Stanislav Novotný se ptá Alice Tomkové, co se stalo s praktickými lékaři a primární péčí (video 07:49 i přepis do textu)

Epidemiologové, to je věda, která je statická, nemá svůj vývoj, kromě toho, že covid je nová diagnóza. Takže ani epidemiologové, kteří zkoumali jiné infekce, s tím zkušenosti nemají.

Stanislav Novotný
Stanislav Novotný

Zdroj: O čem se mlčí, RumbleOutsidermedia

Stanislav Novotný (předseda Asociace nezávislých médií)
Dobrý den, Vážení diváci! Z proticovidového bojiště přicházejí stále nepochopitelnější zprávy. Porušuje se Ústava i další normy nižší právní síly. Před soudními rozhodnutími nemají respekt ani ministři, na frak dostává logika a někteří lékaři si už pravděpodobně nedokáží vzpomenout na Hippokratovu přísahu. A politici a jejich takzvaní experti hledají cesty, jak vydíráním, segregací či mediálním skandalizováním přinutit neočkované k vakcinaci. Přitom jimi nakoupené experimentální vakcíny jsou stále nevěrohodnější, jelikož zcela zjevně nechrání před nemocí ani očkovaného ani jeho okolí a k potvrzení jejich bezpečnosti chybí validovaná data. Zato u největších propagátorů vakcinace byly zjištěny tak výrazné komerční zájmy, spojené s očkováním, že je s podivem, že tyto osoby bere někdo vážně a dává jim vůbec mediální prostor. A znovu lockdowny a znovu neadekvátní proticovidová opatření s těžkými sociálními dopady na příští generaci. Kde je nějaký důraz na primární péči a pacienty, kde je skutečný zájem o jejich zdraví? Ve studiu sedí známá lékařka paní Alice Tomková a já se jí ptám: Jak je to s našimi lékaři, co dělají s primární péčí, co se s nimi stalo?

Alice Tomková (lékařka)
Myslím si, že to je všechno motivováno obecně strachem, který jednak vyvolávají média, jednak samozřejmě i takzvaní, pro mne samozvaní odborníci. Myslím, že veřejnost musí uznat, že v České televizi nebo v Českém rozhlase figurují pořád ta samá jména, většinou ještě i nelékařů: prof. Hořejší, dr. Smejkal, dr. Maďar, dr. Prymula. Částečně jsou to lékaři, částečně epidemiologové. Epidemiologové, to je věda, která je statická, nemá svůj vývoj, kromě toho, že covid je nová diagnóza. Takže ani epidemiologové, kteří zkoumali jiné infekce, s tím zkušenosti nemají. Ale my všichni posloucháme, oni sami vyvolávají strach a řada lékařů tomu strachu podlehla, přestože všichni lékaři jsme složili státní závěrečnou zkoušku z veřejné zdravotnictví a měli bychom vědět, že o epidemie mluvíme při počtu nějakých 1600 na 100 000 obyvatel. Bavorský model, v Bavorsku bylo vyhlášeno strašné omezování občanů vlastně na základě 534 „nemocných“ nebo možná jenom testovaných, ani ne nemocných, na 100 000. Bylo by dobře, aby žonglování čísly taky někdo správně uchopil a lidem to prezentoval jinak než to prezentují tady ti samozvanci.

Stanislav Novotný (předseda Asociace nezávislých médií)
Není podivné to, že to jsou lidé, kteří jsou pravděpodobně docela zainteresováni na tom, aby se vakcinovalo, vakcinovalo a vakcinovalo?

Alice Tomková (lékařka)
Možné to je, ale myslím, že je tady potřeba se spíše konečně probudit. Kromě normální veřejnosti probudit i lékařskou veřejnost, což se už děje prostřednictvím paralelní lékařské komory, která vzniká. Ale i prostřednictvím každého jednotlivce, který začíná prohlížet to, že je asi zvláštní, že vakcinace nefunguje nebo minimálně funguje jinak než se očekávalo. Z toho mám radost. Na druhou stranu bych chtěla, když tady spolu takhle mluvíme, aby to bylo bráno i třeba jako povzbuzení pro obyčejné lidi, že je potřeba mluvit o primární péči, že covid je diagnóza, která by měla být řešena mezioborově. A to se neděje. Děje se to opět, jak říkám, samozvanými odborníky, kteří straší veřejnost. Je potřeba, aby každý obor přispěl svým, co on pozoruje v praxi, a to se složilo jako mozaika do jednoho závěru, což se neděje. Samozřejmě primární péče selhává i trošku navigací pana prezidenta Kubka, který celý minulý rok posílal noční e-maily ve smyslu „hlavně chraňte sebe, lékaři“. Téměř jakoby ponoukal k tomu, aby tu Hippokratovu přísahu nedodržovali. To se nemá dít. Samozřejmě lékař je tady pro to, aby na pacienta sáhnul, aby s ním mluvil, aby mu pomohl. V primární péči, když je dobrý praktický lékař, dneska už existují rukověti, jak pomoci pacientovi s covidem.

Stanislav Novotný (předseda Asociace nezávislých médií)
Množí se případy, kdy lékaři odmítají neočkované. Odmítají poskytnout tu primární péči!

Alice Tomková (lékařka)
Nejenom tu primární. Alespoň co jsem slyšela, že vyžadují spíše test, to znamená: „ke mně může přijít jenom otestovaný člověk“. Přitom do primární péče by měl samozřejmě přijít nemocný člověk a je úplně jedno, jestli je testovaný anebo není. To jsou spíše výjimky, alespoň doufám, že to jsou výjimky. Ale setkala jsem se i s tím, že třeba v středočeské nemocnici se strašně ošklivě vyjadřovali k rodině, která přišla neočkovaná, s maminkou a chtěli péči. Tak to je jakoby druhá kategorie člověka nebo druhá kategorie pacienta, což by také být nemělo. Samozřejmě jsme vystudovali medicínu pro to, abychom pomáhali lidem a stejně jako Jan Jesenský nebo svatá Zdislava na pacienta šahali. Myslím si, že k tomu by se měli vrátit. Ráda bych tady sdělila lidem, že není potřeba se covidu bát. Staří lidé, když dostanou… nebo obecně někdo čeká na vakcinaci a pomůže mu to v překonání strachu, že si myslí, že mu pomůže. Ale i to je fajn, protože psychosomatika funguje, za to jsem vděčná. Samozřejmě by se měli respektovat i lidé, kteří vakcinaci nechtějí. Když už ke covidu dojde, tak by se lidé neměli bát se léčit, vyžadovat od svého praktika, protože dneska už existuje způsob, jak léčit nebo minimálně covid překonat.

Stanislav Novotný (předseda Asociace nezávislých médií)
Jak vy sama léčite covid?

Alice Tomková (lékařka)
Já jsem „kožařka“, ke mně se dostanou spíše ti lidé, kteří nechtějí přiznat diagnózu, takže jsem takový paralelní praktický lékař. Proto tak o tom mluvím, jsem to konzultovala se svými kamarády, jak praktiky, tak anesteziology. Takže vím, že i běžný praktický lékař, když má ve svém regionu nějaké lidi, kteří jsou vyloženě rizikoví, jim může pomoci jenom tím, že je bude sledovat, že jim dá oxymetr a v případě nějakého zhoršení saturace kyslíkem je schopen mu poskytnout kortikoidy, fraxiparine, antibiotika. Covid lze včas zachytit, jenom je potřeba vyhmátnout moment, kdy začne reagovat nebo se nemoc přehoupne z klasické virózy do autoimunity, do toho patologického, do sraženin v plicích, toho, co by už nemělo být. Lidi by měli vědět, že v České republice k dnešnímu dni bylo „pozitivních“ 1 900 000, ale nemáme tady o pětinu národa méně. Máme tady lidi, kteří to přežili a je potřeba právě více tlačit na primární péči, aby to fungovalo. A zrovna tak by bylo fajn, kdyby lékaři, kteří jsou na intenzivních lůžkách, aby lidi nestrašili. Oni mají pohled úzký, vlastně už nevědí, proč se jim tam lidi dostali, na akutní lůžka. Nemusí to být jenom tím, že jsou neočkovaní. Ono je to často právě selháváním primární péče a nebo právě selháním toho, že lidé nechtějí přiznat covid, takže si ho strašně dlouho nějakým způsobem pokoutně léčí doma a pak se tam dostanou. Tedy opět, myslím si, že je potřeba mluvit.

Stanislav Novotný (předseda Asociace nezávislých médií)
Není problém, že lékaři jsou také až pod dryáčnickým mediálním tlakem?

Alice Tomková (lékařka)
To je to, co jsem zmínila nebo naznačila na začátku. Přesně tak, mne tohleto mrzí. Pan profesor Žaloudík měl tendence, skloubit veškeré obory, aby se o tom hovořilo, aby tohle přesně fungovalo, aby fungovala primární péče. Díky dobře fungující primární péči se lidé na akutní lůžka nemusí vůbec dostat. Ale jak říkám, ono je tady vlastně patologické úplně všechno, normálně by to takto nefungovalo, kdybychom covid neměli, ani rok a půl téhle masáže, tak by všechno bylo úplně jinak. Oni už opustili standardní mechanismy léčby, ale nestandardně se chovají i lidé, pacienti.

Stanislav Novotný (předseda Asociace nezávislých médií)
Moc děkuju za rozhovor. A s Vámi, milí diváci, se těším na další pokračování cyklu O čem mlčí.

 

5 5 hlasy
Hodnocení článku
33 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 2 lety

Docela bych přivítal radu právních expertů, jak úspěšně čelit finančním sankcím, které na lidi odmítající “vakcinaci” připravuje vládní vyhláška o povinném očkování proti CoVidu.

haf
haf
před 2 lety

absolutně nechápu odmítače očkování. samosebou, že je to kšeft, samosebou, že nikdo nezná dlouhodobé účinky vakcíny přesně, ale není to z ničeho vybudovaná vakcína, navazuje na léta výzkumu vakcin proti jiným virovým onemocněním a má nyní k dispozici i údaje, které svědčí pro její účinnost. Souhlasím s tím lékařem, který řekl a to dost ostře –… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Především to není vakcína !!! Když už chcete mentorovat a dávat na odiv svou nechápavost, tak si aspoň zjistěte co to je vakcína a proč tento testovací šmejd proto nemůže být vakcínou !!! Pak si položte otázku proč vakcinace a proč ne léčení, jak by to správně mělo být. Ale že se vůbec… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

no pravda, jak jsem mohla zapomenout, že pod nickem Milan k nám hovoří světová kapacita v epidemiologii. víte, proč se neléčí covid? snad proto, že na něj nění dosud specifický lék, bych řekla… ale on se léčí, léčí se příznaky a tělo se vakcinací připtravuje na vpád viru, posiluje se imunita…zatím pouze takto.… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Na webu “První zprávy” upozorňují na výsledky výzkumu, který ukazuje na zvýšená rizika kardiovaskulární vakcíny proti CoVidu.
Zde: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/vyzkum-potvrzuje-zvysena-rizika-kardiovaskularni-vakciny-proti-covidu/

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

jaký průzkum z kolika respondentů a kdo vykonal? Mohu znát fakta? nějak mi hlava nebere, že vakciny v době, kdy aktuně hrozí apokalypsa je třeba zkoumat několik let, než se užijí, pokud vůbec, ale anonymní výzkum potvrzuje cokoliv, zvlášť šťavnatý je postřeh, který dle mínění autorů zvyšuje věrohodnost tvrzení…Nejde o porovnávání skupin jedinců jako… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

… pokud umíte anglicky, přečtete si podrobnější originál (v českém článku na něj přece dávají odkaz). Netroufl bych si klasifikovat podobné sdělení jako blábol nemající vnitřní logiku.

V jednom souhlasím, bláboly nemívají vnitřní logiku. Tímto je můj souhlas ohraničen.

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

jo, jistě budu číst bláboly a to ještě z USA, abych se poučila… to je i u nás dost zdrojů, třeba i mezi lékaři…..

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Je vaším právem těm vakcínám důvěřovat, stejně jako je svatým právem těch druhých být obezřetnými. Sama paní MUDr. Tomková k vakcínám přece konstatovala, že i dnes scházejí validační data o účinnosti vakcín i možných (post)vakcinačních komplikacích. Mně osobně také schází to, co dr. Tomková nazývá primární péčí. Totiž, léčení pacientů ihned poté, co se… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

omlouvám se … Jiný lékaři, např. .. Jiní lékaři, např. MUDr. Thon a další ..

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

samosebou že toto právo každý má…. ale končí jeho prosazení v okamžiku, kdy kvůli tvrdým a  naivním hlavám jsou nemocnice plné a jiní pacienti se tam nemusejí dostat včas. nedivím se praktickým lékařům, že omni přistupují k neočkovaným zvlášť obezřetně… taky bych to na jejich místě dělala.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Asi jste neposlouchala dost pozorně, co ta MUDr. Tomková řekla. Nebo vůbec? Ona přece vakcinaci jako takovou nezatracuje, ale nelíbí se jí absence primární léčby od úrovně praktických lékařů, jak tato byla navržena např. dr. Thonem (jakkoliv zatím stále jen na úrovni experimentální léčby). Schválení postupu jako standardní léčebné procedury je… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

takže léčba na úrovni léčby experimentální z dílny jednoho imunologa je třeba, je potřeba ji rozšířit, kdežto vakcínu, na které pracovaly celé imunologické týmy světa je třeba zavrhnout? nebo vyčkávat? tak to je fakt skvělý nápad……

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Ne není to alternativa.
Používejte důvěryhodné zdroje a né pana Thona.
Zítra jdu na třetí dávku a jsem na to hrdý. Já nebudu mít zatížené svědomí, zda jsem někoho nenakazil a on mohl zemřít.
Je mě líto že jsou na světě i tak bezohlední lidé jako vy.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Oceňuji vaši snahu neškodit jiným i víru v to, že virus dál neroznášíte. Pokud ale opravdu máte pocit, že se po naočkování (vakcinaci) stáváte pro své okolí bezpečným, jste na omylu. I lidé očkovaní mohou opakovaně onemocnět, stejně jako infikovat další osoby (byť jistě nechtěně). A taky k tomu skutečně dochází, to není jen jakási hypotetická… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Mám občanské právo na mé vidění světa. O osobě pana Thona: je dohledatelné jak se vyjadřoval tuším 13.1.2021 Opak jeho postoje dnes. Nehledě na jeho kontroverzní vyjadřování o promořování a soužití s viry. Dle jeho názoru i obrna by se neměla očkovat. Pěkně děkuji za takového odborníka. A to mé nakažení a nakažení jiného, je přeci jasné… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Nepodceňujte, prosím, své diskusní partnery. I oni leccos pochopit dokážou. Osobně se domnívám, že nákaza může být eliminována jedině uvědomělým dodržováním celého komplexu protiepidemických zásad (respirační ochranou, respektováním zásad pro sociální kontakty, hygienou, očkováním a účinnou léčbou). Spoléhat jen na jedno z těch opatření, např. na tu vakcinaci, nepovede k žádoucímu efektu. To protože zatímní… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

vy myslíte, že když nás bude dost očkovaných boj s covidem skončí, všichni se seberou a půjdou domů? a není vám divné, že odpůrci vakcinace se do značné mír překrývají s těmi, kteří nechtějí nasadit roušky mezi lidmi? Jinak vakcína je potřeba jsme uprostřed krize, podle vašich slov, když vidím tonoucího, měli bychom se… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

a nevad, že u mnoha nemocí v podstatě univerzální spásu očkování znamenalo? samozřejmě bylo to tam, kde nedocházelo k tak rychlým zmenám v genofondu původce.

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

rozhodně se stává pro své okolí bezpečnějším a to ve dvou směrech, jednak sám může šířit nákazu jen třetinově proti neočkovaným, tyto údaje již k dispozici jsou a jednak neleží díky své naivitě na lůžku JIP… a asi ani nebude ležet, takže to lůžko mohou využít ti, kteří se na svém stavu nepodepsali sami.… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

… máte dost výběrovou představivost. Stejně tak to platí i naopak, totiž že se očkovaní stávají vůči všem (a ne jen neočkovaným) v jednom směru nebezpečnějšími. Totiž v tom, že pokud se opakovaně infikují, stávají vironosiči se schopností nakazit své okolí, nemusejí o svém onemocnění ani vědět. Jistě jste zaslechla o tzv. bezpříznakovém onemocnění. Už to opakuji… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Už mám dvě a další si můžou strčit do těch svých prolhaných [_T_] to radši oželím nákupy v zahraničí a hospoda mě též nebere. Koupím si pivo a rum domu a bude to levněji. Však se přiznávají že do lidí bodají nefunkční a škodlivé sra?ky.

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

kde se k tomu přiznali? kde napsali, že jsou to škodlivé dryáky? že jsou nefunkční? naopak, pokud umírá více neočkovaných nežli očkovaných, více neočkovaných leží na JIPkách s plicní ventilací a u  očkovaných je tento stav výjimkou, spíše to vypadá pro mé laické oko, že jsou vakcíny užitečné. samosebou ne jako potravinové doplňky… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Člověče neslyšíte to že prý leží v nemocnici i ti co očkovaní jsou takže ty „slavné vakcíny jsou nefunkční. Spekulují že sníží platnost očkování a budeme chodit každých půl roku tak to teda ne.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem cablik
haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

patrně ano, i oni se tam dostanou, ale jejich počet je radikálně nižší a jejich smrt či kritický stav ojedinělý…u neočkovaných tomu ale tak není. Proč?

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

no já, pokud mi to zvýší šanci na přežití, budu chodit třeba každý týden…

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

jo a —prý leží i ti očkovaní – to je fakt přesvědčivý zdroj

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Cablik, naskakuješ na hrábě. Haf haf buď vůbec nemá tuchy o tom, k čemu slouží globálním elitám spuštění covid agendy nebo jde o návrat jednoho z našich milých trolů. V prvním případě narazíš na bariéru, přes kterou neprojde nic, co se nějak vymyká majnstrýmovým podáním, v druhém jsi vystaven spokojenému úšklebku. Ostatně jsem si nedávno říkal.… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

nejen to, haf taky nebude obalovat hlavu alobalem a dokonce ani nečeká na v esmírnou loď, která jej po smrti vezme na palubu…

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

No, koukal jsem i na diskuse pod jinými články a domnívám se, že o trolování se u vás nejedná. Ovšem vaše argumenty v této diskusi s Plebejem a Cablikem byly slabé, celkově diskuse slabá. Proto jsem se ani do žádné nepouštěl. Tím méně je mi pochopitelná alobalová čepička, no budiž. Ale jeden návrh mám. Odmítáte americké zdroje,… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Jo a odkaz – deklaracelekaru.cz

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

To tě cablo nikdy nenapadlo že možná díky těm dvěma jsi nic neměl?
Nepodléhej běsnícímu davu.

Milan
Milan
před 2 lety

Jen tak na okraj. Když je řeč o pročkovanosti, je to myšleno paušálně, tedy včetně dětí a nemluvňat. Jenže děti do čtrnácti let z tohoto paušálu tvoří cca 15%. To jest, že do oné skupiny opvrženíhodných odmítačů je započítáno i oněch15% dětí. K tomu nutno připočítat 7% dětí od 14-ti do 18-ti let. Takže… Číst vice »