Nejvíce proočkované Portugalsko vyhlašuje výjimečný stav a zavádí opatření kvůli covid-19

Portugalsko, jedna z nejvíce proočkovaných zemí na světě, vyhlašuje výjimečný stav a zavádí nová omezení, aby omezilo náhlý nárůst případů covid-19. 

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj Saudigazette, překlad AC24

Portugalský premiér Antonio Costa ve čtvrtek prohlásil, že jeho země se od 1. prosince vrátí ke “stavu nouze” s posílenými opatřeními k omezení nákazy virem covid-19.

Ve všech uzavřených prostorách bude opět povinné používat obličejové masky, rozhodla ve čtvrtek Rada ministrů.

Digitální očkovací průkaz covid-19 bude rovněž povinný pro vstup do restaurací, hotelů, barů a klubů, na sportovní akce a do tělocvičen.

Ti, kteří budou chtít vstoupit do domovů důchodců a zdravotnických zařízení nebo navštívit významné kulturní či sportovní akce, budou muset předložit negativní test bez ohledu na to, zda jsou očkováni.

Costa uvedl, že “prvním opatřením, které bude přijato, je posílení očkovací kampaně posilující dávkou”.

“Vláda včas získala potřebné množství dávek vakcíny, které mají být podány každému Portugalci,” uvedl Costa a dodal, že země je “připravena očkovat způsobilé děti”.

Negativní test bude povinný pro všechny cestující letící do Portugalska, přičemž v případě nedodržení budou pro letecké společnosti stanoveny “silně zvýšené sankce” s pokutou 20 000 eur na cestujícího.

Za posledních 24 hodin bylo v Portugalsku zaznamenáno 3 150 nových případů nákazy virem covid-19 a 15 úmrtí. Kumulativní součet od začátku pandemie činí 1 133 241 nakažených a 18 385 úmrtí.

 

4.7 6 hlasy
Hodnocení článku
24 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Tatran
Tatran
před 2 lety

A to nedávno mávala čarodejnice Jílková ve svém pořadu čísly o tom, jak jsou na tom dobře Portugalci, protože mají naočkováno téměř 100 % obyvatel a ejhle, jen potvrdila to jak jsou americké vakcíny nespolehlivé a zabíjí stejně očkované jako neočkované.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Píšete trošku nepřesně. Ano, vakcíny jsou nespolehlivé, ovšem zabíjet mohou jen ty očkované (což se jim v mnoha případech i zadařilo!). Na neočkované si své zuby může brousit už jen virus. Který si ostatně zuby úspěšně brousí i na ty píchnuté.

Plebej
Plebej
před 2 lety

Jakkoli je nepatrný, tak i Gibraltar se pyšní(!) 100% proočkovaností. A nyní jeho polit. představitelé – jsouce u zdi beznaděje – vyhlašují lockdown. Experimentální vakcíny totiž nezabraňují opětovné nákaze a jejímu přenosu mezi lidmi. Snad aktivují imunitní odpověď na tu nákazu, ale!, za jakou cenu? Mnoho lékařů (snad i oprávněně) totiž upozorňuje na řadu rysů… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety

Zde z odborných kruhů USA pravdivá odpověď na covidteror za
použití biologických zbraní covid a “vakcína”.
Doporučuji poslechnout. To relevantní od 18/58

youtube.com/watch?v=s-8XV8lYyQY

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

pošlete dál.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

Poněkud mě překvapilo, jak otevřeně a nekompromisně se paní Rychtaříková proti celé covid agendě staví, a navíc s nadhledem podpořeným znalostí řízení globálních procesů (Pjakin by asi mluvil o konceptuální gramotnosti). Toho se asi nedostává lidem jako je pan Mira v této diskusi. Ta první stručná přednáška p. Blahy je dobrým úvodem pro zamyšlení nad cíli… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol
vachav
vachav
před 2 lety

Když čtu zdejší komentáře,soudím,že se s odborníky roztrhl pytel.Já si myslím,že zásadní problém současného světa včetně covidu je přemnoženost živoč.druhu Homo sapiens sapiens a z toho důvodu logická postupující degenerace. Je nás moc a všichní do všeho žvání!

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  vachav

Moc… Jak kde, žejo. Určitě ne nás, domorodých středoevropanů.

JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

No, na vymření také nejsme. Jsme zhruba na 80 místě z 240, tedy v první třetině. Evropa jako taková je přitom nejhustěji zalidněný kontinent. Coby introvert asi nemůžu moc objektivně hodnotit, každopádně přijde mi stále obtížnější najít místa, kde nehrozí setkání s lidmi. Za čím si ale stojím je to, že blbství prosperuje… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  vachav

Kde kdo. Svatá pravda.

Mira
Mira
před 2 lety

Často odpůrci píší o tom, že vakcina je obchod neboli byznys. A co není? Jednak to je obchod, jednak to pomáhá, jednak to není zázračná vodička, ostatně jako každý lék. A k té minulosti – některé očkovací látky změnily svět a zlikvidovaly černé neštovice, dětskou obrnu, tuberkulozu a mnoho dalších. A peniciln ? “V roce 1941 přišel první… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  Mira

Není vám podezřelé, jak vakcíny, kterou jsou u nás používány a propagovány, jsou málo účinné, mají krátkou dobu účinnosti počítanou ne na roky ale na měsíce?

Mira
Mira
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Začali na tom pracovat, když začala pandemie. Lidé by chtěli “nemožné ihned, zázraky do tří dnů”. Já jsem pracoval ve vývoji a tam se nedá pracovat na povel, to není jako ve výrobě, že se vydá rozkaz. Vývoj někdy trvá dlouho, někdy k cíli ani nedospěje, i kdyby to byl zlatý důl. Nakonec… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Mira
JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  Mira

Když jste dělal ve vývoji, tak tam bylo normální, že nefunkční prototypy se i s vadami pouštěly do distribuce, firma kasírovala miliardové zisky a byla dokonce zbavena závazků plynoucích ze záručních podmínek? Co jste to vyvíjel? Také něco v tak “bezvíznamné oblasti”, jako je obchod s lidským zdravím? K těm vakcínám, není to “lepší než nic”… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  Mira

Jo. Až na to, že je sakra rozdíl vakcínami a “vakcínami”. Opakujte si pro sebe stokrát: mRNA – není – vakcína !!! Nebo radši dvěstěkrát.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Portugalsko je na tom zatím ještě dobře. Zatím. Jen dodám, že moje známá, zapřísáhlá obhájkyně očkování dostala takový koronavirus, že leží doma jako lazarka neschopná pohybu a měla na hraně odjez do nemocnice. No moji zmínku, že takový průběh nemoci můžu jako neočkovaný taky mít, mi odpověděla, no jo ale já… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ještě dodám. Stále se hledají skupiny nemocných lidí (nyní frčí cukrovkáři), kteří jsou covidem nejvíce ohroženi. Ale nikde jsem až tak neslyšel že úplně nejvíce jsou ohroženi kuřáci. Asi mám smůlu. Ale v mém okolí je několik superkuřáků, kterých se covid téměř netýká a když už ho dostali tak trpěli jako ostatní,… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety

S očkováním proti covidu je to stejné jako s liberální demokracií, nefungují, ale opice na západě se jich drží jako ho*vno košile … Pro svoji opičí omezenost nevidí jak perfektně funguje u číňanů komunistický socialismus a u indů, japonců, afričanů i číňanů (nevytrubují to ale do světa) léčba covidu lékem pro koně … To že… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

Stejné je to i se španělskou a čínskou chřipkou, z obou se staly smrticí epidemie v důsledku očkování … Mnoha opicím je to nepochopitelné, když se dokáží polidštit ať si najjdou celé století potlačovaná svědectví a zjištění o očkovacím byznysu a mánii v západních armádách za první sv. války ..

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

Španělská “chřipka” před 100 lety se rozšířila v západních armádách, údajně “přeskokem” ze zvířat, je ale na tu věc i jiný názor …. V 1.sv.válce také velmi prosperoval vakcinační byznys a vojáci byli očkováni proti různým nemocím, nejvíce proti tyfu vakcínou která byla vyráběna z krevního sera tyfem nakažených koní ( dnes se např. vakcína proti… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

U nás je o tom dobrá zpráva v Lékařských listech někdy kolem r.1920, kdy pitvy provedli lékaři čs.legií v Terstu u navracejících se z války zemřelých vojáků na šp.chřipku … Takže šp. chřipka byla pitvami prokázána jako nemoc krve s celkovou sepsí organismu, v jejímž základu “mohlo být nejpravděpodobnějí očkování”, a dál se rozšířila jako z toho vzniklá reakce… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

Západ už neumí nic nabídnout tak jejich firmy bohatnou na rádoby vakcíně proti koráku proto také vyváděli proti Sputniku. Skopčáci nařídí respirátory a Češi hned musí taky asi jich mají mnoho na skladě.

spartak
spartak
před 2 lety

Boj proti nákaze ve společnosti která je bujará a nevázaná ,to nemůže dopadnout dobře.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Tady jde spíše o to, že cílem akce je nacpat do lidí, včetně dětí a brzy i kojenců “šmakuládu”. Takže se přijímají naprosto šílená rozhodnutí o bezinfekčnosti někoho, kdo bezinfekční být nemusí. No a druhý faktor, že se neřeší nemocní. Člověk je buď pozitivní a nebo hospitalizovaný. Nedělá se prakticky nic, aby se rozlišila nemoc a pozitivita,… Číst vice »