Bláznovství Západu se stupňuje

Deník New York Times uvádí, že Biden hodlá zabránit ruské agresi proti Ukrajině rozmístěním 1 000 až 5 000 amerických vojáků na ruských hranicích a je připraven zvýšit počet vojáků desetkrát na 10 000 až 50 000 vojáků. Ruská armáda by si tento malý počet vojáků dala ke svačině za 5 minut.

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Je zřejmé, že účel nasazení není vojenský. Účelem je zvýšit „ruskou hrozbu“ v myslích lidí před akcí pod falešnou vlajkou, která bude svedena na Kreml.

Pokud chce Biden Rusko odradit, stačí, když mu poskytne bezpečnostní záruky, které podle svých slov potřebuje. Proč chce Biden, aby Rusko nebylo v bezpečí?Příčina problému je zřejmá. V roce 2014 USA ve snaze připravit Rusko o jeho černomořskou námořní základnu svrhly Rusku přátelskou a demokraticky zvolenou ukrajinskou vládu a nastolily neonacistický režim, který zahájil válku proti ruským obyvatelům Donbasu na východě Ukrajiny, dříve části Ruska, která byla v sovětské éře převedena do ukrajinské provincie Sovětského svazu.

Rusko v zájmu stabilizace situace vypracovalo Minskou dohodu, kterou však Ukrajina ani západní signatáři nedodrželi.

Rusko nechce rozvrácenou a problematickou Ukrajinu. Rusko pouze chce, aby se Ukrajina nestala místem pro americké raketové základny.

Je to jednoduchý požadavek, který lze v zájmu míru snadno přijmout.

Mír je však nevýhodný a je tím posledním, co si vojensko-bezpečnostní komplex USA přeje. Proto Washington reaguje na bezpečnostní jednání mezi Ruskem, USA a NATO rozmístěním vojsk na ruských hranicích. Hloupí Britové rozdmýchávají „ruskou agresi“ stažením personálu ambasády z Kyjeva.

O „rostoucí ruské hrozbě“ slyšíme od USA/NATO už dlouho. Co se stane s důvěryhodností, která je již narušena, pokud nedojde k ruské invazi? Zdá se, že Washington a jeho loutky z NATO jsou tak daleko od reality, že prostě musí vyprovokovat ruskou invazi.

Rusové marně čekají na písemnou odpověď Washingtonu na svůj návrh na vzájemnou bezpečnost. Washington odpověděl dalšími obviněními a provokacemi.

Má Kreml potíže s pochopením:

(1) že Trump byl odvolán z funkce, protože řekl, že chce normalizovat vztahy s Ruskem,

(2) že Rusko je nezbytným nepřítelem pro moc a zisk amerického vojensko-bezpečnostního komplexu a

(3) že Rusko je považováno za překážku americké hegemonie? Jak je možné, že navzdory všem důkazům o opaku má Kreml iluzi, že Washington má zájem na tom, aby se Rusové cítili bezpečně?

Zatímco Kreml ztrácí čas, na Ukrajinu proudí zbraně a západní média připravují své občany na „ruskou agresi“. Ruské protesty proti záměrům, které jsou jim připisovány, jsou zbytečné. Západní média znají požadovaný narativ a žádná fakta je nezajímají.

Otázkou skutečně je, zda Rusko dokáže akceptovat, že má nepřítele.

 

The Insanity of the West Accelerates vyšel 24.1.2022 na paulcraigroberts.org. Překlad v ceně 196 Kč Zvědavec.

Poznámka redakce Nové republiky: před pár hodinami Sergekj Lavrov, ruský ministr zahraničních věcí, ve svém projevu v ruské Dumě oznámil, že Rusko nebude čekat, jestliže administrativa USA bude s písemnou odpovědí liknavá.

Naše anketa:

Považujete Rusko za nepřítele, proti kterému bychom měli jít do vláky?

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

3.1 11 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 lety

Euroatlantická civilizace je poháněna svými parazitickými ovládači a ta je žene jen za svým mamonářským cílem bezohledně. Ruská civilizace je vzhledem ke svému historickému vývoji vedena pohledem co se vleče neuteče, do určité meze. Pak nastupuje rozhodné zásadní řešení, které má problém vyřešit na co nejdelší dobu. Rusko nemusí nikde budovat… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety

New York Times toho uvádí víc. Například včera jsem se tam od jednoho generála dozvěděl, že ruská vojska OKUPUJÍ Ukrajinu. Byla by to celkem sranda, kdyby té masáži placatomyslní USA občané nevěřili.

danny
danny
před 2 lety

Také se mi zdá, že Rusko ztrácí čas. Ale je to pouze zdání. Právě v Dumě hovořil S. Lavrov. Mimo jiné vyjmenoval diplomatické aktivity, které Rusko vyvinulo v poslední době. Zahrnuje, kromě velkých hráčů, jako je Čína a Indie i Írán, Pákistán, země Afriky a Latinské Ameriky. Dále z východních částí země proudí na západ vlaky… Číst vice »