Evropská unie je paralyzovaná a bez sebe vztekem, říká německý politolog Alexander Rahr. Vysvětluje, proč Evropa, hořící hanbou, žádá Putina o pomoc…

EU nemůže postavit novou „železnou oponu“ ani na polských hranicích už z morálních důvodů. 

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj: Politpuzzle, autor  Sergej Kučajev, překlad Pokec24, překlad Janinna

Evropská unie se bojí znovu čelit migrační krizi, ale sama nedokáže najít východisko z těžké situace. Toto prohlášení učinil německý politolog Alexander Rahr.

Úřadující německá kancléřka Angela Merkelová jednala s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Rozhovor se uskutečnil z iniciativy Berlína a tématem jednání lídrů obou zemí byla situace na bělorusko-polské hranici, kde se v současnosti nachází několik tisíc migrantů z Blízkého východu.

Později ve svém prohlášení Merkelová poznamenala, že vyzvala prezidenta Ruska, aby ovlivnil Minsk, aby odvedl uprchlíky od hraniční linie….

Podle Alexandera Rahra, Evropa nemůže přijímat uprchlíky z Běloruska, protože by to bylo vítězstvím Lukašenka, otevře to cestu masové migraci do EU a vyvolá růst radikálních protimigračních nálad, což nevyhnutelně ovlivní výsledky voleb v různých zemí.

Alexander Rahr se domnívá, že Evropa čelící migrační krizi se bojí opakování historie z roku 2015, protože Brusel nemá žádné metody, jak s tímto fenoménem bojovat. Expert připomněl, že před šesti lety Angela Merkelová prohlásila, že není možné postavit zeď, která by uprchlíkům zabránila ve vstupu do Evropské unie. Přesně to však dnes dělá polské vedení bez ohledu na možné důsledky.

Border with Belarus: Poland extends state of emergency

Druhá zeď stojí na polsko-běloruské hranici. Ta první je na maďarsko-srbské.

„Pokud se na polských hranicích postaví zeď, Evropská unie zaprodá své liberální hodnoty. <…> Pokud bude zeď, Evropa se nebude moci studem podívat do zrcadla,“ zdůraznil politolog.

EU nemůže postavit novou „železnou oponu“ ani na polských hranicích už z morálních důvodů.

„To podkope liberální systém a liberální normy v Evropě a posílí pravicové strany v EU,“ dodává Rahr.

V takové situaci se Evropané rozhodli „zapojit“ Rusko. Výzva Merkelové Putinovi podle Rahra znamená, že EU nechce budovat dialog s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem.

Pravda, Moskva zase za ně nechce řešit problémy Evropanů. To znamená, že v blízké budoucnosti se stav věcí na bělorusko-polské hranici nezmění….

„EU nemůže vyjednávat s Lukašenkem. EU ho přece neuznává, ale uznává Tichanovskou. EU považuje pod svou důstojnost platit Lukašenkovi, aby omezil tok uprchlíků, jako tomu bylo v případě Erdogana.  Proto konflikt teprve začíná,“ říká Rahr.

 

4.9 13 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Tak to bohužel je pošahaný liberálové neumí přiznat chybu žádné multi kulti nefunguje. Doufám když tam EU plot nepostaví tak si ho postaví Poláci kteří jsou normální.

panan
panan
před 2 lety

Stud? Co to je v politice EU a bylo to tam někdy?
Autor příspěvku je mizerně informovaný optimista!

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  panan

To se netýká jenom EU, ale celého západu. Jeho celá historie je doslova lemována činy, které jsou na míle vzdáleny morálce a kdy doslova jeden popírá druhý. Ale komu to vadí, že? Prostoduché většině ne a té chytřejší menšině se zavře huba klackem.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

V Palermu začal proces s bývalým italským min. vnitra Salvinim, který je obžalován v souvislosti s blokováním vylodění migrantů. Salvini nepovolil vylodění 147 běženců, kteří byli na palubě lodě nevládní organizace Open Arms. Hrozí mu až 15 let vězení. Já myslím, že by se neměl ztrácet čas a do Palerma přepravit i polského ministra vnitra Kamińskiho… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Inu, koho si EU naložila, toho veze. Dnes političtí eunuchové a možná nejen političtí, vládnou EU. A protože platí rčení, svůj k svému, naše fialová vláda se už nemůže dočkat, až se k nim přidá. Hodnoty, kterých mají neustále plnou hubu, jsou perverzní a jsou to hodnoty jejich, ne naše. Jsou však zrádným lákadlem, zvláště… Číst vice »