Diplomatický skandál!

Nová vláda se ještě ani neohřála a už produkuje řadu průšvihů. Snad největším z nich je vyjádření náměstka ministra zahraničí Martina Dvořáka (22.12) . V reportáži Marie Bastlové skandálně pronesl, že: „bychom se neměli dostat pod špínu toho, co teď provádí Orbánův režim“! Proboha! Ví ten člověk vůbec, že je Maďarsko náš spojenec?!

Luděk Ševčík
Luděk Ševčík

Že jsme s ním v EU? V NATO? Ve Visegrádu? Že tím pádem patří mezi exkluzivní spojence, kterých máme opravdu jen pár? Zná ten člověk vůbec pojem diplomacie? Ví, co tento pojem znamená? Chápe vůbec, že jako náměstek ministra zahraničí nemůže takto sprostě urážet demokraticky zvolenou vládu jednoho z našich nejvýznamnějších spojenců? Takové výrazy si snad může dovolit jako nějaký bezvýznamný opozičník, ale ne zástupce ministra zahraničí!!! V normálním systému by měl z ministerstva jet, až by se zastavil někde v Antarktidě! A s ním i ten, kdo ho náměstkem ustanovil! A následovat by měla okamžitá omluva Maďarsku! Ve světle takového neskutečného diletantismu a neprofesionality se domnívám, že výhrady vůči novému ministru zahraniční, který plně zodpovídá za personální obsazení ministerstva, byly za strany prezidenta Zemana velmi mírně voleny. Zaměstnanci ministerstva zahraničí mají hájit zájmy naší země a ne vyvolávat skandály s nejbližšími spojenci! Jsem velmi zvědavý, jak se k tomuto skandálu postaví nová vláda. Jeho řešení, či neřešení bude velmi vypovídat o její kvalitě. O tom, kam směřujeme.

4.4 34 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 2 lety

Pan Ševčík tu píše, že “my” jsme spojenci v NATO, za koho tu ten pan Ševčík vlastně mluví? Možná za sebe a za svou starou, v každém případě tu nemluví za mě a za mou starou, my jsme nepřátelé NATO. Možná pan Ševčík měl možnost se vyjádřit k členství ČR v NATO v nějakém referendu, já tu… Číst vice »

Primak
Primak
před 2 lety

“Ví ten člověk vůbec, že je Maďarsko náš spojenec?!”

A co je na tom tak divnýho? V EU – a jsou to velký šarže – si taky dovolujou na Maďarsko, tak proč ne jejich mladý lokájek?

adam
adam
před 2 lety

Když jsem si přečetl poprvé ten rozhovor, tak jsem si zcela nediplomaticky pomyslel, že taková boží hovádka se snad mohou vyskytovat jen v české diplomacii. Naprostá ostuda! Ten jmenovaný náměstek je prostě omezený osel, kterého by musel každý normální ministr vyrazit doslova na hodinu. Lipavský ovšem mezi normální ministry nepatří. Je… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Doufejme, že si tato vláda kope svůj hrob a, že do něj konečně stáhne i  sebedestruktivní uvažování velké části obyvatelstva. A pokud bude vláda i v tomto ohledu neschopná, pomozme jí !

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Hokarc

O tom uvažování pochybuji. Když poslouchám geniální žvásty rádoby podnikatelů u nás tak mám Husákovu kůži i na pindíku

blafomet
blafomet
před 2 lety

Domnívám se,že takto “ujetých” výbuchů bude od těchto zatvrzelých neználků přibývat.

cablik
cablik
před 2 lety

Okamura bilancuje, vyhlíží budoucnost: Obávám se, že Fialova vláda vskutku skončí „průserem“
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Okamura-bilancuje-vyhlizi-budoucnost-Obavam-se-ze-Fialova-vlada-vskutku-skonci-pruserem-687709

„Čistky v armádě, v policii. Jsme na začátku války!“ Na Fialu se chystají demonstrace
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Cistky-v-armade-v-policii-Jsme-na-zacatku-valky-Na-Fialu-se-chystaji-demonstrace-687669

Volby nic nevyřeší: Okamura řekl, kdo skutečně vládne v Česku
https://cz.sputniknews.com/20211225/volby-nic-nevyresi-okamura-rekl-kdo-skutecne-vladne-v-cesku-16981378.html

cablik
cablik
před 2 lety

Globalistický poskoci nesnáší Maďarsko a Polsko protože se snaží udržet normální svět a tuhle vládu nám byl čert dlužen.

zemedelec
zemedelec
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

To nejsou poskoci Globalistů,ale Washingtonských bažin-demokratů.
Proto je v nemilosti Zeman Babiš,to jsou globalisté.Babiš podporou od Zemana,si znemožnil stát se prezidentem,Vystrčilova parta mu to znemožní.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

Ale ano Pekarová si donesla do sněmovny vlajku EU a to je hřiště globalistů kde provádí sociální experimenty.

tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Rozhodně ne, sněmovna a nová vláda kope za americkou státní elitu, ne za globalisty. Globalistou je u nás Zeman a Okamura a to je dost málo.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Jestli je Okamura globalista tak já sem Čínský bůh srandy.

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

ohledně Polska s jeho zákazy potratů, kácení v Bělovežském pralese a střílení chráněných živočichů, pomateným pámbíčkářstvím a neskrývanou korupcí na nejvyšších místech, je nesnášení na místě.

Plebej
Plebej
před 2 lety

Že ta nová vládní squadra bude pro republiku hotovým nadělením nepochybují mnozí. Ale že to bude až tak!, a že až tak brzo!, to snad nečekal ani nenapravitelný škarohlíd. Budeme ještě rádi, pokud za dobu svého “kralování” nerozpoutají války. Debil totiž zpravidla nepociťuje zábrany. A v té vládní se jejich nebezpečnost umocňuje ještě… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety

Demokraticky zvolené vlády, zejména na východ od nás se v médiích urážejí běžně. Tu je nazveme režimem, tu někoho diktátorem.A je to horší, v jistém smyslu, než tahle urážka, na kterou jste mně třeba přivedli až vy.Ty pojmenovávání se dějí běžně ve zprávách dostávají se pod kůži mnoha lidem, i dětem. Média jsou… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

epeaku.

a ten blabolek co si nasmolil fakt myslis vazne?????