Osobnosti veřejného života žádají propuštění Juliana Assange

PRAHA, 21. prosince, 2021 – Neprodlené propuštění Juliana Assange, zakladatele a hlavního redaktora serveru WikiLeaks, požadují signatáři otevřeného dopisu britskému premiéru Borisi Johnsonovi, který byl dnes předán britskému velvyslanectví v Praze. Dopis podepsalo více než pět desítek vědců, vysokoškolských pedagogů, spisovatelů, básníků, publicistů, lékařů a dalších osobností veřejného života, včetně několika signatářů Charty 77 a bývalých politických vězňů.

Dokument Dokument
Dokument Dokument
3.5 21 hlasy
Hodnocení článku
23 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 2 lety

Assange zradil USA a NATO, posloužil Putinovi, proto nemůže počítat s žádnou milostí. Zřejmě ho budou kvůli jeho zradě krutě mučit, to už se nedozvíme. Teoreticky by mohl dostat trest smrti, ale spíš to bude 40 až 70 let vězení. Američané jsou humanisté. Bude patřit k prominentním věznům typu Karadžiče či Mladiče. Velká Británie… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Konečně! Konečně jsme se vás dočkali! Vítejte pane Karle 2002! Nekonečná studnice poznání a informací! Do dneška existence tohohle serveru neměla opodstatnění. Pokračujte pane Karle! Jen tak dál. Určitě vám někteří budou nadávat! Nedbejte na to. Ostatní budou nadšeni! Zdar vaší práci!

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Já zase doufám, že do vězení se za vlastizradu dostane Koudelka a Pekarová. A Vy do blázince!

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Takové nedochůdče, holobrádek. 2002
Chytrosti pomálu, hlouposti mnoho.
Vlastní rozum nikde, pouze převzatá moudra.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

“Assange zradil USA a NATO”. A jak zradil USA a NATO? On není občan USA ani občan NATO. I kdyby byl…To že někdo uveřejní evidenci o válečných zločinech, je zrádce? Podle jakého zákona? A poslužte si obvyklou obezličkou, že jeho zásluhou zemřeli nějací agenti…Jména? A i kdyby. Že zemřeli statisíce lidí, civilistů (za co soudruzi, za co?), žijou… Číst vice »

Krausian
Krausian
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

“Američané jsou humanisté” – tato věta mi stačí abych věděl, že se buď jedná o placeného trolla nebo totalně zmanipulovaného člověka s vymytým mozkem a absencí vlastního rozumu…

haf
haf
před 2 lety

proč se to nerozběhlo na fac ebooku a jinde na sítích? pět desítek? to je nic. a význam těch osobností? snad jen lokálnmí, v ?ondýně jsou to nuly jako každý jiný. jo, padesát tisíc, to by b ylo jiná káva a podle mne jich tolik mohlo být, Assange nesedí první rok.

haf
haf
před 2 lety

pět desíteK. to nezabere, měli jsme udělat kampaň i  při volbách…

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

To je ta demokracie” Z USA a jejich poskoků musí každý slušný člověk zvracet! A jejich poskoci nám teď budou vládnout!

basos
basos
před 2 lety

“Maly neznamy narudek nekde ve Stredni Evrope, neni hoden jedine kapky Britske krve”

volne prelozeno prohlaseni jednoho Brita v roce 1938, a muzete hadat kdo to rekl.

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Je jedině dobře, že taková petice vznikla, ale nedělejme si velkou naději. Angličani rádi hází někoho přes palubu. Domnívají se totiž, že tím přináší mír pro svou zemi.

Tatran
Tatran
před 2 lety

Plně požadavek podporuji, ale zároveň vyzvat OSN, aby za tento zločin byly uloženy USA sankce za porušování lidských práv a zločiny proti lidskosti ( jako humanitární bombardování, a zločiny v Iráku, Afganistánu….) Podpořit zároveň mírovou iniciativu ruského prezidenta Putina k zajištění bezpečnosti Ruska a tím i celého světa.

Milan
Milan
před 2 lety

A kampa se nám poděl podpis:

Tomio Okamura, předseda SPD?

Plebej
Plebej
před 2 lety

Díky moc autorům výzvy a všem jejím signatářům!! Ještě aby se tak tento skvělý počin ocitl ve veřejnoprávních médiích … a zejména(!), aby výzva byla vyslyšena britským ýbrmenčem. Rovnalo by to zázraku, pro nějž je nyní sice vhodná doba, jen ovšem ne ti lidi v čelných funkcích. Ani zde a už vůbec v Británii ….

cablik
cablik
před 2 lety

Jo jo prý svoboda slova to není za žádného režimu vládnoucí panáci to nedopustí. To nic nemění na faktu že je pan Assange politický vězeň a měl by být propuštěn.