„Ze Zemana vězeň. Vezmou všechno. Vymetou Hrad.“ Budou se prý dít věci

Někteří političtí hráči ze SPOLU či PirSTAN se podle našich zjištění zalekli, že hladký vznik jejich vlády není vůbec jistý a mohla by se například prodloužit doba vlády dosluhujícího kabinetu Andreje Babiše v demisi, anebo by mohlo přijít úplně jiné řešení.

Zdroj: Parlamentní listy

„Udělají z prezidenta vězně, odříznou ho od nejbližších.“ I toto se ParlamentníListy.cz dověděly při mapování situace kolem hlavy státu a snahy nové politické garnitury ho zbavit pravomocí podle článku 66 Ústavy. Celý proces prý způsobilo několik věcí a výroků, které trochu zapadly. „Chtějí si pojistit vládu. Převezmou všechno, ještě se budou dít věci,“ bylo nám řečeno.

Ústřední vojenská nemocnice odpověděla na dotazy Senátu a konstatovala, že prezident republiky není momentálně schopen vykonávat pracovní povinnosti a patrně to několik týdnů potrvá. Senátoři na tiskové konferenci vzali za hotové, že bude Miloš Zeman dočasně zbaven pravomocí. Jaké bylo pozadí celé této akce a co všechno se může stát? ParlamentníListy.cz sondovaly v politickém zákulisí.

Hospitalizace prezidenta republiky pokračuje druhým týdnem. Miloš Zeman se v Ústřední vojenské nemocnici v Praze léčí s komplikacemi vyvolanými jeho chronickým onemocněním. Zatímco hlava státu pokračuje v léčbě, podle svých spolupracovníků nabírá síly a odmlčela se, část politické scény se pustila do vysoké hry. Součástí prý může být i zpráva ÚVN pro senátory, která tvrdí, že Miloš Zeman není schopen vykonávat žádné prezidentské pravomoci.

Někteří politici „dosluhující opozice“ a nejspíš budoucí vládní koalice podle informací redakce začali už koncem minulého týdne panikařit a spřádat plány, jak si vládní křesla pojistit. Základní důvody k tomu jsou dva. První z nich je, že stav prezidenta Miloše Zemana v nemocnici se nehorší, podle důvěryhodných informací ParlamentníchListů.cz je tomu naopak, a jak nám bylo řečeno z několika zdrojů, tento fakt znají i lidé jako šéf Senátu Miloš Vystrčil či mnozí jiní.

„Už před prezidentovou hospitalizací se prakticky denně objevovaly ‚zaručené‘ zprávy o tom, že je kómatu, že mu zbývají hodiny či dny nebo že dokonce zemřel. Mnozí jeho zarytí nepřátelé a odpůrci už prezidenta viděli mrtvého a začínali slavit, že nebude překážkou v jejich plánech. Když se ukázalo, že to všechno byly lži, začali řešit, co budou dělat,” popsal naší redakci zdroj z prostředí vlády, který je se situací důkladně obeznámen.

Druhým, ještě silnějším, základním důvodem stále sílící paniky v některých politických kruzích je část vyjádření předsedy Sněmovny Radka Vondráčka, které vyslovil na základě návštěvy prezidenta Zemana v nemocnici. Vondráček totiž v médiích řekl, že mu hlava státu během rozhovoru řekla, že co se týče povolebního vývoje, může se Vondráček spolehnout na to, že „bude originální“. …

… Že je, byť možná dočasné, odstavení několika prezidentových spolupracovníků záměrem celé politické hry o zbavení Miloše Zemana prezidentských pravomocí, se shoduje hned několik protřelých politických a zákulisních hráčů, se kterými ParlamentníListy.cz hovořily. „Ještě ani nevládnou, ale chtějí převzít úplně všechno. Úplně. …

… … … Celý text najdete ZDE.

4.7 9 hlasy
Hodnocení článku
73 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lubez
Lubez
před 2 lety

Děkuji panu Okamurovi za postoj vůči panu prezidentovi a štvaní fanatiků ze senátu.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Ano,pan Okamura jako jediný se nejeví jako reklama na havlostoku!

Tatran
Tatran
před 2 lety

Je zcela zřejmé, že pod dohledem dohledem CIA naočkovali Zemana takovou injekcí, aby jej zabili. On sám nás občany vyzýval, abychom se nechali očkovat, a sám na to doplatil. On věděl, že překáží, ale že si sáhnou i na jeho život, to asi ani v tomto usáckém marasmu nepředpokládal. A myslím si, že jej… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

No to už je hodně odvážná teorie

Falka
Falka
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Já tomu názoru docela věřím. Je to i logické – on byl dost velkou brzdou toho, co se sem valí ze “skvělého” Západu. Jen nechápu, proč podlehnul těm podvodům s covidem !!!

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Kdyby se Pan prezident očkovat nenechal,mohl ještě normálně fungovat!

dobrak
dobrak
před 2 lety

Hasenkopf na svém facebookovém profilu upozorňuje, co stojí v § 77 odst. 5 zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, v platném znění: „K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  dobrak

dobraku, neplac, a neremcej, nikdo z tech kdo je u koryta (cili ma moc) te nevyslysi, a mimo toho tech “par delnasu” kteri volili pro OKIho a Andreje, bude mit ted jine starosti. (zradlo) je mozna pravda co rikas, ale podivej se pokud veskery tisk a media budou na strane EUparchantu, tak se to musi dovest… Číst vice »

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

SPOLU A PYJSTAROVÉ jsou nepochybně členy Organizace Sv.Pavel,jehož zasloužilými členy byli fotr udavače a vlastizrádce Havla a stejně tak jeho teplomilný strejda!

Lubez
Lubez
před 2 lety

Babiš předvádí další veletoč tak jako s Vrběticemi. Kdo ho asi drží za k..le?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

…penize….

Pohoda
Pohoda
před 2 lety

Stav prezidenta nebude uspokojivý, zda za to může očkování na covid, které pro tyto ročníky není žádná výhra, nebo jiný problém, nevím, ale co vím, že dnešní „zástupci lidu“, kteří vyšli vítězně z voleb, jsou hyeny, kteří nás chtějí zavést k vedení „Světového řádu“. Kéž by postupovali podobně jako u prezidenta Havla.

Vendol
Vendol
před 2 lety

Pro změnu já bych zase chtěl znát fyzický a psychický stav šéfa BIS, Bezpečnostní informační služby, podpraporčíka Michala Čmoudelky. Před několika měsíci byl mediální hvězdou, komentoval 1. českou fotbalovou ligu, fušoval do předpovědi počasí a v neposlední řadě přijal kandidaturu v soutěži Samec roku. A teď již celou řadu týdnů nic. Dokonce ani jedna pohádka. Ani… Číst vice »

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vendol

Kdyby mu před několika měsíci zatnul Blbiš tipec a nepřipustil ostudu s vyhozením ruských lidí z velvyslanectví,nemusel (možná)končit v opozici.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vendol

Za ten problem s Bis muze Babis, nechal se unest na vlne blba Hamacka

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vendol

Veno, je to jako v te pohadce– “mourenin udelal svou praci, a tak muze jit” tak to asi rikali Britove ale uz davno.. U nas Vrbetice, cesta do Moskvy uz nejsou potreba, Dukovany postavi Westinkhaus, za Vrbetice zaplati stat, a Koudelka je passeeeee….. takze se tes nastava “entloesung”, tenkrat se sice nepovedlo, ale ted… Číst vice »

cert
cert
před 2 lety

Byt to obracene, tak jsou druhy den pred senatem demonstrace. Az se o tom bude hlasovat bude uz pozde.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  cert

Myslíte jako na Letné dovezených Milion havlochcanek?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  anti Havel

Prosím, mírněte se ve výrazech!

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

anti Havel je sice občas expresivní ale myslím že v tomto případě to není zase tak moc. Občas jsem asi i já horší.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Děkuji!.-)

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

PROMIŃTE,ALE NEHODLÁM SE MÍRNIT V NIČEM,CO POJMENOVÁVÁ VLASTIZRÁDCE A KOLABORANTY!

Karel2002
Karel2002
před 2 lety

Opozice vůči Pražské kavárně (tzn. vůči nereformované, mafiánské pravici) sice dostala ve volbách daleko nejvíce hlasů, ale kvůli propadnutí hlasů pod 5 procent, občas velmi těsnému, bude vládnout Pražská kavárna. To je obrovská tragédie pro celou naší zemi. I kdyby se prezident Zeman uzdravil, nemůže vůbec ničemu zabránit. Pravomoci prezidenta jsou velmi… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Sohlasim, za vsim je treba hledat proc byl vysachovan Necas. Sobotkuv prounijjni smer. Nastup Babise a vznik odpurcu Ceske suverenity. Dned jiz tezko bude svoboda.

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Napsal jste, že Babiš by měl být zavřen do vězení. Co by z toho Fiala a spol. teď měli? Babiš je teď i jako vůdce parlamentní menšiny s 92 mandáty stejně bezmocný jako vězeň v Leopoldově. Proč by z něho měli Fiala a spol. dělat úplně zbytečně mučedníka? Myslete trochu. 🙂

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Měl by z toho stejné kulové jako z toho,že utrpěl Pyrrhovo vítězství….které teď ovšem dává na odiv jako výhru všech NEslušných lidí!

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

karle, nevim kterej vul ti napsal ze Andrej by mel brucet. tve tvrzeni ze bude bezmocny jako opozice je hloupost, pokud OKI dostane rozum a prestane s tou svou mantrou o “neprijatelnosti spojeni s tim nebo onim politickym uskupenim” takove kecy byly dobre tak v 1924? kdy se formovaly ruzne politicke strany, a kazdy tam kecal… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Pro Bartoše jsou výsledky voleb úplnou katastrofou, posloužil jako užitečný idiot daleko větším grázlům ze STANu (Béčko TOP09).Jakákoliv jeho vzpoura nemá smysl, nemůže Fialu vydírat odchodem do opozice. Když to udělá, nic se nestane, akorát jeho věrní přijdou o koryta. Může se hádat jen o počet ministerstev, i kdyby ale dostal jen jedno,… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Kadle,

proboha prestan bejt naiva, podivej se ta Fialova koalice je jak Carske rusko v 17 roce, stoji na hlinenych nohou… jak se rikava.

jsem ochoten se vsadit o litr ze se to do pristiho podzimu posere, chces to vzit?

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Babis ma sve misto v krimu jiz zaruceny. Fiala me s problemem tunelovsni penez nezajima.

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Bezva, bude z něho mučedník. 🙂

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

repre za co chces Babise strcit do lochu? mas vztek ze jsi naha prdel a on je v baliku? Pokud te tohle sere, tak se podivej na Bakalu, Kozeneho a dalsi hajzly z ODS, bejvalky z OF, a Klausovo “deti”, a nemel o Babisovi.. rad bych vedel co bys delal na jeho miste, taky bys platil vetsinu dani… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ano, jsem naha prdel co vydelava 75 000Kc měsíčně. Me to staci na klidné ziti. Babis ma jasnou cestu do krimu.

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Nevrátil se nám Indický běžec alias Unknown? Taková povědomá dikce…

Nebo se autor mylně domnívá, že je NR platformou “milionů chvilek”?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

nech toho ses mimo misu, seres si do bot

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Ne ne I tahle zlodějská cháska si uvědomuje že použít článek 66 nebude jen tak. V momentální situaci je to puč. A Zeman je jedinou brzdičkou v jejich konání. Budou mít problémy s podpisem zákonů od prezidenta. Jediná naděje je že se servou mezi sebou. A už k tomu dozajista dochází. Babiš už hraje jejich hru. Viz… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Nevím, jako hru Babiš hraje, ale vím určitě, že se s nimi nedomluví. Pro Fialu a spol. by ale nebylo moc rozumné, kdyby ho nechali zavřít.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Kajo, jsem sice realista, ale ted se na to divam skepticky… a to jak pro Babise, (ted) a potom pro Prazsko-Brnenskou kavarnu, ja bych rekl kamarilu, ktera sice dostane veslo k Cesku, ale brzo se o nej poperou, a “Hin se hukaze” jak rikaval Kozina. proc to rikam, koryt je malo a prasat a svini je moc,… Číst vice »

MON
MON
před 2 lety

Reproduktore ty podporuješ taky ten nehorázný hyenismus odporných zmetků co se derou k moci?

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  MON

V žádném případě. Jen mi vadi velice jednostrany nazor ci smysleni. Volim dlouho Spd a urcite nenam v oblibe Ano ci ty slepence zvane koalice. Diky za primou otazku.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

repro

dobre, pokud volis OKIho, dobry ale snaz se mu vtlouct do hlavy aby prestal byt vlastencem ci patriotem a stal se normalnim Cechem, jaci jsou v malych mestech Ceska a Moravy… ty kecy o patriotizmu patri s Americkou vlajkou na kazdem kandelabru do Ameriky, u nas bysme meli byt Slovansti Cesi

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  MON

Mone

Reprak je hodnej ale strasne zavidi, a pak keca nesmysly

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ty me vzdy dostaneš 🤪 nemam fakt duvod zavidet. Napisu mu jeste dnes. A to fakt.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Tak jak jsem napsal, jiz jsem kontaktoval Spd