Britští zaměstnanci jásají: Brexit je velký úspěch

Nikdy v minulosti se tak rychle nezvýšily mzdy a hodnota práce u řemeslníků. Protože v Británii je prostě boom jako zřídka předtím.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj
Zdroj: Philosophia Perennis,  pro Outsidermedia vybral a přeložil: malymax
O čem německá média mlčí

Explodující mzdy, klesající nájmy, boom hospodářství.

Pro socialistická média je stále těžší prezentovat úspěšný model Brexitu jako špatný.

Jaké pohádky si musíme vyslechnout ohledně Brexitu! Hospodářství na dně, nedostatek odborných pracovních sil, pumpy bez benzínu.

Pravda je někde jinde.

Nikdy v minulosti se tak rychle nezvýšily mzdy a hodnota práce u řemeslníků. Protože v Británii je prostě boom jako zřídka předtím.

Důvod: Kvůli covidu opustilo Británii cca 1,3 milionů občanů EU, v samotném Londýnu přes 700 000.

Co se nyní děje, přesahuje i vlhké sny radikálních odborů. Průmysl se předhání se zvýšenými mzdovými nabídkami, které se pohybují v násobcích toho, co požadovaly odbory.

Johnson zvedl minimální mzdu o 5,7 % , což v praxi znamená, že nekvalifikovaná pracovní síla obdrží minimálně 11 € /hod.

FAKE: Nedostatek plynu.

Již týdny hořekují socialistická média o „chaosu kolem plynu a Brexitu“.

Britové také nadávají na zvýšené ceny plynu, děje se tak také v EU, důvodem v Británii je její hospodářský boom, letos očekávaný růst až o 7 %.A přitom s menším počtem pracovních sil! Zvýšené ceny plynu lze skousnout při zvýšené kupní síle obyvatelstva, na rozdíl od EU, která stagnuje.

V realitě se již chvěje celá EU i se svým „rudým“ mediálním aparátem, neboť britský boom povede k tomu, aby Anglická banka zvedla úrokovou sazbu.

Což může při úroku 2 % a výše znamenat konec panevropského socialismu a jistý konec pro zadlužené Řecko, Itálii, Portugalsko a Francii.

Ve skutečnosti lze tzv. Brexit – chaos přisoudit Rudé EU.

(Spíš té nahnědlé EU! – pozn.red.N.R. – vd-)

 

 

3.7 3 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 2 lety

S BrExitem v zásadě souhlasím, avšak účelově vychvalovat jeho (příznivé) dopady tím, že si vyberu ukázkový segment ekonomiky či segment pracovní síly (aniž bych ji posuzoval jako celek a i s kvalifikovanou předpovědí pro dlouhodobější výhled) mi připadá jako propaganda alias demagogie. V každém případě mají britští politici volnější ruce ve svém rozhodování, jak čelit příštím… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety

Jaké socialistické média- to už nevíte jak ještě dohenestovat slovo sociální nebo socialismus?

cablik
cablik
před 2 lety

Přesně tak nahnědlá EU tu už dlouho nebude čím dřív se rozpadne tak tím lépe pro nás aby jsme neplatili cizí dluhy a nedělali na nás sociální experimenty.