SVR: Něco podobného jsme viděli v Gruzii v předvečer událostí roku 2008

Představitelé Washingtonu v poslední době aktivně zastrašují mezinárodní společenství, které se má údajně připravit na ruskou „agresi“ proti Ukrajině, a přinášejí svým spojencům a partnerům nepravdivé informace o koncentraci ruských jednotek.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj:  SV R, překlad a zpracování První zprávy, na snímku : Vlaky s ukrajinskými tanky mířícími k Donbasu

„Podle došlých dat přináší americké ministerstvo zahraničí diplomatickou cestou svým spojencům a partnerům naprosto nepravdivé informace o koncentraci sil na území Ruska pro vojenskou invazi na Ukrajinu. Američané vykreslují strašlivý obraz toho, jak hordy ruských tanků začnou drtit ukrajinská města, a přesvědčují je, že mají nějaké „spolehlivé informace“ o takových záměrech Ruska,“ uvedla tisková kancelář ruské zahraniční rozvědky federace (SVR).

SVR také vyjádřila překvapení nad rychlostí, s jakou se „dříve docela slušný zahraničněpolitický útvar mění v hlásnou troubu lživé propagandy“, přičemž poznamenala, že tyto výmysly „nejsou tak neškodné, jak by se mohlo zdát“.

„Citát připisovaný ministru propagandy nacistického Německa Josephu Goebbelsovi zní: ‚Čím je lež zrůdnější, tím ochotněji jí dav věří.’ Taková linie samozřejmě zapadá do protiruského kurzu Západu. Mnohem více nás znepokojuje, že taková agresivní propaganda stimuluje kyjevský režim k vybudování vojenského uskupení na Donbasu, k obnovení ostřelování civilních objektů,“ uvedlo tiskové středisko.

SVR poukázala na došlé údaje o plíživém postupu ukrajinských pozic hluboko do tzv. šedé zóny podél demarkační čáry a také o koncentraci sil a prostředků ukrajinských ozbrojených sil v příhraničních oblastech s Ruskem a Běloruskem. .

„Spojené státy a jejich spojenci nadále plní Ukrajinu zbraněmi, podporují používání dodaných zbraní, včetně útočných bezpilotních vzdušných systémů, za účelem provádění vojenských provokací,” upozornila zahraniční zpravodajská služba.

Ukrajina ukázala mapu hrozící „ruské invaze“

Zahraniční zpravodajská služba vyjádřila extrémní znepokojení nad provokativní politikou Spojených států a Evropské unie, která „ která záměrně posiluje v Kyjevě pocit beztrestnost“.

„Podobnou situaci jsme pozorovali v Gruzii v předvečer událostí v roce 2008. Poté Michail Saakašvili „utrhl řetěz“ a pokusil se zničit ruské mírové síly a civilní obyvatelstvo Jižní Osetie. Přišlo ho to draho,“ uvedla SVR v prohlášení.

4.7 14 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Spojené státy vypracovaly scénář použití jaderných zbraní proti Rusku
https://cz.sputniknews.com/20211123/spojene-staty-vypracovaly-scenar-pouziti-jadernych-zbrani-proti-rusku-16615011.html

Lavrov označil americké sankce proti Nord Stream 2 za nehorázné
https://cz.sputniknews.com/20211123/lavrov-oznacil-americke-sankce-proti-nord-stream-2-za-nehorazne-16611215.html

„Hodní hoši z wehrmachtu.“ Reflex vytasil nacistické snímky z východní fronty a pobouřil uživatele
https://cz.sputniknews.com/20211123/hodni-hosi-z-wehrmachtu-reflex-vytasil-nacisticke-snimky-z-vychodni-fronty-a-pobouril-uzivatele-16616160.html

cablik
cablik
před 2 lety

Jo tomu se dá věřit ty „odporní podlidé” manévrují se svoji armádou na svém územím jen ať to fašisti zkusí a bude po banderovcích i po jejich nacistických páníčcích.

shoty
shoty
před 2 lety

Čo tie stovky ešalónov, po nociach smerujúcich cez Slovensko do Ukrajiny?! Vládlo ticho po pěšině.
Kto celé toto nebezpečné teátro sleduje, musí mu byť na zvracanie. A čo my v tomto spolku šialencov robíme…Tušil niekto v 89-om, že budeme mať vojakov v Iraku, v Afganistane, či pri ruských hraniciach?!

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Za pár týdnů se ujme nepřítel vlády i u nás. A bude tak silný, jak moc mu to dovolíme.

kolokol
kolokol
před 2 lety

Zase nějaké to strašení z jedné strany a znepokojení z druhé. Ale realita je taková, že americké námořnictvo odvolalo mimořádné cvičení v Černém moři, Merklová se domluvila s Lukašenkem (kupodivu ne Tichanovskou) ohledně krize na hranici s Polskem, a Borrell dal najevo, že kvůli Ukrajině EU do konfliktu s Ruskem nepůjde. A stačilo k tomu Rusům sestřelit nějaký šrot z orbity… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol
anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Člověče zlátá,Vás je tady škoda….za Váš komentář máte 100 bodů!.

Ivanhoe
Ivanhoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Nelze malovat obraz na růžovo. Probíhá klasická “studená válka” a všechny strany (jsou TŘI) konfliktu manévrují a faktem je, že situace je na “ostří nože”. Stačí náhodná událost a ze studené války je rázem horká. Kterého politologa (VVP) máte na mysli?

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ivanhoe

Beru to šmahem: Já vím. To je odpověď anti Havlovi. A zároveň vřelý dík za udělených 100 lajků. Konečně se mi dostalo na alternativě zadostiučinění. K té náhodě. Spíš si myslím, že by k té náhodě mohlo dojít záměrně. Ale jak říká VVP, situace je momentálně pro válkychtivé nepříznivá. A teď razablačénije sámovo… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol
tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

V tom případě jste vůbec nepochopil ideu a podstatu bolševizmu. Ostatně jako spousta lidí v celém světě.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Já se ani nesnažím pochopit, že člověk s takovým politickým rozhledem, vzdělaný v oblasti řízení sociálních supersystémů, člověk zjevně čestný a sociálně cítící, jak se mi VVP jeví, může adorovat tak démonickou bytost, jakou beze sporu byl Stalin. Takto jsem s bolševismem hotov. Je to jen ideologie, která se opírá o temné proudy skryté zřejmě… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol
BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Podle čeho soudíte, že bolševizmus je špatný a Stalin démonický?

slavek
slavek
před 2 lety
Odpověď uživateli  BillyJoe

BillyJoe, podlehl kapitalistické masírovce stejně jako většina ostatních.

BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  slavek

Ano, podlehl, ale přece lidé nemohou být tak hrozně hloupí. Jak může někdo podlehout propagandě? Co kupřikladu kritické myšlení? Já to prostě nepochopím. Přes 300 000 obyvatel předválečného československa padlo za oběť německé agrese vyvolané anglosaským kapitálem. Třista tisíc za sedum let. A k tomu třeba dalších 20 000 000 obyvatel Svazu Sovětských Socialistických Republik.… Číst vice »

slavek
slavek
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Jo ideologie, která mobilizovala po vyhrané válce zásluhou Stalina celý Sovětský svaz k nevídanému budovatelskému úsilí. Jen si vyhledejte heslo Stavby socialismu. Dnes je něco takového možné pouze v komunistické Číně.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  slavek

Rozpomenete se na předválečný hospodářský zázrak 3. říše? Měli bychom kvůli tomu k ní vzhlížet?
A pokud jde o démonického Stalina, mám to potvrzeno z nejvyšších míst. Tak vysokých, že je tady raději nebudu ani jmenovat.

slavek
slavek
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Kolokole, jedeš na chromé kobyle. Mezi Stalinem a Hitlerem je diametrální rozdíl. Stačí si uvědomit že Rusko nikdy války nezačíná. ale vždy je ukončuje. Hitler byl skrytě finančně podporován z USA, pro napadení SSSR ( viz Starikov: Kdo přinutil Hitlera napadnout Stalina). SSSR budoval svoji zemi vlastními silami . Studuj KSB, tam… Číst vice »

BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Hospodářský zázrak třetí říše? Si spadl ze stromu viď. Prachy nasypané anglosaským kapitálem do země, která byla postavena na nohy jen proto, aby zaútočila na Svaz Sovětských Socialistických Republik? To je podle tebe hospodářský zázrak? Rusové museli za bleskové války přesouvat válenčnou výrobu, zastavit Němce a pak je zatlačit zpátky do… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  BillyJoe

Jsi podle mě ve vleku ideologie, která si zasloužila skončit na smetišti dějin. A navíc argumentuješ velice slabě. Není moc o čem se bavit. Takže ani rozpovídávat se nebudu. Jen dám vědět, že vše je jasně popsáno a dokladováno, stačí si přečíst.

BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Na smetiště dějin jo? Argumety blednou před číslem 20 000 000. Chápu. Možná ti ty vyšší zdroje poradí co dalšího bys tady mohl tapetovat protože s tebou si utře boty každý s IQ 90+.

slavek
slavek
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

palec Tomášková. Je potřeba studovat Spisy JVS. Zejména díly 7 a 8. To nejsou žádné výplody chorého mozku. Bolševik je dnes nadávka 1. kategorie, Pravou podstatu bolševismu ale dnes už chápe jen málokdo.(Skála) Doba pro očištění Stalina ještě bohužel nedozrála.

BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  slavek

Ale dozrála a je nejvyšší čas. Každý kretén, co staví vedle sebe Hitlera a Stalina by měl vytáhnout hlavu z anglosaské prdele a konečně si uvědomit, že je obětí hluboké, dlouhodobé a velice špinavé propagandy. Měl by si současně uvědomit, že pokud mu je 20 000 000 obětí německé agrese vůči SSSR, pak ať si znovu poskládá… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Nojo, on VVP blejská Josifovi svatozář, by měl národ vzor. Celkem se tomu divím, neb bych od něj čekal v této věci více prozíravosti (jak chce například svalit na trockisty fakt, že Josif poslal na Solovky letadlo pro Naftana Aronoviče Frenkela a měl s ním více než tříhodinový rozhovor, jehož přímým důsledkem bylo… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

Vše, co jsme se dosud dozvěděli o J.V.S. bylo z dílen propagandistů. Svatořečení i odsudky a nenávist. Čekáme, co k tomu něco řeknou ideologií nezatížení ruští historici.

slavek
slavek
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

čas ještě nedozrál, ruská ekonomika je stále ještě navázána na dolar. Ale volačo už se chystá. přechod na digitální rubl…

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Ideologům všech dob nevěřím. Proto ostatně zmínka jen o Frenkelovi, osobním rozhovoru s JVS, a následcích. Nerad bych pro les ideologie přehlédl stromy skutků, neb podle skutků poznáte je. Mýtus Pavky Morozova vyšel také z jeho dílny. Je jisté, že nebýt JVS, bylo by po Sovětsku i po nás, Slovanech, ale stejně tak považuji za jisté, že… Číst vice »