifukovací partneři z řad Starostů znásobili svůj původně šestičlenný poslanecký klub téměř šestkrát, takže nově bude čítat 33 osob. Ze starostů to dělá zdaleka nejúspěšnější cizopasníky v dějinách českého parlamentarismu. A aby toho nebylo málo, piráti ještě starostům kampaň zafinancovali. Hmmm, tak to je vskutku politický deal století. Na pirátském škuneru bude nepochybně ještě hodně veselo.

Je to vlastně taková nová verze pohádky Jak dědeček měnil, až vyměnil. Vzpomínáte? Zlatou koňskou hlavu za koně, koně za vola, vola za berana, berana za vepříka, vepříka za jehlu a tu nakonec ztratil. Piráti tak strašně moc chtěli vyhrát, až vyměnili svůj poslanecký klub za nic. Ale jsou nyní dozajista šťastní jako ten pohádkový dědeček s babičkou. Chudoba přece cti netratí.

Piráti posloužili jako páternoster. Pro neznalé, to je ten výtah, co jezdí pořád dokola. Starostové se v počtu větším než malém vyvezli nahoru, zatímco piráti si vystoupí v přízemí a půjdou si hledat práci. Je to jeden z nejveselejších paradoxů těchto voleb. Kdekdo tu varoval před nástupem progresivistické levice, rozuměj před piráty, alias komunisty 21. století, leč nikoho nenapadlo, že je vylikviduje ausgerechnet jejich vlastní koaliční partner. Vskutku povedené!

Krutým likvidátorem se ukázal být rovněž Babiš. Komunistickou stranu dvaatřicet let po sametu z parlamentu nevypudili zdejší opoždění antikomunisté, nýbrž právě tenhle jejich oligarchický parťák. Prostě vyluxoval jejich elektorát. A udělal to tak důkladně, že se s tím svezli i sociální demokraté. Jo jo, takhle to končívá, když se levičáci peleší s velkokapitálem. Dobře jim tak. Socani teď mohou prodat Lidový dům, vyplatit nebožtíka Altnera a poslední v břevnovském hostinci U Kaštanu zhasne.

Otázkou je, zdali Babiš zároveň nevyluxoval taky sám sebe. Slovenský oligarcha běžel v těchhle volbách o život. Poslanců sice bude mít stále nejvíc, ale je otázne (tohle slovenské slůvko miluju), k čemu to vlastně bude, až exekutivu ovládnou jeho největší nepřátelé. Navíc, ani jeho hradní protektor není zrovna v té nejlepší kondici.

Naopak fialový Fiala není žádný likvidátor, nýbrž reskátor. Prostě zachránce. V koalici Spolu zachránil hnedle dvě skomírající strany. Takřka mrtvé progresivistické Topce zdvojnásobil sněmovní posádku, čtrnáct poslanců namísto dosavadních sedmi, no nekupte to. A ještě štědřejší byl k lidovcům. Namísto deseti kousků bude nyní v poslaneckých lavicích hřadovat třiadvacet (ne)křesťanských socialistů. A to se vyplatí! Prostě pravičákův sen.

Nadšení bylo v centrále koalice Spolu veliké. Uvidíme, jaké bude vystřízlivění. Také voliči dostanou přesně to, co si zaslouží. Více Bruselu, smrtící Green Deal, zdražení takřka všeho, homosexuální manželství, hafo roztodivných pohlaví a politických neziskovek, multikulti, orwellovské chvilky nenávisti, ještě více politické korektnosti a zabetonovanou Českou televizi na bruselský způsob.

Sláva vítězům, čest poraženým!

4.7 19 hlasy
Hodnocení článku
27 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety

Já jsem s volbami spokojen. Pravice se díky zásahu ÚS spojila, bude někdy Rychetský potrestán? Teď zbývá spojit levici. A zapojit nevoliče. To bude snadné, až nová vláda odkryje karty Už nebudou mítinky pořádat “Miliony chvilek” ale miliony nespokojených. Tak jako Staročechy vystřídali Mladočeši, sociální aspekt převezme ANO, ODS pravici a SPD národní… Číst vice »

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Spočte někdo, jak by vypadalo zastoupení ve Sněmovně, kdyby nebyla 5% hranice ale jen 1,5%?

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Ještě malou vsuvku. Budu zvědavý, jak se voliči “pánbíčkáři” postaví ke svým lídrům, neb sociální a křesťanská demokracie by se měla lišit jen vírou v Boha!

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Miroslave, pouze sníš, jako Babiš v té jeho starší knize, a teď se z toho snění určitě začíná probouzet … Dnešní doba vyžaduje tvrdé nesnící muže činu, jako prezident Zeman .. Když si lid bude přát nové volby, tak mu určitě prezident vyhoví, protože koaličnický výtah neschpných přes 5% volební hranici je podle… Číst vice »

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

Zeman moc možností nemá, přesto si myslím, že si vzal oddechový čas ve VN na promýšlení variant.

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Prezident má mnoho možností, protože je hlavou státu a má nejsilnější mandát od voličů …
Prezidentskou pravomocí je jmenovat premiera a když poslanci nejsou schopní se domluvit tak rozpustí sněmovnu a vyhlásí nové volby a nikdo mu to toho nemůže kecat

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

To sice máte pravdu ale každá vláda musí projít schválení většinou. Ani obě, případné jmenované vlády, menšinové, nemohou vládnout do nekonečna. Proto nechtějí “demo chameleoni” dát předsedu Sněmovny nejsilnější straně, aby nemohl využít třetí možnost. Klíčová bude jejich jednota, tlak na schválení rozpočtu novou Sněmovnou. Zdá se, že zatímní vláda… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Miroslave, naše ústava je zmetek, není proto problém ji využít k vyhlášení nových voleb kdykoliv se prezident rozhodne vyřešit neschopnost sněmovny .. Bez šaškáren s debilní sněmovnou a debilním ústavním soudem, který ji ani neumí bezchybně interpretovat, o rozporu ústavy a ústavním soudem změněného volebního zákona (tudíž jeho protiústavnosti) píšu jinde .. Je to katastrofa… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Zapoměl jsem ti odpovědět na tvůj konkrétní pohled na věc .. Vláda nemusí mít schválený rozpočet, sestaví si “rozpočtové provizorium”, nepotřebuje parlamentem schvalované zákony pro vládnutí, vystačí si s vlastními vládními nařízeními, jednání o nové vládě není časově omezeno, nedostaneli vláda důvěru vládne dál na zakladě pověření prezidentem … Vláda k dlouhodobému vládnutí… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Teď přijdou hrůzy. Babiš měl zakročit. Petr Hampl bez milosti
Andrej Babiš měl možnost zakročit proti České televizi, neziskovkám či tajným službám, ale neudělal to. A doplatil na to stejně jako Trump,

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Ted-prijdou-hruzy-Babis-mel-zakrocit-Petr-Hampl-bez-milosti-679882

cablik
cablik
před 2 lety

Přesně tak vyhrál Brusel a jeho poskoci ale KSČM s ČSSD dojeli na to že zradili svoje voliče a to se neodpouští.

Plebej
Plebej
před 2 lety

Pokud se týče volebního propadu KSČM a ČSSD, pak vidění autora článku je silně povrchní. Leč od něj, jakožto pravicového publicisty, se hlubší analýza čekat ani nedala. Nestála mu za to. A tak se směrem k těm partajím zmohl jen na pošklebek.

BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Autor článku to napsal přesně.ČSSD i KSČM se zcela vykašlala na své voliče. Myslet si, že velmi mírné korekce pravicového premiéra jim přinese nějaké body byla jejich tupost a zaplatili účet. Přitom měli minimálně několik témat, kterými mohli přitlačit ANO ke zdi a mohli v klidu vládnout dál. Možná s ústavní většinou.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Ano, až je mi těch pirátských dětí líto. Už měly vyhlídnuté kanceláře, kde budou sedět, nakoupené barvičky a najednou nic. Pěkně sjetej hejhula ještě nepochopil co to s ním provedli klucí od Starostů co se starosty nemají nic společného. Myslím, že i ten přerostlej, vykulenej chlapec se Spejblem ze Suché Lozi také doteď… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

ČT, ČRo, mainsteam a spol. jsou vůbec spolek za všechny prachy. Serou se o dotace na čapák, které musel shledat za nezávadné Brusel, příslušný úřad u nás a v neposlední řadě nejlepší ministr všehomíra Kalousek, do jehož kompetencí tyto věci přišly. Proč není po sdělovacích prostředcích vláčen tento výtečník a další, kteří dotace přiklepli? Jak tedy fungoval… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Máte pravdu. V normálním světě pokud něco odporuje zákonu, normám, nastaveným kritériím … nemohu proplatit kdejakou hovadinu protože jsem ze zákona zodpovědný. Ale pokud u nás jde odsoudit kantýnskou za zneužití pravomocí protože úkolovala Švejky z rozvědky … co dodat ? Snad jen když tu pravomoc nemám … a “soudce” mě za to odsoudí,… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Z úspěchu pirátstva mám upřímnou radost. 4 pirátští poslanci jsou tolik co nic (to snad ani není na poslanecký klub), nikdo je nebude potřebovat a Bartoš bude koalici platný tolik co mrtvému galoše. Může se šprajcovat kolik chce, nikomu to vadit nebude – i v případě, že by se ten hlouček přeživších bukanýrů… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Snad to bude lekce i pro jejich voliče. Jsou převažně z mladších ročníků, tak snad teď ocení potřebu celoživotního vzdělávání.

maxim
maxim
před 2 lety

Kecama se nic nezmění ….
Koaličníky ojebaný lid ve sfalšovaných volbách by měl rázně požadovat nové regulérní nezprzněné volby …
Že páni Piráti …, přidáte se .. A co Trikolora, Přísaha, Čssd, Ksčm, přidáte se také v nových vychytralích koalicích ???

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

Nebo také jinak ….
Lidé kteří si bez adekvátní reakce nechají kálet od šmejdů na hlavu nic dobrého v životě nečeká, jenom shbená záda a posměch šmejdů ..

toto
toto
před 2 lety

Se vším, co p. Štěpánek napsal, bych souhlasil, kromě jedné věci. Komunisty ani socany nezlikvidoval Babiš, ale oni sami. Socani ztratili své voliče podporou evropanství, antirusismem, a spojenectvím s lesbami, gay a zbrojaři. Komunisté leností svého vedení a neschopností nacházet nová témata a aktivně je prosazovat. Co jim třeba bránilo, aby vypověděli svou poslušnost Babišovi ve… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  toto

Především za ty socany se také velice přimlouvám. Jejich pokrytectví prakticky dosáhlo nedosažitelných černoprdelníků.

adam
adam
před 2 lety
Odpověď uživateli  toto

Soc. dem. zaplatila hlavně za to, že její vládu prakticky permanentně provázely úplatkářské skandály. Voliči už nějak předpokládají, že pravicoví politici kradou jako straky, ale u údajně středolevé strany to jen tak nerozdýchají. Poslední ránu si soc.dem. zasadila, když začala s germanofilní pravicí soutěžit v protiruské hysterii. Komunisté se odrovnali svou neschopností nabídnout… Číst vice »

Vlastimil
Vlastimil
před 2 lety

Osobně mám pocit, že jsem se ocitl o 8 let zpět. U vesla jsou znovu ti samí, kteří svou antisociální politikou a zlodějnami “vytvořili” Babiše. Již před lety pan Keller uvažoval o tom, proč vlastně český osel volí proti svým zájmům. Např. nikdo našemu učitelstvu tak nezvýšil platy jako právě p. Babiš, přesto bylo ve své… Číst vice »

adam
adam
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vlastimil

Naprosto přesný postřeh, Vlastimile. Podrobně jsem si analyzoval výsledky voleb v jednotlivých okrscích na severní Moravě a jsem na své spoluobčany v zásadě hrdý. Nenechali se opít rohlíkem, chápali, co je pro rozhodování podstatné. Stejná analýza Prahy ukázala, jak hluboký příkop mezi námi existuje. Ty napomádované hlavy značkově “voháknutých” mladíků a vyzývavě zmalovaná ústa… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vlastimil

Re: Likvidace Babise uciteli hereckou zumpou -To bych ani nerekl, z grafu jsem videl ze Fialku volila osadka Prazskych a Brnenskych humanouniversit, + pravdepodbne mlade, line, nadute, a v zasade pripitomele ourednictvo a dalsi mladi nefachcenkove…. takze se vlastne stalo dobre, Fialove ODS je vyleci, doufam ze uvidim Topola a Necase zpet u koryta, a nejvice se tesim… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Jen si to vůbec neidealizujte s naší tzv. inteligencí. A to i tou starší. Mám to bezprostřeně z druhé ruky, jak prakticky celá sborovna základní školy táhne za společný liberalistický provaz. Bez ohledu na věk. Naopak ti starší a předůchodoví prokazují vyšší patolizalství Bruselu. Ale jestli mě paměť neklame, za komančů to bylo stejně tak, jen… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol