Odmítám, aby za mne mysleli Vondra, Fišer, Rakušan, Fiala či Vystrčil nebo Koudelkův oddíl

Obětí konfliktu na Ukrajině je svoboda slova v naší zemi.

Bez rozhodnutí soudů, bez procesu, bez možnosti slyšení druhé strany i bez upozornění, jen na základě doporučení a „konzultací“ s dnešní vládou, bylo odpojeno několik informačních webů.

Weby byly označeny za weby dezinformační. Kdo a podle jakého zákona rozhodl o tom, jaký web je dezinformační? Kde je možnost bránit se a kde je opěvovaná svoboda slova?

Pokud vím, tak na některé z webů přispívali také:

prof. Jan Keller, CSc (ex-europoslanec), MUDr. David, PhD. (europoslanec),

PhDr. Jan Schneider (člen Charty 77),

prof. Kohák, PhD. (člen Charty 77, profesor university v Bostnu)

Dr. Lubomír Mann (bývalá reprezentant Československa),

PhDr. Vondruška (spisovatel), generál A. Šandor, V. Dvořáka (dokumentarista)

mnoho bývalých ministrů, vědců i předních odborníků z mnoha oborů.

Pokud vím, některé z webů informovali hlavně o podivném sponzorování stran ODS a STAN o nejasném hospodaření pražského zastupitelstva nebo o blízkých vztazích premiéra Fialy se sudetskými Němci.

Jako apolitický občan ale i jako člen celostátního studentského parlamentu z roku 1989, jsem se domníval a domnívám, že takový akt není v naší zemi možný. Je to něco, co tady od dob hlubokého temna nebylo.

Obávám se také, že pokud tento nezákonný akt projde, je důvodné podezření domnívat se, že začíná čas politického pronásledování, a to tvrdšího, než před rokem 89.

Ing. J. Žižka

Poznámka redakce Nové republiky:

I náš web je cílem cenzury. Českým uživatelům internetu je odepřen přístup na Novou republiku. Blokují ho poskytovatelé internetu, tedy společnosti jako O2, T-mobil a další. Pamatujme si to a pamatujme si je. Až se bude příště mluvit o osudu internetu v ČR, bude dobře, že se se soukromými poskytovateli internetu rozloučíme. Na internet má právo každý, na internet ZDARMA a BEZ CENZURY.

 

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 2 lety

Aeronet teď funguje na https://aeronet.news/

jirkat
jirkat
před 2 lety

Tehdá “za totáče” znal každý řadu fíglů, jak obejít cenzuru a dostat se k informacím. Koukám, že ty znalosti bude třeba oprášit (a doplnit). Smím-li doporučit SPD (a demokraticky smýšlejícím organizacím obecně), zapracujte daleko více na grassroots (česky nejspíš podhoubí) – organizované skupinky lidí, co o sobě vědí a dokážou si předat informace a společně něco udělat.… Číst vice »

toto
toto
před 2 lety

Velmi přesný článek. Hrozí zákaz demokracie s nastolením diktatury stran, které jsou dnes u moci. Kritiku zakázali. Volby nepotřebují. Moc mají plně v rukou a mohou se spolehnout i na ANO a jeho poslance. Hitler podobnou situaci vyřešil takto. 24.3.1933 byl přijat okleštěným německým parlamentem Zákon k odstranění bídy lidu a Říše (Gesetz zur Behebung der Not von… Číst vice »