Chmelár: Nikdy za mého života nebyl svět tak blízko válce jako dnes

Tohle varování jsem musel napsat před svátky míru. Nikdy za mého života nebyl svět tak blízko válce jako dnes, napsal na facebooku Eduard Chmelár,  slovenský analytik.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Eduard Chmelár, slovenský analytik

Děsivé je, že na politické scéně nejsou vidět žádní mírotvůrci a média jsou tak rozzuřená, že kdyby jim na tom záleželo, dávno bychom byli ve válce s Ruskem.

Co je nepochopitelného na tom, že Moskva navrhuje demilitarizaci oblasti, což by nám všem pomohlo, ale hloupě namítáme, že naše svrchované právo je tam řinčet zbraněmi?!

A tak cestu ukazuje 50 nositelů Nobelovy ceny, kteří v rozporu s představami západních lídrů včetně naší slovenské prezidentky navrhují globální snižování zbrojení a hledání cesty ke spolupráci. Tento vánoční time out potřebujeme všichni jako sůl, neboť to vůbec nevypadá dobře a po svátcích začne klíčový zápas o mír v této části světa.

Petice

Válka je na spadnutí a my máme být s americkými vojáky rozmístěnými na našem slovenském území jejich předsunutou základnou. Nedopusťme to. Nenechme si zničit naši domovinu. Na ničem nezáleží víc než na tomto. Udělejme vše, co je v našich silách, aby se tento scénář nenaplnil. Víte, že nejsem nábožensky založen člověk, ale dnes poprvé prosím: Dej Bůh štěstí této Zemi… končí komentář Eduard Chmelár.
 
(rp,prvnizpravy.cz, fb,foto:arch.)

2.7 9 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Milan
před 2 lety

Nikdy za mého života se většině obyvatel nežilo tak blbě jako dnes.

kolokol
kolokol
před 2 lety

Žádná válka samozřejmě nebude. Natož nějaká velká. Ale pořád nás tím různí analytici bombardují. A to je válka – informační (nebo spíš dezinformační). Prostě se tu hrají politické velmocenské hrátky a buzení obav veřejnosti je jen součástí toho. Hodně bych se divil, kdyby to pan Chmelár myslel upřímně. Chce to klid a nohy… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Kolektivní západ se pod vedením USA řítí do záhuby a média to podporují snad se obyčejným lidem rozsvítí v bedně a nebudou volit sluhy USA.

zemedelec
zemedelec
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Pozdě bycha honit,už od sametové,volíme sluhy USA.Většina států,jsou kolonie USA,takže,poslouchat a plnit přání i kdybychom měli zahynout.

eFPe
eFPe
před 2 lety

Už jsem psal pod jiný článek to, že média nikoliv generálové nebo politici by měla v prvé řadě skládat účty. Ohledně petic na Slovensku jsem skeptický. Podívejte se co tam provedli s peticí minule. A posvětil jim to Ústavní soud. To už doslova volá po občanské neposlušnosti a jinému než nenásilnému udělání pořádků protože nedovolit… Číst vice »