P. C. Roberts: Odmítnutím bezpečnostních záruk Rusku otevřel Washington cestu k válce

Jak čtenáři vědí, považuji já osobně washingtonské odmítnutí uklidnit bezpečnostní obavy Ruska za totálně nezodpovědné.

P. C. Roberts
P. C. Roberts
  

Tím, že odmítl poskytnout Rusku bezpečnostní záruky, nesdělil Washington Kremlu vlastně nic jiného než to, že na ruských hranicích zamýšlí umístit nukleární rakety a v někdejších ruských provinciích využít barevné revoluce k destabilizaci Ruské federace. Jinými slovy: Washington prokázal, že USA jsou pro Rusko nepřítelem ohrožujícím samu jeho existenci.

Rusko není ovšem ochotno sedět a čekat, až sekera dopadne. Ukrajině zcela jistě nebude dovoleno stát se členem NATO a Rusko by spíš připojilo Ukrajinu k Rusku, než aby k něčemu takovému došlo. Na Ukrajině nepovolí Rusko žádné americké či NATO raketové základny, a jestliže tam budou, budou zničeny.

Zničeny budou i americké raketové základny v Rumunsku a Polsku. Rusko k tomu použije letadla či rakety, aniž by na území těchto států vstoupilo, a NATO nebude mobilizovat, protože jeho konvenční síly jsou ve srovnání s ruskými příliš slabé na to, aby se ruským armádám postavily na odpor. Rusko by tedy mohlo obsadit východní Evropu dlouho předtím, než by USA k boji zmobilizovaly dostatek sil.

Dříve než použije sílu, rozmístí Rusko pravděpodobně ve vzdálenosti 200 mil od Atlantického pobřeží, stejně jak od pobřeží Pacifiku, nukleární rakety, a to jako výstrahu adresovanou Washingtonu pro případ, že by ho v zájmu zachování tváře napadlo proměnit konvenční akci v nukleární válku. Svou arogancí a stupiditou se tak Washington vystaví porážce, se kterou se bude smiřovat jen velmi obtížně už proto, že ji sám na sebe přivolal.

Putin už nespočetněkrát vyjádřil své zoufalství nad tím, že Washington není ochoten uznat suverénní statut jiných zemí a naučit se společně s nimi žít. Vždyť to jediné, co je potřeba udělat, je demilitarizovat ty země NATO, které lemují hranice Ruska, a přestat přijímat do NATO další a další země.

Je možné, že to, že se tak neděje, vyústí v nukleární válku. Což ovšem v žádném případě není ruský záměr.

Náměstek ruského ministra zahraničí Alexandr Gruško řekl ve středu novinářům, že Rusko a NATO nedokázali zatím nalézt společnou základnu (čili nic, na čem by se shodli – pozn. LM), a středeční rozhovory komentoval takto: „Rozhodnutím NATO byla veškerá spolupráce Ruska a aliance v oblastech společného zájmu pozastavena. Dnes nemáme žádnou sjednocující pozitivní agendu – vůbec žádnou“. Dále řekl, že Západ vyslovil směrem k Rusku „nepřijatelnou hrozbu“, které bude muset ruská vláda čelit.

Jelikož Kreml pro jednání se Západem shledal rozum a diplomacii neužitečnou, není už naděje na vybudování společné evropské bezpečnosti v obraze. Tím, že odmítl ruskou bezpečnost, může idiotský Západ očekávat válku.

Aktualizace: Stupidita Washingtonu je neuvěřitelná. Demokratičtí senátoři chtějí uvalit sankce osobně na Putina. K čemuž mluvčí Kremlu Peskov poznamenal: „Uvalení sankcí proti hlavě státu a vůdci Ruska…je opatřením, které lze srovnat s přerušením vztahů“.

Zdroj: PCR, Vybral a přeložil Lubomír Man

2.4 14 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
frajava
frajava
před 2 lety

Včas řešit fatální nedostatek pochopení pro životně důležité a oprávněně vytyčené červené linie je legální, musí být vyřešeno v řádu nejvýše týdnů… zdrženlivosti RF bylo dost, ..dobrá vůle chybí Západu.., Západ je jak drzá opice.. ještě k lepším dohodám nemůže vést liknavost nebo dělat hluchého , slepého..

danny
danny
před 2 lety

Nulandová hodila zpátečku. USA prý budou jednat s Ruskem o jeho požadavcích (už požadavcích a nikoliv návrzích!). Mají prý 18 scénářů. Jenže čas se krátí. Takže si budou muset vybrat. Válka se kvapem blíží. I k nám. A my jsme na seznamu nepřátel hned vedle USA. S idiotem v čele Senátu, nerozhodným premiérem a s negramotným MZV! To máme vyhlídky.

cablik
cablik
před 2 lety

Váleční štváči a šílenci si říkají demokraté dát sankce na Putina je blbost až to bouchá dveřmi nejhorší je že vědí že nemají šanci.

Lubez
Lubez
před 2 lety

Ještě ne, ještě není čas na apokalypsu.
To je kopání kolem sebe ve stavu agonické smrti hegemonie nad globálním bubákem.
Zemi obchází strašidlo NATO v područí USSA. Snaží se šířit zlo ve jménu takzvaného dobra.
Fujtajbl ale nemá sílu na ten přešlap.
Pouze straší a rozkližuje co se dá.

Milan
Milan
před 2 lety

Kostky jsou vrženy…