Osobnosti veřejného života žádají propuštění Juliana Assange

PRAHA, 21. prosince, 2021 – Neprodlené propuštění Juliana Assange, zakladatele a hlavního redaktora serveru WikiLeaks, požadují signatáři otevřeného dopisu britskému premiéru Borisi Johnsonovi, který byl dnes předán britskému velvyslanectví v Praze. Dopis podepsalo více než pět desítek vědců, vysokoškolských pedagogů, spisovatelů, básníků, publicistů, lékařů a dalších osobností veřejného života, včetně několika signatářů Charty 77 a bývalých politických vězňů.

Dokument Dokument
Dokument Dokument
3.5 21 hlasy
Hodnocení článku
23 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

vcera vysel novy pjakin

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Trestat někoho za to, že zveřejnil něčí křivárny, může jen křivák. Ale Američani přeci nejsou křiváci. Jsou rovní. Jsou tak rovní, že když spolknou hřebík, tak vyserou vývrtku !

Plebej
Plebej
před 2 lety

Přišel čas na to, aby zdejší osobnosti sepsaly jinou petici! Totiž, tu za propuštění bojovníka M. Sukupa, který na straně východoukrajinské domobrany bránil lidi proti náckům a “karatelům”. Jemu nenáleží trest!, leda tak úcta. To je informace z Novinek.cz, z níž se dá dočíst o další hanebnosti zdejšího soudního systému: Na 21 let do… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Plebej
JK
JK
před 2 lety

Dokážu si asi spolehlivě tipnout, jak taková žádost dopadne v jedné ze dvou zemí, které nám jsou desítky let předkládány jako vzory všech ctností, svobod a demokracie. Ale i kdyby to přimělo aspoň k zamyšlení, byť jen jediného člověka, tak to má smysl. Rád bych věřil, že se to setká s odezvou a pan Assange se… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

O neprodlené propuštění Juliana Assange z britského vězení by měli především žádat naši nejvyšší ústavní činitelé, česká vláda, poslanci a senátoři PČR a další, kteří často mají plná ústa “pravdy a lásky”, ale když dojde ke konkrétní skutečnosti, tak “skutek utek”.

Lubez
Lubez
před 2 lety

Před vánoci, jsem musel přísahat, své milované ženě že spolu budemez trávit svátky i před tv obrazovkou. Samozřejmě že se vydatně podílím na hlídání vnuka a to mě strašně baví. Zalezu s ním do knihovny a i on je v rauši. Vypadá to že možná bude po dědkovi. Ale ta tv. No přátelé, je to sice peklo… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Lubez
spartak
spartak
před 2 lety

K.Assange je opravdový člověk. Anglie se schovává za demokracii , ale nyní se ukáže jaká ta jejich demokracie opravdu je !

frajava
frajava
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Demokracie je hra na politickém válčišti,je to jako hrát simultánně ale s mnoha pomocníky, jako všechno tak demokracii možno chápat obecně, proti tomuto ani půl slova, ale pak je možno vidět i demokracii spefickou,ta již není pro každého..